fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

Mataroa Christmas Cocktails

Τρία κορυφαία μπαρ δημιουργούν Χριστουγεννιάτικα Mataroa Signature Cocktails

από Beer and Bar Magazine
607 προβολές

Εν μέσω της προετοιμασίας όλων μας για την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου, το Mataroa Mediterranean Dry Gin εμπνέει τρεις από τους συνεργάτες, φίλους και κορυφαίους bartenders ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά εορταστικά cocktails. 

Ο Κλέαρχος από την Aquarellaο Αχιλλέας από το Purovōku και ο Χρήστος από το Garçon δημιουργούν ο καθένας από ένα signature ccktail και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να θαυμάσουμε την ατελείωτη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους.

El barco de navidad

Ο Κλέαρχος Λειβαδίτης, Head Bartender στην Aquarella στην Καλαμάτα, συνδύασε την ιστορία μας με το πνεύμα των Χριστουγέννων και ονόμασε το κοκτέιλ του El barco de navidad, που σημαίνει «Το καράβι των Χριστουγέννων» στα Ισπανικά.

El barco de navidad
© Κώστας Κορομηλάς

ΥΛΙΚΑ

  • 40 ml Mataroa Mediterranean Dry Gin
  • 20 ml Vermouth Veroni Rosso Kir Yianni
  • 30 ml σιρόπι Gingerbread
  • 60 ml ζεστό νερό
  • 2 dashes αρωματικό Bitter
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 stick κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ποτήρι: Cognac (ελαφρώς ζεστό προηγουμένως)

Μέθοδος: Build (το
ζεστό νερό προστίθεται τελευταίο)

Γαρνιτούρα: Γαρύφαλλα, κανέλα και φλούδα πορτοκαλιού που χρησιμοποιήθηκαν στην συνταγή

Jingle sour

Ο Αχιλλέας Θανασούδας, συνιδιοκτήτης και bartender στο Purovōku Project στη Θεσσαλονίκη, εμπνεύστηκε από τις γεύσεις και τις μυρωδιές των Χριστουγέννων, και δημιούργησε ένα υπέροχο, εορταστικό κοκτέιλ με ένα σπιτικό twist θαλπωρής.

ΥΛΙΚΑ

  • 50 ml Mataroa Mediterranean Dry Gin 

  • 40 ml Cordial ροδιού

  • 20 ml σιρόπι αμυγδάλου

  • Κανέλα

  • Γαρύφαλλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ποτήρι: Old Fashioned 

Μέθοδος: Shake

Γαρνιτούρα: Μεγάλος κύβος πάγου, σπιτικό μπισκότο αμύγδαλο – βανίλια

© Κατερίνα Τσχετιάνη

Le Voyage du Mataroa

Ο Χρήστος Πουσούλης, Bar Manager στη Garçon Brasserie στη Θεσσαλονίκη, έφτιαξε ένα κοκτέιλ βασισμένο στις αναμνήσεις, επιλέγοντας ως πηγή έμπνευσης την Νέλλη Ανδρικοπούλου, μια από τις επιβάτιδες στο πλοίο Mataroa, και το βιβλίο της, «Το ταξίδι του Ματαρόα», που έγινε και θεατρικό έργο από το Théâtre du Soleil.

Le Voyage du Mataroa
© Γιάννης Τόμτσης

ΥΛΙΚΑ

  • Mataroa Mediterranean Dry Gin Fat washed με βούτυρο αμυγδάλου
  • Αλατισμένο σιρόπι Raspberry
  • Cocchi Americano
  • Bitters κάρδαμου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ποτήρι: Old Fashioned

Μέθοδος: Stir

Γαρνιτούρα: Raspberry

 

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.