fbpx

Theosis.. το bar που σκοπό του έχει τη «Θέωση»

από
682 προβολές

«Η ύψιστη ολοκλήρωση είναι το αποτέλεσμα της ενέργειας του νου. Οι εικόνες, οι γεύσεις και το σύνολο των αισθήσεων δίνουν την εκκίνηση της ανάμνησης και των Ιδεών της ψυχής». 

Τι θα μπορούσε να προκύψει αν συνδυάζαμε τον Αριστοτέλη, τον Έρωτα, την Ψυχή και την κυκλαδίτικη κουλτούρα.

Κάποιος θα μπορούσε να σπάει το κεφάλι του και να μου πει τίποτα, έλα όμως που τα συναντάμε όλα με τον πιο αρμονικό τρόπο στο νέο project, των Χρήστου Γκόλφη και Νίκου Σωτηρόπουλου, το Theosis.

Το Theosis δεν είναι απλά ένα bar! Δεν ήθελαν να είναι απλά ένα bar είναι και ένα gift shop. Τόσο στο bar όσο και στο gift shop θα ανακαλύψει κανείς την κυκλαδίτικη παράδοση αποδομένη σε αναμνηστικά, γεύσεις και αρώματα.

Οι πρώτες πληροφορίες που μοιράστηκε ο Νίκος φανέρωσε την πρόθεση να «παίξουν» με το μυαλό και τις αισθήσεις όποιου τους επισκεφτεί. «Οδηγούμε την ψυχή στην απελευθέρωση από τα πάθη της και γίνεται ενέργεια σύμφωνη με την αρετή. Έχοντας περάσει από την κάθαρση αυτή και ως εντελέχεια του ατόμου φτάνει στο σκοπό της, τη Θέωση» λέει ο Νίκος όσο μου αναλύει το σκεπτικό τους.

Πρόκειται για μια ιδέα που τριγύριζε καιρό στο μυαλό τους -σχεδόν δύο χρόνια- ώσπου να ξεκινήσουν την υλοποίηση της πέρσι το Μάιο και να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Το κτήριο που φιλοξενεί το Theosis, χρονολογείται στο 1850, ενώ διαθέτει την αισθητική της Άνω Σύρου. Αποτελείται από δυο οικήματα, στο ένα στεγάζεται το gift shop και στο άλλο το bar. Η ανακαίνιση των χώρων έγινε με σεβασμό αφού χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές μέθοδοι και υλικά βιώσιμα και φυσικά με ασβεστοχρώματα και κεραμικά στοιχεία να συνθέτουν ένα σκηνικό minimal με παραδοσιακές επιρροές.

Σε παρόμοιο μοτίβο κινούνται τόσο τα προϊόντα του gift shop όπου θα βρείτε t-shirt από οργανικό βαμβάκι, κεραμικά που φτιάχνονται μόνο για εκείνους, μεταξοτυπίες, κεριά και κοσμήματα στα οποία αποτυπώνεται η κυκλαδική τέχνη και η κοινωνική ζωή των Κυκλάδων με την εξέλιξη της. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια οι ταλαντούχες Νατάσα Πολύζου, η οποία έχει επιμεληθεί γραφιστικά όλο το project και η Φαίη Παπανίκου, η οποία έχει αποδώσει εκπληκτικά τα κοσμήματα που θα βρείτε στο gift shop.

Μεταφερόμενοι στη μεριά του bar, ο Νίκος, υπέρμαχος των υψηλόβαθμων cocktails και των απλών τεχνικών σχεδίασε έναν κατάλογο με εννέα προτάσεις κάτω από τον μύθο της Ψυχής και του Έρωτα “Leftovers of Love”. Τα ονόματα των cocktails αντλούνται από ήρωες που έζησαν το δικό τους μύθο. Τα ποτά κινούνται στη λογική “zero miles” όπου χρησιμοποιούν βότανα, φρούτα και πρώτες ύλες από τη Σύρο και τις Κυκλάδες, συνθέτοντας γευστικές αναμνήσεις από το μικροκλίμα της περιοχής, ταξιδεύοντας έτσι στο απαράλλαχτο μέσα στο χρόνο, απέραντο Αιγαίο. Ακόμη στα κρασιά τους ακολουθούν παρόμοια λογική επιλέγοντας τα σε συνεργασία με το Mr. Vertigo, ενώ στους ζύθους οι επιλογές είναι και εκεί ελληνικές.

Περιπλανηθείτε στα στενά της Άνω Σύρου και ανακαλύψτε το Theosis.

Το Gift Shop θα λειτουργεί όλο το χρόνο μέσα από το website τους: www.theosissyros.gr

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.