fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

H Budweiser Budvar λανσάρει limited edition συνεργατική μπύρα.

Η “Bohemian Idols’” ζυθοποιήθηκε σε συνεργασία με την καταξιωμένη Pivovar Clock

από Newsroom
765 προβολές

H Budweiser Budvar ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία ορόσημο με την αναγνωρισμένη τσέχικη μικροζυθοποιία Pivovar Clock.  Αναλογιζόμενη τη θέση της ως η εθνική τσεχική ζυθοποιία, η Budvar δηλώνει ότι ως αποστολή της έχει την ενίσχυση της φήμης της τσεχικής μπύρας παγκοσμίως. Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία που πραγματοποιεί η Budvar διεθνώς με στόχο την υποστήριξη του συγκεκριμένου σκοπού.

Όσοι αγαπούν τις Lager θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη “Bohemian Idols”, μια Lager με 5,2% abv σε μια σειρά από tap takeovers τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Αγγλία. Η μπύρα θα είναι διαθέσιμη στην αγγλική αγορά από τον Οκτώβριο σε περιορισμένο αριθμό βαρελιών 20lt, φιαλών 500ml και σε κουτάκια για τους καταναλωτές και επιλεγμένες εκδηλώσεις.

Το όνομα “Bohemian Idols” είναι ένας σύνδεσμος με τη “No Idols” σειρά ετικετών της Pivovar Clock ενώ ταυτόχρονα αντικατοπτρίζει τις δύο ζυθοποιίες και τη θέση τους στη βοημική κουλτούρα.

Εκτός από την ένωση των δύο ζυθοποιίων, η Bohemian Idols συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία με δύο τσεχικές ποικιλίες λυκίσκου. Η συνταγή χρησιμοποιεί Saaz Late, μια παραλλαγή του αρχαίου τσεχικού λυκίσκου Saaz, φέρνοντας μια σημαντική ισορροπία πίκρας και αρωμάτων και τον πρόσφατα ανεπτυγμένο λυκίσκο Kazbek, ο οποίος προσδίδει γεύσεις εσπεριδοειδών, ενώ χρησιμοποιείται συχνότερα στις IPA.

Η Bohemian Idols παρήχθη στις εγκαταστάσεις της Pivovar Clock στο Potštejn, στην ανατολική Βοημία από τον ζυθοποιό της Pivovar, Jakub Sychra και τον Aleš Dvořák ζυθοποιό της Budvar. Μαζί με τις παραδοσιακές βύνες της Budva’s προερχόμενες από την περιοχή Hana της Μοραβίας, τη διαδικασία παραγωγής της μπύρας, ακολούθησαν έξι εβδομάδες αναμονής στα κελάρια της Pivovar.

Ως ζυθοποιείο του έθνους, που εξακολουθεί να ανήκει περήφανα στους Τσέχους, η Budweiser Budvar συνεργάζεται με αρκετές μικρές και ανερχόμενες ζυθοποιίες, η Bohemian Idols όμως είναι η πρώτη συνεργασία της Budvar που διατίθεται πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Ο Jitka Vlčková, managing director της Budweiser Budvar UK, δήλωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Budvar εκτός της ίδιας της Τσεχικής Δημοκρατίας και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε την “Bohemian Idols” σε μια σειρά από tap takeovers που φιλοξενούνται από μερικούς από τους στενότερους εμπορικούς συνεργάτες μας. Η τσεχική ζυθοποιία αποτελεί περήφανο συνδυασμό παράδοσης και καινοτομίας και η “Bohemian Idols” τα συνδέει όλα μαζί σε μια νέα και αναζωογονητική εκδοχή της κλασικής τσεχικής Lager».

Τα Tap Takeovers θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο σε χώρους σε Λονδίνο, Μπράιτον, Μάντσεστερ, Μπρίστολ, Ουόρστερ, Κάρντιφ, Εδιμβούργο και Γλασκώβη. Οι χώροι και οι ημερομηνίες περιλαμβάνουν:

  • Pivo, London EC1V 9AA – October 20
  • The Pembury Tavern, London E8 1JH – October 21
  • The Porterhouse, London WC2E 7NA – October 27
  • Llandoger Trow, Bristol BS1 4ER – November 3
  • Firefly, Worcester WR1 2SE – November 4
  • Cambrian Tap, Cardiff CF10 1AD – November 5
  • Left Handed Giant, Bristol BS2 0JE – November 12
  • Piccadilly Tap, Manchester  M1 2GH – November 15
  • Salthorse,  Edinburgh EH1 1NB – November 24
  • Koelschip Yard, Glasgow – November 25

Στη λίστα ενδέχεται να προστεθούν και άλλα σημεία τα οποία θα ανακοινώνονται στο site της Budweiser.

Μιλώντας για τη συνεργασία τους, ο Jakub Sychra από την Pivovar σημείωσε ότι: «Η Budweiser Budvar είναι μια μπύρα για την οποία είμαι περήφανος που εκπροσωπεί την τσεχική ζυθοποιία σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία μεταξύ της μεγαλύτερης και της μικρότερης ζυθοποιίας ήταν για εμάς ένα λογικό βήμα. Ο στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια κλασική τσεχική μπύρα, αλλά μια που θα έχει το επιπλέον στοιχείο, από νέες πρώτες ύλες, νέο λυκίσκο και μια γεύση “New World”»

Ο Aleš Dvořák της Budweiser Budvar δήλωσε: «Η Budvar και η Pivovar Clock είναι πολύ διαφορετικές ζυθοποιίες, αλλά η αγάπη και το πάθος μας για την ζυθοποιία είναι ίδια. Η ιδέα αυτής της μπύρας είναι να αναμίξει νέο λυκίσκο με βύνη Budvar και μαγιά και να οδηγήσει την κλασική τσεχική Lager σε νέους δρόμου, διατηρώντας παράλληλα τις βασικές ιδιότητες της παραγωγής που καθιστούν την τσεχική μπύρα διάσημη σε όλο τον κόσμο. Μάθαμε τόσα πολλά από τη συνεργασία μας για την “Bohemian Idols”. Φυσικά, το καλύτερο από όλα είναι ότι έχουμε παράγει μια καταπληκτική νέα μπύρα».

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.