fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Flor de Caña Sustainable Cocktail Challenge 2023

από Newsroom
371 προβολές

Στο χώρο Zohos του Electra Palace στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου ο μεγάλος τελικός του Flor de Caña Sustainable Cocktail Challenge. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δέκα φιναλίστ από όλη την Ελλάδα οι οποίοι παρουσίασαν τις δημιουργίες τους σε ένα ιδιαίτερα τροπικό και μοντέρνο χώρο, που θύμιζε κάτι από Νικαράγουα.

Κριτές των δημιουργιών τους ήταν οι Τάσος Στεφάτος , Executive Chef στο Canaves της Σαντορίνης, Αγάπη Πετροπούλου Bar Manager στα 360 & A for Athens και  Δημήτρης Κουπριτζιώτης, BarEditor .

Το Flor De Caña Sustainable Cocktail Challenge αποτελεί έναν διαγωνισμό cocktail που αναζητά τον πιο Sustainable Bartender, αυτόν που θα φτιάξει ένα cocktail με μηδενικό αποτύπωμα. Η βιωσιμότητα είναι ο κεντρικός πυρήνας της ιδεολογίας του Flor de Caña Rum, το οποίο και έχει αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία με κύριο χαρακτηριστικό το μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και το Fair Trade. Το Flor de Caña Rum καλύπτει και τις τρεις κατηγορίες της βιωσιμότητας (κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική), του μεγαλύτερου trend την εποχή που διανύουμε στον χώρο της εστίασης.

Κατά τη διάρκεια του Flor De Caña Sustainable Cocktail Challenge οι διαγωνιζόμενοι με τις πέντε πρώτες βαθμολογίες περνούσαν στην επόμενη φάση, με μια άκρως απαιτητική δοκιμασία που θα έβγαζε τον ένα και μοναδικό μεγάλο νικητή ο οποίος θα κέρδιζε την επιταγή των 500 ευρώ, αλλά παράλληλα την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό τον Φλεβάρη του 2024 στην Νικαράγουα για το μεγάλο έπαθλο των 10.000 ευρώ.

Μέσα από μια λίστα με υλικά εποχής, φρούτα και λαχανικά, τα οποία είχαν στην διάθεση τους οι πέντε επιλαχόντες και μέσα σε τριάντα λεπτά έπρεπε να δημιουργήσουν μια συνταγή δίχως την χρήση οποιασδήποτε μορφής ενέργειας, παρά μόνο με τα προσωπικά τους εργαλεία.

©Αλεξανδρος Πετσάβας

Έπειτα από την τελική δοκιμασία πρώτος στην βαθμολογία αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Σερέτης από το ΛΗ ΤΣΕΡΙ στα Ιωάννινα με το κοκτέιλ του Symbiosis.
Ο ίδιο μάλιστα δήλωσε: «Το κοκτέιλ αυτό είναι ένα αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας για ανάπτυξη της βιωσιμότητας γύρω από το bar μας. Με αφορμή το sustainable month του Flor De Caña μου δόθηκε η ευκαιρία να επαναπροσδιορίσω τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι ένα ποτό. Πέραν της γεύσης, της αισθητικής και της φαντασίας πρέπει μέσα από την δημιουργικότητα μας να αφήνουμε ένα θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, την κοινωνία και την τοπική οικονομία. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η συνεργασία μας με μικρό-παραγωγούς, εστιατόρια και καφέ μπαρ δημιουργώντας μια συμβιωτική κοινότητα προς όφελος όλων των μελών της. Η ανταλλαγή γνώσης, πληροφοριών και ιδεών καθώς και η εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας του παρελθόντος και του παρόντος με οδήγησαν στο να δημιουργήσω ένα ποτό το οποίο θα αναδεικνύει με σεβασμό όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του Flor De Caña 12 y.o».

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.