fbpx

32 Via dei birrai

από
2.1K προβολές
32 via dei birrai logo

Τρεις διαφορετικές ιστορίες, τρεις ξεχωριστές εμπειρίες, μια κοινή ιδέα και η αίσθηση ότι το αποτέλεσμα της κοινής πορείας θα τους δικαιώσει. Αυτά ήταν τα συναισθήματα των τριών ανδρών της ιταλικής ζυθοποιίας 32 Via dei birrai.

Οι Alessandro Zilli, Fabiano Toffoli και Loreno Michielin, επέλεξαν τον διεθνώς αναγνωρισμένο αριθμό 32 για τις μπύρες τους. Το 32 είναι ο αριθμός που αντιπροσωπεύει την μπύρα στη διεθνή αγορά σύμφωνα με τη «Διεθνή Συμφωνία της Νίκαιας» (Γαλλία) του 1957. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των 32 Via dei birrai, πέρα από τους πολύχρωμους κύκλους με τον αριθμό, είναι η εμφιάλωση στις φιάλες οίνου, με το φελλό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μπρελόκ. Ο Fabiano Toffoli έχει δηλώσει πως στην αρχή θεωρούσαν κύριο ανταγωνιστή τους το κρασί στα εστιατόρια, τα οποία είχαν και ως κύριο στόχο για το πελατολόγιο τους. Επιπλέον, με αυτές τις φιάλες επεδίωκαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και του καταναλωτή. Η φιλοσοφία της ζυθοποιίας είναι η παραγωγή αφροζύμωτων μπυρών, αφιλτράριστων, εμφιάλωση μόνο σε 750ml, δίχως παστερίωση για να μην καταστρέφονται τα αρώματα. Ανέκαθεν στόχευαν στο food pairing γεγονός που τους έχει οδηγήσει στην προώθηση και υποστήριξη των ετικετών όπως έναν εξαιρετικό οίνο. Μπράβο τους, που υποστηρίζουν το εγχείρημα που ξεκίνησαν το 2006 με το ίδιο σθένος και μόνο κερδισμένοι βγαίνουν ως σήμερα, αναπτύσσοντας ένα διεθνές δίκτυο εξαγωγών!

Η ζυθοποιία βρίσκεται στη Βενετία, κοντά στην οροσειρά Δολομίτες στη βορειοανατολική Ιταλία, το νερό της -βασική πρώτη ύλη για τη ζυθοποιία- προέρχεται από δυο διαφορετικές πηγές. Χρησιμοποιούν βελγικό λυκίσκο από τη Poperinge αλλά και βρετανικό όπως τον Challenger για πίκρα. Οι βύνες είναι κυρίως γερμανικής προέλευσης. Οι επιρροές τους βασίζονται στη βελγική, βρετανική και γερμανική ζυθοποιία.

Η ζυθοποιία παράγει και ξύδι από ζύθο το “Ace to 32”, εμφιαλώνεται σε 250ml, αφήνοντας την μπύρα να οξειδώνεται αργά σε φυσική θερμοκρασία, σε μια διαδικασία που διαρκεί μήνες. Η αγάπη των Ιταλών για καθετί φινετσάτο και οι ιδέες τους για προώθηση των ζύθων τους, τους έχουν οδηγήσει σε εκπληκτικές, καλαίσθητες συσκευασίες δώρων για συλλέκτες και μη, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο website τους.

Η γκάμα της 32 Via dei birrai περιλαμβάνει τις: Audance, Nebra, Atra, Admiral, Curmi, TRE & DUE (3+2), Nektar και Oppale. Πιστοποιημένη για την αυθεντική ιταλική καταγωγή της, τη χρήση αμιγώς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη λειτουργεία του ζυθοποιείου και για τη δυνατότητα κατανάλωσης όλων των ετικετών τους -εκτός της Nectar- από Vegans. Για την παραγωγή των ζύθων τους δεν υπάρχει καμία διαδικασία επίσπευσης, έχοντας πάντα μια σταθερή διαδικασία με συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, γεγονός που πιστοποιεί η γερμανική εταιρεία Slow Brewing. Βραβευμένη στην Ιταλία από τον Birre d’ Italia, στα World Beer Awards και στην Ασία στα China Beer Awards.

32 Audance bottle

Audance

Λευκόξανθη στην όψη, θολή, αφιλτράριστη. Αφρός που διαρκεί αρκετά στο ποτήρι. Πολύπλοκη στο άρωμα με κυρίαρχο τα εσπεριδοειδή -γι’ αυτό και η πορτοκαλί ετικέτα- ροδάκινο, αμύγδαλο και άνθη. Ελαφρύ σώμα, με γεύση εσπεριδοειδών και ελαφριά προς μέτρια πικράδα. Ταιριάζει με βοδινό κρέας και ψάρι.

Style: Belgian Strong Ale | Alcohol: 8,4% abv | Serving Temperature: 10-12οC | Bottle: 750ml | Glass: Wine, Sommelier

32 Oppale botle

Oppale

Αρώματα καραμέλας από την βύνη και νότες εξωτικών φρούτων όπως ανανάς. Υπόξανθη μπύρα, θολή, με ιζήματα. Γεμάτο σώμα. Μέτρια γλυκιά γεύση, αισθητή η καραμέλα, πικρό τελείωμα λόγω λυκίσκου, ευχάριστη όμως επίγευση. Συνδυάζεται με λιπαρά φαγητά όπως χοιρινό.

Style: Hoppy Pale Ale| Alcohol: 5,5% abv | Serving Temperature: 8-12οC | Bottle: 750ml | Glass: Wine, Sommelier

 

32 Via dei birrai S.r.l.
Address: Via Cal Lusent, 41 31040 Pederobba (TV), Ιταλία
Email: info@32viadeibirrai.com
Url: www.32viadeibirrai.it
Founded: 2011
Facebook, Twitter, Instagram

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.