fbpx

Camden Town Brewery

από
942 προβολές
camden town logo bw

Ήταν σίγουρα καρμικό να χάσει ο Jasper Cuppaidge κάποια στιγμή τη δεκαετία του 1990, την πτήση επιστροφής από την Αγγλία για την Αυστραλία. Επιλέγοντας να παραμείνει στο Λονδίνο, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν γνώριζε πως ορισμένα χρόνια αργότερα, το 2015, η ζυθοποιία του, η Camden Town Brewery, θα περνούσε στην ιδιοκτησία του πολυεθνικού κολοσσού AB InBev.

Ο Jasper Cuppaidge, όταν έχασε την πτήση του ξεκίνησε να εργάζεται σε pubs στο Λονδίνο μέχρι το 2006 που επέλεξε να αγοράσει την “The Horshoe Pub”. Το 2007 αποφάσισε να παράξει μια μπύρα για να τιμήσει τον παππού του γνωστό ζυθοποιό στην Αυστραλία βασισμένη σε συνταγές του. Η μπύρα είχε επιτυχία στους επισκέπτες της pub, οδηγώντας τον σε πιο μεγάλης κλίμακας παραγωγή και πώληση, ωστόσο το brand name που είχε επιλέξει ήταν ήδη κατοχυρωμένο από άλλη ζυθοποιία. Αναζητώντας στο διαδίκτυο πληκτρολόγησε www.camdentownbrewery.com, την περιοχή που δραστηριοποιούνταν. Το αποτέλεσμα δεν φάνηκε ποτέ στην οθόνη αφού το url ήταν ελεύθερο. Αυτό ήταν! Από εκείνη τη στιγμή το 2009 ξεκίνησε η Camden Town Brewery, η οποία θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της το 2010, στις εγκαταστάσεις που ενοικίασε κάτω από το σταθμό Kentish Town West Station. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους λάνσαρε στην χώρα της ale την πρώτη μπύρα της νεοσύστατης Camden Town Brewery, την Hells Lager με βύνες και λυκίσκους από τη Γερμανία. Μία επανάσταση στο «οχυρό» της ale! Φυσικά και δεν άφησε παραπονεμένους τους Βρετανούς αφού η αμέσως επόμενη μπύρα ήταν μία Pale Ale. Από τότε περισσότερες από 30 ετικέτες έχουν παραχθεί από τη ζυθοποιία μόνη της ή σε συνεργασία με άλλες. Ωστόσο το 2015 συνέβη το γεγονός που τάραξε τα νερά της παγκόσμιας ζυθοποιίας όσο τίποτα.

Η Camden Town Brewery πέρασε στην ιδιοκτησία της AB InBev έναντι £85 εκ, προσφέροντας πολλές αφορμές για σχόλια και συζητήσεις τόσο γι’ αυτό κάθε αυτό το γεγονός, όσο και γενικά για την ιδεολογία και τις φιλοδοξίες που μπορεί να έχει μια μικρή ζυθοποιία. Πολλοί αναφέρθηκαν πως αυτή η επιλογή του Jasper Cuppage είχε αυτοσκοπό το κέρδος και ότι πολύ σύντομα η Camden Town Brewery θα ανήκε στην ιστορία. Είναι γνωστό άλλωστε πως στο παρελθόν οι μεγάλες εξαγόραζαν μικρές ζυθοποιίες με σκοπό να τις κλείσουν και να περιορίσουν τον ανταγωνισμό. Σήμερα το 2019, η Camden Town Brewery εξακολουθεί να υπάρχει και εκμεταλλευόμενη τη συνεργασία που έχει με την AB InBev αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Ένα ως τώρα success story που θα κριθεί στο μέλλον όσο αφορά την τελική έκβαση και το κατά πόσο και εάν επηρεάσει τη σκηνή της μικροζυθοποιίας εθνικά η παγκόσμια.

Μία ιστορία διαφορετική από όσες έχω διηγηθεί ως τώρα, σύγχρονή σε σχέση με άλλες αλλά πολύ σημαντική για το μέλλον, αφού αποδεικνύει δύο πράγματα. Δεν χρειάζεται η πρώτη μπύρα να μην είναι Lager αν θες να λέγεσαι μικροζυθοποιία και η ανάπτυξη έρχεται με ενέργειες win-win όχι με «δονκιχωτισμούς».

camden town lager bottleHells Lager

Ξανθιά διαυγής μπύρα με αρώματα και γεύσεις βύνης, νότες λυκίσκου και ελαφρύ σώμα. Όπως πρέπει να είναι η μπύρα που θα ξεκινάς το απόγευμά σου. Παράγεται από καθαρά γερμανικές πρώτες ύλες, ωριμάζει 30 ημέρες. Συνδυάζει τα αγαπημένα στυλ της ζυθοποιίας, το βαυαρικό Helles και το Pils. Η μπύρα με την οποία ξεκίνησε η Camden Town Brewery

Style: Lager | Alcohol: 4,6% abv | Serving Temperature: 4-6οC | IBU: 29 | Bottle: 330ml | Glass: Pint

camden town pale ale bottlePale Ale

Η μπύρα για τους λάτρεις της ale. Η pale αποτελεί μία μπύρα για όσους λατρευουν το αμερικανικό και βρετανικό στυλ των pale ale. Φρέσκια αίσθηση με τους λυκίσκους να δίνουν το παρών, αισθητή η βύνη και κάποιες νότες ανθέων και εσπεριδοειδών.

Style: Pale Ale | Alcohol: 4% abv | Serving Temperature: 6-8οC | IBU: 38 | Bottle: 330ml | Glass: Pint

Camden Town Brewery
Address: 155-59 Wilkin Street Mews., NW5 3NN Λονδίνο, Αγγλία
Email: getintouch@camdentownbrewery.com
Url: camdentownbrewery.com
Founded: 2010
Facebook, Twitter, Instagram

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 11 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.