fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Λονδίνο-Χαλάνδρι, ένας δρόμος γεμάτος μπύρες και αναμνήσεις

από Beer and Bar Magazine
1,6K προβολές

Ο Ιάσονας Παναγιωτόπουλος είναι ο ένας εκ των ιδρυτικών μελών της Μικροζυθοποιίας Αθήνας Noctua. Η μικροζυθοποιία έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας τον Σεπτέμβριο και κατά την διάρκεια του έτους παρουσίασε δύο ετικέτες μπύρας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Πλέον ζει δίπλα στο μικροζυθοποιείο στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και ιστορία, δούλεψε ως δημοσιογράφος για δέκα χρόνια μέχρι που ήρθε η ώρα της Μικροζυθοποιίας Αθήνας Noctua να μπει στη ζωή του.

Gamma Ray

Η απόλυτη τομή για το πως φτιάχνεις μια μπύρα γεμάτη άρωμα και γεύση αλλά την ίδια στιγμή να μπορείς να πιείς δεκάδες από αυτές. Τροπικά φρούτα στο άρωμα, εξαίσιο artwork και packaging σε μια easy drinking εμπειρία από ένα από τα σημαντικά ζυθοποιεία της ανερχόμενης λονδρέζικης craft σκηνής. Αν τη πετύχετε κάπου, να την δοκιμάσετε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Brooklyn Lager

Η απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι η lager δεν πίνεται ή δεν μπορεί να σου προκαλέσει συγκινήσεις. Γεμάτο σώμα και γεύση και dry hopped από ένα εμβληματικό ζυθοποιείο που όρισε την έννοια του locality στη craft σκηνή. Είναι επίσης και η απόδειξη πως μπορεί ο ζυθοποιός να πάει ένα στυλ μπύρας πιο πέρα, αλλά και να βάλει μέσα στη συνταγή του τα στοιχεία που προτιμά ο ίδιος να βρίσκει στη μπύρα του. Αν ποτέ κάναμε μια lager, προς τα εκεί θα πήγαινε.

Punk IPA

Ίσως η ετικέτα που άνοιξε τα μάτια στον περισσότερο κόσμο που ανακάλυψε την craft μπύρα. Όταν την δοκίμασα πρώτη φορά πριν πολλά χρόνια στην Αγγλία εντυπωσιάστηκα. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν. Άρχισα να ψάχνω τι ακριβώς πίνω και μετά από λίγο καιρό μου ήταν ξεκάθαρο πως ήθελα να κάνουμε κάτι παρόμοιο. Η μπύρα με την οποία ξεκινάς το χορό στις craft επιλογές και σε σπρώχνει να πας λίγο πιο κάτω ψάχνοντας παρόμοιες συγκινήσεις. Εξαιρετική γεύση, έντονα αρώματα και φαινομενικό μάρκετινγκ.

Two Hearted Ale

Από τις καλύτερες IPA που έχω δοκιμάσει. Την συμπεριλαμβάνω στη λίστα μου καθώς πρόκειται για μια από τις πιο ισορροπημένες μπύρες που στοχεύουν να κατακτήσουν όλους τους μπυρόφιλους ανεξαρτήτως χώρας, γεύσης, στυλ και ηλικίας. A must try, για οποιονδήποτε θέλει να φτιάξει και να αναβαθμίσει τη γευστική του παλέτα.

Kernel Beers

Μια σειρά από εντυπωσιακές μπύρες κατευθείαν από τη καρδιά του Λονδίνου. Το ζυθοποιείο τους ενέπνευσε τη λογική της Noctua στο πως στήνεται και παρουσιάζεται μέσα στον ιστό της πόλης. Δεν προτείνω μια συγκεκριμένη μπύρα αλλά μπορώ να με φανταστώ να δοκιμάζω τη μια πίσω από την άλλη καθώς η ποικιλία είναι τεράστια. Είναι το τεστ που κάποιος μπυρόφιλος πρέπει να κάνει. Δοκιμάζεις τρεις διαφορετικές pale ale που διαφέρουν σε ένα λυκίσκο και προσπαθείς να καταλάβεις τις διαφορές και το effect που έχει η κάθε αλλαγή σε κάθε συνταγή.

Craft Microbrewery Beers

Οι μπύρες με τις οποίες μεγαλώσαμε. Προφανώς η πρώτη μπύρα μικροζυθοποιείου που ήπια στη ζωή μου. Τυχερός που μεγάλωσα στο Χαλάνδρι και συνάντησα τη πρώτη brewpub-ουσιαστικά- της  Αθήνας στη γειτονιά μου! Καθόμασταν με τη παρέα στη πλατεία Χαλανδρίου και αγοράζαμε τις μπύρες σε πλαστικό μπουκάλι νερού (το οποίο άδειαζαν εκείνη την ώρα) από την Craft καθώς απαγορευόταν να μας τη πουλήσουν συσκευασμένη για take away. Οι σερβιτόροι μας έλεγαν να μη το λέμε παραέξω. Εμείς τις αγοράζαμε ακόμα πιο φτηνά και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με αυτό! Δυστυχώς η Craft έκλεισε αλλά άνοιξε το δρόμο και μας έβαλε το μικρόβιο της αστικής ζυθοποιίας.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.