fbpx

Καβούρδισμα, παρασκευή και σερβίρισμα καφέ εντός του καταστήματος

από George Spithakis
118 προβολές

Μμμμμ μοσχομυρίζει το τετράγωνο! Μα από πού έρχεται αυτή η μυρωδιά; Είναι σύνηθες φαινόμενο να περπατάμε σε συνοικίες ή κεντρικά σημεία πόλεων και ξαφνικά να «σπάει τη μύτη μας» η μυρωδιά από φρέσκο καβουρδισμένο καφέ!  Η πραγματικότητα των καταστημάτων που καβουρδίζουν και προσφέρουν επιτόπου τον καφέ τους συναντάται πλέον και στη χώρα μας. Γεγονός που πολλά χρόνια τώρα παρατηρείται σε πολλές χώρες του πλανήτη. Είναι άραγε τάση ή κατάσταση;

Για την ακρίβεια τολμώ να πω πως είναι μια ανάταση υπηρεσίας και διαθέσιμου προϊόντος. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το γεγονός ότι το παραγόμενο προϊόν διατίθεται άμεσα προς κατανάλωση αναβαθμίζει την εμπειρία τόσο του καταναλωτή όσο και του εργαζόμενου. Η ένταση στη γεύση και τη φρεσκάδα είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει, γεγονός που θα τονώσει την παλέτα και τις αισθήσεις μας. Παράλληλα, κάθε καταναλωτής γίνεται κριτής και βοηθάει με τα σχόλιά του την εξέλιξη και αναβάθμιση της κάθε ψησιάς. Αν και εφόσον βέβαια υπάρχει απόλυτη καταγραφή της όλης διαδικασίας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην έντυπη έκδοση του Beer & Bar Magazine. Για να το διαβάσετε θα πρέπει να είστε συνδρομητής/τρια του περιοδικού. Εγγραφείτε τώρα από εδώ Συνδρομή. Αν είστε συνδρομητής/τρια τότε μπορείτε να συνδεθείτε με τα στοιχεία που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας.

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Σχετικά Άρθρα