fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Nils Oscar

από Nicola Radisis
2,1K προβολές

Το παν στη ζωή κάποιου είναι να έχει έμπνευση και σωστούς ανθρώπους για πρότυπα. Με αυτά τα δυο μπορεί ο οποιοσδήποτε να πορευτεί στη ζωή του ειδικά εάν αποφασίζει να ασχοληθεί με κάτι καινούργιο.

Ο Nils Oscar γεννήθηκε το 1865 στη Σουηδία. Μεγάλωσε στην περιοχή Brändön και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1882 μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από ένα συγγενικό του πρόσωπο. Όσο ζούσε στις ΗΠΑ, σπούδαζε στο Σικάγο. Τον περιγράφουν ως ένα σκληρά εργαζόμενο νέο, με αξίες και ήθη. Το 1900 επέστρεψε στη Σουηδία, παντρεύτηκε και έκανε τέσσερις γιούς. Ωραία και που είναι η μπύρα; Ήταν ζυθοποιός; Όχι.

Ο εγγονός του Karl-David Sundberg, ίδρυσε στη Στοκχόλμη, το 1996 την Kungsholmens Kvartersbryggeri τη μετέπειτα Tärnö Bryggeri. Η ζυθοποιία μετακινήθηκε αργότερα εκτός πόλης και το 1999 άλλαξε όνομα σε Nils Oscar. O Karl-David Sundberg ήθελε να τιμήσει τον παππού του, στον οποίο έβλεπε έναν άνθρωπο με μεγάλες αξίες. Το πρότυπο αυτό που άγγιζε τα όρια του ήρωα, διαμορφώθηκε από την παιδική του ηλικία και τις ιστορίες που μοιραζόταν μαζί του ο παππούς του.

Η Nils Oscar, ανήκει στο νέο κύμα των Σουηδικών ζυθοποιείων, οι οποίες τα τελευταία χρόνια δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η «πόρτα» για την ίδρυση πολλών ζυθοποιείων άνοιξε όταν χαλάρωσαν οι νόμοι της χώρας σχετικά με το αλκοόλ. Η φιλοσοφία της ζυθοποιίας, να παράγει μόνη της, στα κτήματα της, όλες τις πρώτες της ύλες θα ήταν ολοκληρωμένη αν κατάφερνε να καλλιεργήσει λυκίσκο. Οι προσπάθειες της δυστυχώς δεν ήταν επιτυχημένες λόγω του γεωγραφικού σημείου που βρίσκονται τα κτήματα. Ο λυκίσκος για να ευδοκιμήσει χρειάζεται αρκετό φως ημέρας. Βρισκόμενοι στις 58ο του Βορρά δεν διαθέτουν αρκετά μεγάλη ημέρα.

Η ζυθοποιία παράγει περισσότερες από 15 ετικέτες μπύρας καθώς και αποστάγματα όπως Vodka, Gin και Aquavit. Οι μπύρες τους έχουν διακριθεί σε δεκάδες διαγωνισμούς. Ενδεικτικά αναφέρω το 2008 για την Rökporter στην κατηγορία Smoked Flavored, το 2002 για την Imperial Stout στην αντίστοιχη κατηγορία και τα δυο στον World Beer Cup, διάφορες διακρίσεις στο ratebeer.com και σε εθνικούς διαγωνισμούς. Η Nils Oscar God Lager είναι ο πιο δημοφιλής κωδικός της ζυθοποιίας. Αν και θα μπορούσαμε να συνδέσουμε την ετικέτα με τη «θεϊκή βοήθεια» που δέχεται και είναι πρώτη σε πωλήσεις, το ”God” προέρχεται από τη σουηδική λέξη για το καλό (σαν να λέμε good).

 

God Lager

Η ναυαρχίδα της ζυθοποιίας από το 2013 και η πρώτη μπύρα που ζυμώθηκε. Εξάγεται στην Αγγλία όπου την αποκαλούν “God’s Lager,” “The Divine Beer From Sweden” και “Heavenly Beer From Sweden”. Παράγεται από βύνη Vienna για άρωμα και γεύση, με γερμανικούς λυκίσκους. Μια μπύρα με γεύση βύνης αίσθηση λυκίσκου, νότες από λεμόνι και βούτυρο. Ευκολόπιοτη και all year around. Συνδυάζεται με κρέας.

Style: Lager | Alcohol: 5,3% abv | Bottle: 330ml | Glass: Pint

Pale Ale

Αφροζύμωτη μπύρα με αμερικάνικες επιρροές. Βύνες Pilsner, Wheat, Munich και Caramel. Για την παραγωγή της χρησιμοποιούνται λυκίσκοι Citra, El Dorado και Νεοζηλανδικός Waimea, ενώ γίνεται dry hopping με Amarillo και Cascade. Ξανθιά με αρώματα εσπεριδοειδών και γρασιδιού, ελαφριές νότες βύνης. Ελάχιστα πικρή. Συνδυάζεται με ψάρι και θαλασσινά.

Style: Pale Ale | Alcohol: 6,7% abv | Bottle: 330ml | Glass: Pint

 

Nils Oscar AB
Address: Fruängsgatan 2, 611 31 Nyköping, Sweden
Email: info@nilsoscar.se
Url: www.nilsoscar.se
Founded: 1996
Facebook

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.