Βρέθηκα στην Κηφισιά για να συνεχίσουμε την κουβέντα που είχαμε ξεκινήσει με τον Κώστα κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης στο Recipe Bar και καταλήξαμε να ετοιμάσουμε ένα profile και ορίστε το αποτέλεσμα!
- Από πότε δουλεύεις σε bar;
Από τα 16 μου σαν βοηθός σε μπαρ.
- Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;
Γιατί μου αρέσει να φτιάχνω ποτά και να φιλοξενώ κόσμο στο μπαρ που εργάζομαι.
- Τι κάνει την δουλειά σου συναρπαστική;
Η καθημερινή συναναστροφή με ανθρώπους.
- Bar σε ξενοδοχείο ή επιχείρηση;
Bar.
- Πόλη ή νησί;
Πόλη.
- Ελλάδα ή εξωτερικό;
Ελλάδα.
- Αγαπημένο απόσταγμα / υλικό / cocktail
Ουίσκι / Εσπεριδοειδή / Mint Julep
- Αγαπημένη μπύρα;
Θα διάλεγα την Μάμος.
- Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;
Μέθοδος: Stirring. Εργαλείο: Οι μεζούρες.
- Ταξιδιωτικός προορισμός;
Βαρκελώνη.
- Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;
Θεωρητικά ναι πρακτικά όχι.
- Ποια είναι η κατάσταση του bartending στην χώρα μας σήμερα;
Το bartending στην Ελλάδα είναι σε ανοδική πορεία, υπάρχει συνεχής εξέλιξη, ενημέρωση και μεγάλη δημιουργικότητα.
- Διαβάζεις σχετικά με τον χώρο;
Βέβαια. Μου αρέσει να ενημερώνομαι διαρκώς. θα πρότεινα το βιβλίο του savoy bar.
- Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα έναν διαγωνισμό bartending»;
Σημαίνει αναγνωσιμότητα και ανάδειξη. Θα πρέπει να σημαίνει να μην αρκεστείς μόνο σε αυτό.
- Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για…;
Πάω για ενημέρωση και δικτύωση.
- Τι ή και ποιος/α μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στην δουλειά σου;
Η αγάπη μου για αυτή τη δουλειά.
- Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;
Να είσαι καθαρός ευγενικός και χαμογελαστός.
- Ποιο είναι το συστατικό για έναν επιτυχημένο bartender;
Η γνώση και η εμπειρία.
- Μηχανή / Αυτοκίνητο / Μέσα Μαζικής Κυκλοφορίας. Πως επιλέγεις να κυκλοφορείς;
Αυτοκίνητο.
- Που θα μας πήγαινες για ποτό;
Θα σας πήγαινα σε κάποιο bar στο Χαλάνδρι μιας και είναι η αγαπημένη μου περιοχή
- Την μπύρα σου την πίνεις…..;
Όπου πάει η παρέα.
Κασσαβέτη 12, Κηφισιά