fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Πιστοποίηση Ζυθοποιού-Βυνοποιού

από Beer and Bar Magazine
2,4K προβολές

Γίνε πιστοποιημένος ζυθοποιός-βυνοποιός με τριετή θεωρητική, πρακτική και αμειβόμενη εκπαίδευση. Η δυνατότητα που αναζητούσες στο εξωτερικό, διαθέσιμη στην Ελλάδα. Απόκτησε όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες για να ξεκινήσεις ή να αναπτύξεις τη δική σου μικρή ή μεγάλη ζυθοποιία.

Τη δυνατότητα εκπαίδευσης και απόκτησης πιστοποίησης στο επάγγελμα του ζυθοποιού και βυνοποιού παρέχει το σύστημα της Διττής Εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. Το σύστημα της Διττής Εκπαίδευσης εφαρμόζεται στη χώρα μας από το 2013 για τουριστικά και τεχνικά επαγγέλματα. Από την 3η Ιουνίου 2019 ξεκινά το τριετές πρόγραμμα του ζυθοποιού-βυνοποιού, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα, το οποίο παρέχει στους συμμετέχοντες όλες τις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις, ενώ ταυτόχρονα γίνεται πρακτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε μια ελληνική ζυθοποιία. Σημαντικό πλεονέκτημα για όσους παρακολουθούν το πρόγραμμα, αποτελεί το γεγονός ότι αμείβονται και ασφαλίζονται. Ο αριθμός θεωρητικών και εργαστηριακών ωρών στους τομείς μάθησης είναι 880 ώρες, ενώ ο αντίστοιχος για τις ώρες ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης στις μαθησιακές ενότητες πρακτικής για την μετάδοση δεξιοτήτων–γνώσεων–ικανοτήτων είναι 5.840 ώρες. Συνεπώς με την ολοκλήρωση αυτού θα μπορούν να συμπεριλάβουν στο βιογραφικό τους πιστοποίηση και προϋπηρεσία διεκδικώντας θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν περισσότερες από 9.000 ζυθοποιίες με 120.000 άμεσες θέσεις εργασίας.

Ο κλάδος της ζυθοποιίας είναι ένας ιδιαίτερα δυναμικός κλάδος στην Ευρώπη. Η επιστήμη της ζυθοποιίας συνδυάζει γνωστικά αντικείμενα Χημείας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας και Μηχανικής. Οι γνώσεις αυτές αποκτώνται μέσω των θεματικών ενοτήτων του προγράμματος της Διττής Εκπαίδευσης Ζυθοποιού-Βυνοποιού.

Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να είναι απόφοιτοι Λυκείου ή ανώτερης βαθμίδας εκπαίδευσης μεταξύ 18 και 25 ετών. Για τους άνδρες υποψηφίους η επιπλέον προϋπόθεση είναι να έχουν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Η γνώση αγγλικών τουλάχιστον επιπέδου Α2 είναι υποχρεωτική, ενώ η γνώση Γερμανικών αξιολογείται θετικά χωρίς να είναι προαπαιτούμενη. Σημαντικό είναι οι ενδιαφερόμενοι να κατέχουν βασικές γνώσεις υπολογιστών. Τεχνική κατάρτιση, σπουδές ή εμπειρία σε συναφές αντικείμενο με την τεχνολογία τροφίμων και ποτών ή και την παραγωγή ζύθου αξιολογούνται επίσης θετικά.

Με την ολοκλήρωση των τριών κύκλων σεμιναρίων, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ενότητες προγράμματος

  • Δομή και οργάνωση της επιχείρησης
  • Ασφάλεια και προστασία της υγείας στην εργασία
  • Προστασία του περιβάλλοντος
  • Επαγγελματική κατάρτιση, εργατικό δίκαιο
  • Προγραμματισμός διαδικασιών εργασίας και μέτρα διασφάλισης ποιότητας
  • Τεχνικές ενημέρωσης και επικοινωνίας
  • Υγιεινή τροφίμων, καθαρισμός εξοπλισμού
  • Πρώτες ύλες, βοηθητικές ύλες και μέσα παραγωγής
  • Παραγωγή βύνης
  • Παραγωγή γλεύκους
  • Εμβολιασμός μαγιάς
  • Ζύμωση, ωρίμανση, αποθήκευση, διήθηση και σταθεροποίηση ζύθου
  • Παραγωγή μη αλκοολούχων ποτών και ζύθου με λεμονάδα
  • Εμφιάλωση και συσκευασία ποτών
  • Εγκαταστάσεις διάθεσης ζύθου
  • Τεχνική υποδομή
  • Συντήρηση, χειρισμός και ρύθμιση μηχανημάτων
  • Ανάπτυξη προϊόντων
Πληροφορίες
Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
www.dual.com.gr/zithopoios
+30 210 64 19 000
info@dual.com.gr

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.