fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Λαέρτης Γκίνης

από Δανάη Μαργαριτίδη
181 προβολές

Με τον Λαέρτη έχουμε βρεθεί σε διάφορες περιστάσεις και εκδηλώσεις. Τον συνάντησα ξανά μετά από καιρό στο πλαίσιο του “The Native Project” στο Spoiled, όπου μαζί με τον Πασχάλη Περιστεράκη προσέφεραν ποτά με τοπικά συστατικά. Μπορεί να γυρίζει συχνά τη χώρα κάνοντας εκπαιδεύσεις στο προσωπικό επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχείων, αλλά η καρδιά του χτυπά στο Upupa Epops στα Πετράλωνα όπου δημιουργεί ποτά μαζί με τους συναδέλφους του. Όταν δεν βρίσκεται σε κάποιο bar «οργώνει» την άσφαλτο με τη μηχανή του.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Δουλεύω τα τελευταία 11 χρόνια

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Ήταν ένας ερωτάς με την «πρώτη ματιά»! Τελείως τυχαία. Ένας φίλος χρειάζονταν βοηθό στο μπαρ που εργάζονταν, κάπως έτσι προέκυψε, και τελικά εξελίχθηκε σε μια σχέση ζωής

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Τα πάντα από την ομάδα, από τον κόσμο και το δημιουργικό κομμάτι. Η «αγία τριάδα» δηλαδή

  • Bar σε ξενοδοχείο ή σε επιχείρηση 

Bar σε επιχείρηση

  • Πόλη ή νησί; 

Πόλη

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Ελλάδα

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail;

Τεκίλα, τα πάντα, τον τελευταίο καιρό προτιμώ το Americano

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Shaker

  • Αγαπημένη μπύρα;;

Kirki

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Ιαπωνία

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Όχι αλλά ούτε εμείς. Η χρυσή τομή βρίσκεται κάπου στη μέση

  • Ποια είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Βρισκόμαστε σε ένα πολύ «δυνατό» επίπεδο αυτήν την στιγμή. Πρέπει να ξεφύγουμε, από το κομμάτι των trends. Να τα ακολουθούμε αλλά να μην χάνουμε τον προσωπικό χαρακτήρα και τη δημιουργικότητα μας

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Ναι, έχω μάλιστα μια μεγάλη συλλογή από βιβλία

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Σημαίνει μια διάκριση και διαφήμιση μαζί με κάποιες γνωριμίες, τίποτα άλλο η δουλειά σου στο μπαρ θα δείξει πόσο καλός είσαι

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα ή επαγγελματικό ταξίδι;

Και για τα δυο

  • Τι ή και ποιος/α μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Η ομάδα στο μπαρ που εργάζομαι. Είμαστε κάθε μέρα μαζί ανταλλάζουμε εμπειρίες και ο καθένας μεταφέρει τις ιδέες του

  • Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Χαμογελαστός, κοινωνικός και με όρεξη. Όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους

  • Σεμινάριο ή Tasting/ Pairing;

Και για τα δυο

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Bartender

  • Πού θα μας πήγαινες για ποτό;

Θα ξεκινούσαμε από το Barreldier και θα συνεχίζαμε στο The 7 Jokers για μια μπύρα

  • Σου λέμε ότι μπορείς να διαλέξεις δύο celebrities (μπορεί να είναι και bar figures) και να πιείς ένα ποτό μαζί τους, ποιους επιλέγεις;

Luke Whearty (Αυστραλός bartender) & Andrea Pirlo (Ιταλός πρ. ποδοσφαιριστής, σήμερα προπονητής)

  • Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε για ‘σένα;

Έχω τελειώσει φυσιοθεραπεία και έκανα πρωταθλητισμό στην άρση βαρών

  • Πες μας κάποιον τον οποίο θα ήθελες να κεράσεις ένα ποτό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης;

Τον φίλο μου Θοδωρή Καρβουντζή και την Μάρφη Μπάλη με τους οποίους συνεργαζόμαστε τελευταία μαζί

  • Την μπύρα σου την πίνεις…; 

Με ωραία παρέα και καλό φαγητό

Instagram: laertis_gkinis

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 21 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.