fbpx

Brooklyn Brewery

από Nicola Radisis
284 προβολές

«Ξεκινώντας μια επιχειρηματική κίνηση, είναι το ίδιο συγκλονιστικό με το να καλύπτεις μια πολεμική σύρραξη. Υπάρχει κάποιο τονωτικό που σε ανεβάζει με τον ίδιο τρόπο και στις δυο περιπτώσεις. Αυτό με οδήγησε να αφήσω την δημοσιογραφία και τις εφημερίδες και να στραφώ στην ίδρυση μιας ζυθοποιίας»

Τα παραπάνω είναι λόγια του Steve Hindy, προέδρου και συνιδρυτή της Brooklyn Brewery, όπως μεταφέρονται από ένα video που υπάρχει στο κανάλι της ζυθοποιίας στο YouTube. Μπορεί σε κάποιους να ακούγονται υπερβολικά ή μαρκετινίστικα, για έναν άνθρωπο όμως που έχει καλύψει πολέμους στη Μέση Ανατολή και έχει ζήσει επικίνδυνες καταστάσεις, δεν θα πίστευα ότι θα τολμούσε να τα συγκρίνει για λόγους εντυπωσιασμού.

Την εποχή εκείνη οι δημοσιογράφοι δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αλκοόλ. Για να πιούν μια μπύρα αναγκάζονταν να τη φτιάχνουν μόνοι τους. Εκείνη την εποχή ήταν που ο Steve Hindy γνώρισε την οικοζυθοποιία η οποία τον στιγμάτισε όλη του τη ζωή. Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη ζυθοποιία καθώς εκείνη την περίοδο η πόλη δεν είχε ούτε μια ενεργή ζυθοποιία ενώ 100 χρόνια πριν διέθετε 48. Μαζί με τον Tom Potter ίδρυσαν την Brooklyn Brewery το 1988.

Το 1994 εντάχθηκε στην ομάδα ο Garret Oliver ως Brewmaster. 23 χρόνια μετά, η ζυθοποιία γνωρίζει μεγάλες επιτυχίες υπό την καθοδήγηση του Garret Oliver, ο οποίος είναι επικεφαλής συγγραφέας του “The Oxford Companion to Beer”. Το πάθος για τη δουλειά του τον έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες βραδιές γευστικών συνδυασμών για μπύρες προωθώντας την ως το απόλυτο συνοδευτικό. Οι επεκτάσεις της ζυθοποιίας συνεχίζονται, από το 1996 όταν και εγκαινιάστηκε η νέα τους μονάδα.

Η Brooklyn Brewery εξάγει σε περισσότερες από 20 χώρες στον κόσμο, έχει ηγηθεί στο κίνημα των συνεργατικών ζυθοπαραγωγών όπως το 2011 με την ιταλική Amarcord Brewery παράγοντας τη σειρά Ama με τέσσερις ετικέτες. Το 2014 η Brooklyn Brewery και η Carlsberg εγκαινίασαν τις εγκαταστάσεις τους στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, παράγοντας μπύρες με την υπογραφή της Brooklyn Brewery για την απόλαυση των Σκανδιναβών. Ήταν η πρώτη φορά που μια ζυθοποιία από τις ΗΠΑ δημιούργησε εγκαταστάσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ακολούθησε η Νορβηγία το 2016, το Χονγκ Κονγκ και η Νότια Κορέα το 2017, ενώ σύντομα αναμένεται μια ακόμα συνεργασία στη Λιθουανία. Παράλληλα ο Όμιλος Carlsberg έχει αναλάβει τη διακίνηση των ετικετών της Brooklyn Brewery στις χώρες που έχει παρουσία.

Ναυαρχίδα στις πωλήσεις της ζυθοποιίας είναι η Brooklyn Lager. Ακολουθούν οι Pale Ale, Brown Ale, Sorachi Ace, Local 1. Παράγει πολλές ιδιαίτερες μπύρες όπως οι Improved Old Fashioned, Black Chocolate Stout, Cloaking Device οι οποίες είναι εξαιρετικές με διακρίσεις σε διαγωνισμούς και εγκωμιαστικά σχόλια.

Black Chocolate Stout

Είναι πολύπλοκη μπύρα. Το χρώμα της είναι σκούρο σαν της σοκολάτας, ενώ το άρωμα και η γεύση ταυτίζονται στο ίδιο ακριβώς. Τείνει να έχει μια γλυκιά αίσθηση, η οποία επ’ ουδενί δεν είναι ενοχλητική, γιατί περιέχει εκτός από κριθάρι και σιτάρι. Σαφέστατα συνδυάζεται με κάποιο γλυκό σοκολάτας και τάρτες από φρούτα. Η μπύρα κυκλοφορεί από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο.

Style: Russian Imperial Stout | Alcohol: 10% abv | Bottle: 330ml | Glass: Pint ή Beer Sommelier

Lager

Σκουρόχρωμη ξανθιά, όχι προς το καφέ, που βασίζεται στο στυλ Vienna Lager, με πλούσιο άρωμα καραμέλας που διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της απόλαυσης. Πικάντικη με αρώματα εσπεριδοειδών και άνθεων. Ισορροπεί μεταξύ γλυκού και πικρού με ροπή όμως προς το δεύτερο εξαιτίας του dry-hopping. Συνδυάστε τη με πίτσα, burgers, barbeque και μεξικάνικη κουζίνα. Η μπύρα είναι διαρκώς διαθέσιμη στην αγορά.

Style: American Amber Lager | Alcohol: 5,2% abv | Bottle: 330ml | Glass: Pint

 

The Brooklyn Brewery
Address: 79 N 11th St. Μπρούκλιν, NY 11249, Η.Π.Α.
Email: info@brooklynbrewery.com
Url: www.brooklynbrewery.com
Founded: 1988
Facebook, Instagram, Twitter
Nicola Radisis
Nicola Radisis

Nicola Radisis is the Publisher of Beer & Bar Magazine. Former bartender and publican, he found BeerBartender in 2012. He works as a beer consultant, is an experienced public speaker, participates as a judge in beer and bartending competitions and writes articles about anything related to the industry. He is a member of the British Guild of Beer Writers.

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Σχετικά Άρθρα