περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Το πρώτο Cretan Tap Takeover ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία

Τρεις κρητικές μικροζυθοποιίες σε μια mini περιοδιά

από Δανάη Μαργαριτίδη
127 προβολές

Το Cretan Tap Takeover που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου παρουσίασε τις μπύρες τριών κρητικών μικροζυθοποιείων: Retimi Craft Beer από το Ρέθυμνο, Σόλο από το Ηράκλειο και Χάος Brews από τα Χανιά. Οι ζυθοποιοί των τριών αυτών ζυθοποιείων βρέθηκαν σε τέσσερα γνωστά μαγαζιά της πρωτεύουσας, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της μπύρας να δοκιμάσουν τις τελευταίες τους δημιουργίες σε βαρελίσια μορφή.

Η δράση ξεκίνησε την Πέμπτη στο Strange Brew taproom στο Κουκάκι, όπου οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν το τσουχτερό κρύο γεμίζοντας τον χώρο με ενθουσιασμό. Ο Θοδωρής Μπίζιος, headbrewer της Ftelos Brewery από τη Σαντορίνη, δήλωσε: «Ο σεισμός με έφερε στους Strange να συναντήσω φίλους και να γνωρίσω συναδέλφους από τη Κρήτη, σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, μα προπάντων ενωτική.» Οι εμπνευστές του Greek Beer Project, Βασίλης Φιλιππάς και Άννα Βαρούχα, τόνισαν: «Οι συνέργειες κάνουν τη διαφορά και στην μπύρα διευρύνοντας τους ορίζοντές της!»

Στη συνέχεια, την Παρασκευή, η δεύτερη ημέρα του Cretan Tap Takeover πραγματοποιήθηκε στον Αλχημιστή στην Πετρούπολη, όπου οι Κρήτες ζυθοποιοί παρουσίασαν μεταξύ άλλων και δύο συνεργατικές μπύρες: την Saltitude, μια Salted Caramel Porter και την Retimi x Kykao Barley Wine. Ο Αλέξανδρος Λούντος, ιδιοκτήτης του Αλχημιστή, ανέφερε: «Μόνο τέτοιες κινήσεις-πρωτοβουλίες-συμπράξεις πάνε μπροστά την craft μπύρα στον τόπο μας.» Παράλληλα, η μουσική του ChrisPaf και το γευστικό highlight, το Pulled Pork Burger, συνέθεσαν την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα της βραδιάς.

Την τρίτη μέρα, η δράση μεταφέρθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Beer Alley, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μπύρες: Xaos Locki Pale Ale, Σόλο Craft Lager, Retimi Blonde Ale, Xaos Pulsar West Coast IPA, Σόλο Acid Pink Punch και Retimi Red Ale. Η βραδιά ήταν sold out, με πολλούς από τους συνάδελφους των κρητικών ζυθοποιείων να παραβρίσκονται στην εκδήλωση. Ο Ιάσονας Τζουρμπάκης από την Iama Brewery σημείωσε: «Μεγάλη χαρά ήταν και για εμάς να σμίξουμε με φίλους που εδρεύουν κάποια χιλιόμετρα μακριά», ενώ ο Πάνος Σακκάς προσέθεσε: «Η Κρήτη με τις δεκάδες μικροζυθοποιίες της είναι μία περιοχή της χώρας όπου η ποιοτική μπύρα είναι κομμάτι της καθημερινότητας.»

Το τετραήμερο ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Last Row Beer Bar στο Μαρούσι, όπου η διάθεση ήταν εξαιρετικά ανεβασμένη και οι επισκέπτες απολάμβαναν τις μπύρες και τις συζητήσεις τους. Ο Κώστας Πασχίδης μαζί με τον Θάνο Μαντά από την Alea Brewing δήλωσαν: «Το Cretan Tap Takeover δεν ήταν μόνο μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε ξανά τις μπύρες των κρητικών ζυθοποιών, αλλά και να ενισχύσουμε τις σχέσεις με συνεργάτες και φίλους του χώρου.» Ο Θάνος Μαντάς από την ίδια ζυθοποιία πρόσθεσε: «Η δυναμική συνεργασία μεταξύ των τριών εταιριών και η θετική ανταπόκριση του κοινού στο Last Row δείχνουν πως τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν αξία τόσο για τον κλάδο όσο και για τους λάτρεις της μπύρας.»

Εκτός από τις μπύρες, το Last Row Beer Bar παρουσίασε και το Cretan Burger, μια γευστική πρόταση με απάκι, σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, ανθότυρο Ρεθύμνου, μαγιονέζα με τρούφα και άλλα υλικά, που έκλεισε με μοναδικό τρόπο αυτό το τετραήμερο.

Το Cretan Tap Takeover ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, δημιουργώντας προσδοκίες για μελλοντικές δράσεις σε περισσότερες περιοχές της χώρας, ενισχύοντας τη σύνδεση της κρητικής μικροζυθοποιίας με το κοινό της Αθήνας και όχι μόνο.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.