fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Εκθέτες από 22 χώρες και παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη

Δυναμικά επιστρέφει το Bar Convent Berlin 2021

από Newsroom
1,6K προβολές

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, τον Οκτώβριο το BCB θα ενώσει για μια ακόμη φορά με φυσική παρουσία τη βιομηχανία των bars. Η διοργάνωση προσαρμόστηκε πλήρως στα δεδομένα της πανδημίας και θα εστιάσει σε εκπαίδευση και επαγγελματική εξέλιξη με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ακόμα και σε bars του Βερολίνου.

Είναι η κατάλληλη στιγμή για διαζώσης επαφή. Από τις 11 μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου το Bar Convent Berlin θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου (Berlin ExpoCenter City) για πρώτη φορά με την ιδέα “City Life Spirits”. «Η έκθεση αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς για την επαφή της κοινότητας γεγονός που θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένο σε σχέση με το παρελθόν στο νέο χώρο – ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας» υπόσχεται η Petra Lassahn διευθύντρια του BCB, συμπληρώνοντας: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε μια αυθεντική και με διεθνές ενδιαφέρον έκθεση, εστιάζοντας στην ποιότητα και στην επαγγελματική ανάπτυξη». Απόδειξη αυτών είναι οι περίπου 200 διεθνείς εκθέτες και οι αμέτρητοι ειδήμονες από της παγκόσμιας σκηνής των bars οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ήδη την παρουσία τους στη φετινή διοργάνωση.

Urban Spirit” αίσθηση στις αίθουσες του εκθεσιακού χώρου στο Βερολίνο

Οι διοργανωτές φέρνουν το αστικό πνεύμα τα “Urban Spirit” του Βερολίνου στις αίθουσες για την επανένωση barmen, bar managers, διανομέων, χονδρεμπόρων, ξενοδοχείων, εταιρειών ποτών και άλλων παρόχων υπηρεσιών. Η θεματική του «Αστικού κήπου»  το “Urban Gardening” θα είναι ένα από τα hotspots, ενώ οι «Αισθήσεις της Πόλης» το “Senses of the city’” στo Liquid Stage υπόσχεται να αποτελεί ένα ακόμη highlight. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις αίθουσες 18, 20 και το Palais στο Berlin ExpoCenter City.

Έντονο διεθνές ενδιαφέρον

Η επιστροφή της διοργάνωσης αναμένεται με υψηλό ενδιαφέρον όχι μόνο στη Γερμανία. Εκθέτες από διάφορες χώρες έχουν ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη συμμετοχή τους, μεταξύ αυτών από Καναδά, Κολομβία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Λιθουανία και Σουηδία. Η έκθεση θα υποδεχθεί εκθέτες από συνολικά 22 χώρες, ανάμεσα τους στη διοργάνωση θα βρίσκονται και οι: Beam Suntory, TeamSpirit, Diageo, Fluere Drinks, Three Cents, Maison Ferrand, Hayman και Vranken-Pommery

Οι Ιταλία και Ιαπωνία με εκτενής εκπροσώπηση

Το Ιαπωνικό περίπτερο περιλαμβάνει 26 εκθέτες προσφέροντας ένα μεγάλο εύρος από ιαπωνικά προϊόντα, ανάμεσα τους sake, shochu/awamori, ουίσκι και οίνο. Με συνολικά 16 εκθέτες στο σύνολο η Ιταλία θα έχει επίσης σημαντική παρουσία στη διοργάνωση. Τα αμερικανικά προϊόντα εκπροσωπούνται επίσης μέσω της  DISCUS (Distilled Spirits Council of the United States).  Δεκαπέντε “Young Guns” -προϊόντα που βρίσκονται στην αγορά λιγότερο από τρία χρόνια- έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους ανάμεσα τους θα βρίσκονται τα: Anker Amsterdam Spirits, Dairy Distillery, Summerville Spirits, RTF Distillers και  YourBarMate.

Τα bars του Βερολίνου θα αποτελούν μέρος της φετινής διοργάνωσης

Η φετινή -εμπορική- έκθεση συμπληρώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις που παρέχουν στους επισκέπτες μια συναρπαστική ματιά στη σκηνή, ένα άκρος ενδιαφέρον χαρακτηριστικό τις νέες τεχνικές και ποτά -κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο με το θέμα “City Life Spirits”. Στο “Green Door”, όλα περιστρέφονται γύρω από τις αισθήσεις ενώ το “Provocateur” συνεργάζεται με το Maison Ferrand σε δύο συναρπαστικά guest shifts. Tο “Velvet” εστιάζει στο urban gardening. Το “Wax On” γιορτάζει την έναρξη λειτουργίας τον Σεπτέμβριο και το “Little Red Door” έρχεται από το Παρίσι για το BCB. Και τα δύο bars θα ανεβάσουν την έννοια του “guest shift” σε ένα άλλο επίπεδο και συνεργάζονται ώστε να δημιουργήσουν από πριν ένα κοινό μενού. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τα δύο πρώτα βράδια του BCB.

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων – “Reflect, Step back and Rejuvenate”

Οι Sean Finter, Jad Ballout, Vivian Pei, Phil Duff και Hannah Lanfear είναι εξέχουσες φωνές από τη διεθνή σκηνή των barς και λαμβάνουν μέρος στο BCB 2021. Ο Angus Winchester επιμελήθηκε για άλλη μια φορά το πρόγραμμα παρουσίασης, το οποίο πραγματεύεται τα πιο σημαντικά μαθήματα από την πανδημία, νέες ιδέες και ανερχόμενες τάσεις για τα barς, καθώς και τεχνικά και κοινωνικά θέματα. Επιπλέον, επιλεγμένες ενότητες θα διατίθενται ψηφιακά σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η RX εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλειας και υγιεινής

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων, το φετινό BCB διαθέτει εμφανώς δομημένους χώρους για καθήμενους με ελαφρώς μικρότερο αριθμό επισκεπτών. Οι περίπου 200 εκθέτες θα μοιραστούν στους εκθεσιακούς χώρους ανάλογα. Οι μάσκες προσώπου για όλους τους συμμετέχοντες στην έκθεση θα είναι απαραίτητες, με εξαίρεση τους χώρους καθήμενων όπως εκείνους στα περίπτερα. Οι γευστικές δοκιμές  θα πραγματοποιηθούν όπως  γίνονταν πάντα. Κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στο Berlin ExpoCenter City χωρίς να αποδεικνύει την κατάσταση του αναφορικά με τον κορονοϊό είτε ως εμβολιασμένος, είτε έχει νοσήσει και αναρρώσει από τη νόσο ή έχοντας σχετικό αρνητικό test.

Τα εισιτήρια δίνουν το δικαίωμα στους κατόχους τους να φέρουν μαζί και έναν συνάδελφό

Εισιτήρια για την τριήμερη έκθεση είναι διαθέσιμα διαδικτυακά από τα τέλη Ιουλίου στη διεύθυνση www.barconvent.com. Λαμβάνοντας υπόψιν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλών επισκεπτών, η φετινή διοργάνωση θα επιτρέψει για πρώτη φορά στους κατόχους εισιτηρίου να φέρουν έναν συνάδελφό τους δωρεάν. Με άλλα λόγια, κάθε εισιτήριο δίνει τη δυνατότητα σε δύο άτομα να συμμετάσχουν στην έκθεση να επωφεληθούν από την εκδήλωση και το πρόγραμμα.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.