fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Οι έξι μπύρες της Στέλλας Δημητριάδου

από Beer and Bar Magazine
193 προβολές

Η Στέλλα Δημητριάδου, ξεκίνησε τις σπουδές της το 2010 στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Παράλληλα με τις σπουδές της παρακολουθούσε σεμινάρια και συμμετείχε σε γευστικές δοκιμές. Στο πλαίσιο της πτυχιακής της συμμετείχε στη δημιουργία του πειραματικού ζυθοβραστήριου της σχολής της. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2016 και έκανε την πρακτική της στη Χίο. Από το 2022 έχει εργαστεί σε ζυθοποιίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αποκορύφωμα την βελγική ζυθοποιία Cantillon στο πλαίσιο της πρακτικής για το μεταπτυχιακό «Επιστήμη Ζύθου». Από τον Απρίλιο του 2023 είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των ζύθων στη Μικροζυθοποιία ΕΛΙΞΗ, η οποία πλέον βρίσκεται σε νέα δημιουργική περίοδο.

Oxi sta vathiaΌχι στα βαθιά

Για εμένα μια από τις καλύτερες Lager. Με διακριτό άρωμα εσπεριδοειδών στη μύτη. Το στόμα λόγω του αλατιού είναι βελούδινο. Φαίνεται πολύ πιο γεμάτο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Είναι ίσως η πρώτη μπύρα που μου έρχεται στο μυαλό μόλις αρχίσει να καλοκαιριάζει ή όταν θέλω να φέρω εγώ το καλοκαίρι με κάποιο τρόπο! Είναι από τις πολύ ωραία ισορροπημένες μπύρες, γεγονός που χαρακτηρίζει το brand. Συνοδεύει υπέροχα συναυλίες και για αρκετές ώρες παραλίες λόγω του χαμηλού αλκοόλ της!

Chios Beer IPAChios Beer IPA

Συνήθως στο ψυγείο μου θα βρεις 1-2 μπουκαλάκια από την Χίο, οπότε δυσκολεύτηκα να διαλέξω ποια θα να συμπεριλάβω στη λίστα μου. Κέρδισε η IPA ή «χυμό» όπως την λέγαμε εμείς. Ξυπνάνε αναμνήσεις σε κάθε γουλιά κάθε φορά που ανοίγω ένα μπουκάλι. θυμάμαι πάντα το πρώτο ποτήρι που ήπιαμε σε μια αυλή στην Χίο. Μαζί με 3 πολύ καλούς μου φίλους, εκείνη η βραδιά έληξε όταν τελείωσε το βαρέλι. Αρκετά αρωματική και ισορροπημένη με μέτρια πικράδα και πλούσιο σώμα που σε παρακινεί να πιείς άλλη μια γουλιά, ξανά και ξανά. Είναι η μπύρα που χάνω το μέτρημα. Οι χιώτικες μπύρες πάνε τουλάχιστον δυο δυο.

Liogerma TaosLiogerma Taos

Έχοντας ακούσει τόσα για τους πειραματισμούς με το φύκι ανυπομονούσα να δοκιμάσω αυτήν την μπύρα πολύ καιρό. Αν και ήμουν επιφυλακτική για το αποτέλεσμα, οι προσδοκίες μου ήταν πολύ μεγάλες. Δοκιμάζοντας την πρώτη γουλιά νόμιζα ότι μου έδωσαν κάποιο ασύρτικο. Για αυτό ευθύνεται η ζύμη σαμπάνιας που χρησιμοποιήσαν. Συνεχίζοντας εντυπωσιάστηκα από τη γεύση. Ελαφριά αλμυρότητα στο στόμα από το φύκι, ωραίες γωνίες από την έντονη οξύτητα της με μια πολύ πλούσια αρωματική παλέτα από εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα. Νιώθω σαν να πίνω όλες τις γεύσεις της θάλασσας. Συνοδεύει καταπληκτικά ένα πλατό με όστρακα ή ακόμη καλύτερα, ένα ηλιοβασίλεμα ψαρεύοντας σε μια ήσυχη παραλία.

Nuit BruxelloiseNuit Bruxelloise

Πίστευα ότι η καλύτερη μορφή της lambic είναι η σκέτη, για να μπορείς να καταλάβεις όλο το ταξίδι της. Την αλληλεπίδραση που είχε με το βαρέλι μέχρι να φτάσει να εμφιαλωθεί. Ήταν το εσωτερικό μας αστείο, όταν έπρεπε να διαλέξω εγώ τι μπύρα θα έχουμε στο μεσημεριανό, ήταν σίγουρα μια χωρίς φρούτα. Ένα απόγευμα αφού έχουμε τελειώσει νωρίς με τη δουλειά ανοίγουμε και δοκιμάζουμε διάφορα μπουκάλια, ένα από αυτά ήταν και η nuit bruxelloise. Εντυπωσιάστηκα από τη γεύση για άλλη μια φορά. Τα σταφύλια είχαν ταιριάξει τόσο πολύ με την μπύρα. Η ένταση που έβγαζε στο βαθύ κόκκινο χρώμα σε συνδυασμό με τα αρώματα του σταφυλιού δημιουργούσαν μια υπέροχη έκπληξη στο στόμα. Όλα τα αρώματα είναι ωραία δεμένα μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι πολύ ισορροπημένο.

Mayhoş Gara GuzuMayhoş Gara Guzu

Μια υπέροχη saison. Είναι η μπύρα που με εισήγαγε στις «ξινές», μου άνοιξε τους ορίζοντες και ανοίχτηκε μπροστά μου ένας νέος κόσμος. Περιέχει ιβίσκο, δεντρολίβανο και άρκευθο. Με εντυπωσιακό ροζ χρώμα και γλυκό άρωμα με την βοτανική παρουσία να γεμίζει την αρωματική παλέτα. Ξηρή στο στόμα και ελαφρώς υπόξινη με τα πικάντικα αρώματα της μαγιάς να συνθέτουν μια μοναδική γευστική εμπειρία.

The Cellar Jams Wine BA Farmhouse Ale AgiorgitikoThe Cellar Jams Wine BA Farmhouse Ale Agiorgitiko

Πάντα πρωτοπόροι σε όσα κάνουν με υπέροχες ιδέες και αστείρευτο δημιουργικό πνεύμα, είναι σίγουρο ότι αυτό που θα πιείς από τα «χεράκια» τους θα είναι καλό. Δοκιμάζοντας πριν χρόνια την πρώτη cellar έπαθα έρωτα από την πρώτη γουλιά. Ήταν ένα έπος στα ποτήρια μας, αλλεπάλληλος ενθουσιασμός σε κάθε γουλιά. Έχει συνοδεύσει τα καλύτερα bbq, όμορφα απογεύματα χαλαρώνοντας σε μια αυλή μαζί με φίλους. Είναι η σίγουρη επιλογή σε σημαντικούς εορτασμούς για να τους συμπληρώνει με την πολυπλοκότητα της. Δυσκολεύτηκα να ξεχωρίσω μια, αφού όλες έχουν τον δικό τους χαρακτήρα. Ωστόσο αυτή που διαλέγω είναι εκείνη από τα βαρέλια του αγιωργίτικου. Είναι ισορροπημένη χωρίς αγριάδες, μαλακή στο στόμα με πολλά διαφορετικά αρώματα στη μύτη, δεμένα αρμονικά μεταξύ τους.

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 21 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.