Στο χώρο Zohos του Electra Palace στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου ο μεγάλος τελικός του Flor de Caña Sustainable Cocktail Challenge. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δέκα φιναλίστ από όλη την Ελλάδα οι οποίοι παρουσίασαν τις δημιουργίες τους σε ένα ιδιαίτερα τροπικό και μοντέρνο χώρο, που θύμιζε κάτι από Νικαράγουα.
Κριτές των δημιουργιών τους ήταν οι Τάσος Στεφάτος , Executive Chef στο Canaves της Σαντορίνης, Αγάπη Πετροπούλου Bar Manager στα 360 & A for Athens και Δημήτρης Κουπριτζιώτης, BarEditor .
Το Flor De Caña Sustainable Cocktail Challenge αποτελεί έναν διαγωνισμό cocktail που αναζητά τον πιο Sustainable Bartender, αυτόν που θα φτιάξει ένα cocktail με μηδενικό αποτύπωμα. Η βιωσιμότητα είναι ο κεντρικός πυρήνας της ιδεολογίας του Flor de Caña Rum, το οποίο και έχει αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία με κύριο χαρακτηριστικό το μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και το Fair Trade. Το Flor de Caña Rum καλύπτει και τις τρεις κατηγορίες της βιωσιμότητας (κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική), του μεγαλύτερου trend την εποχή που διανύουμε στον χώρο της εστίασης.
Κατά τη διάρκεια του Flor De Caña Sustainable Cocktail Challenge οι διαγωνιζόμενοι με τις πέντε πρώτες βαθμολογίες περνούσαν στην επόμενη φάση, με μια άκρως απαιτητική δοκιμασία που θα έβγαζε τον ένα και μοναδικό μεγάλο νικητή ο οποίος θα κέρδιζε την επιταγή των 500 ευρώ, αλλά παράλληλα την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό τον Φλεβάρη του 2024 στην Νικαράγουα για το μεγάλο έπαθλο των 10.000 ευρώ.