fbpx

Ένα καλύτερο αύριο για όλους από την Carlsberg

από
28.4k προβολές

Η ιστορία της ζυθοποιίας Carlsberg ξεκινά στη Δανία το 1847. Εκείνο το έτος ο J. C. Jacobsen ίδρυσε λίγο πιο έξω από την Κοπεγχάγη τη ζυθοποιία στην οποία έδωσε το όνομα του γιου του Carl, στο πρώτο συνθετικό και την κατάληξη berg (bjerg) που σημαίνει βουνό στο δεύτερο. Από τότε ακολούθησαν διακρίσεις και εξαγωγές, το πιο σημαντικό όμως έγινε το 1875 όταν δημιουργήθηκε το εργαστήριο της ζυθοποιίας, με σημαντικά πρόσωπα για την ζυθοποιία να έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους πάνω από τα μικροσκόπια του.

Ανάμεσά τους ο Emil Christian Hansen που το 1883 έθεσε τις βάσεις για την καλλιέργεια της μαγιάς και ο Søren P. L. Sørensen δημιουργός της κλίμακας pH το 1909. Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται στην εποχή μας απόλυτα δεδομένα ωστόσο τον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν εκείνα που έδωσαν ένα καλύτερο αύριο για όλους στη ζυθοποιία και την επιστήμη.

Σήμερα ένας από τους βασικούς στόχους της Carlsberg είναι να καταφέρει στα επόμενα 30 χρόνια, το επίπεδο ρύπων της να είναι μηδενικό. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε το 2018 με την καινοτόμο πολυσυσκευασία Snap Pack, μειώνοντας έτσι το πλαστικό που χρησιμοποιείται σε αυτές κατά 76%.

Η πράσινη φιάλη της Carlsberg έγινε τώρα ακόμη πιο «πράσινη» καθώς έχει δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα μελάνια –Cradle-to-Cradle CertifiedTM silver inks– που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάνοντας το πράσινο μελάνι ακόμη πιο «οικολογικό».

H Carlsberg είναι η 1η μεγάλη εταιρεία που χρησιμοποιεί αυτού του είδους τα πιστοποιημένα μελάνια, ενθαρρύνοντας και άλλες μεγάλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της, συνεχίζοντας την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Οι πολυσυσκευασίες της Carlberg έγιναν κι αυτές περισσότερο πράσινες, αφού κατασκευάζονται από 100% ανακυκλώσιμο φιλμ συσκευασίας, το οποίο σημαίνει 60% χαμηλότερες εκπομπές CO2.

carlsberg bottle 2020

Στο πλαίσιο του οικολογικού σχεδίου, η γνωστή μας μπύρα ανανεώθηκε σε εμφάνιση παρουσιάζοντας μια νέα φιάλη, με οικολογικό χαρτί και μελάνια για την ετικέτα!

Το καινοτόμο Zero2 καπάκι αφαιρεί το οξυγόνο και διατηρεί φρεσκότερη την μπύρα!

Η Carlsberg δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο την εξαιρετική και μοναδική της γεύση! Πάντα χρυσαφένια και δροσιστική, με απόλυτα ισορροπημένη πικράδα.

 

Την εξωτερική εμφάνιση της ανανεωμένης φιάλης ολοκληρώνει περήφανα η υπογραφή του οραματιστή και ιδρυτή της ζυθοποιίας, J. C. Jacobsen, που κοσμεί το λαιμό ως ένδειξη σεβασμού προς την παράδοση και την ιστορία της. Τον ίδιο ακριβώς σεβασμό που δείχνει τόσο στη διατήρηση της μακρόχρονης συνταγής της όσο και στον καταναλωτή.

Το καινοτόμο καπάκι Zero2 διατηρεί την μπύρα ακόμη φρεσκότερη διαθέτοντας έναν ειδικό μηχανισμό, ο οποίος σταδιακά απορροφά και αφαιρεί το οξυγόνο που συγκρατείται κατά τη διαδικασία εμφιάλωσης στην κορυφή της φιάλης. Η εκλεπτυσμένη γεύση της μπύρας παραμένει αναλλοίωτη και προσφέρει ένα πολύ πιο φρέσκο αποτέλεσμα. Μια μικρή λεπτομέρεια, με μεγάλη σημασία!

Κάλλιστα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν η Carlsberg δεσμεύεται ότι στο μέλλον θα βελτιωθεί αναφορικά με το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα για ένα καλύτερο αύριο για όλους. Σε αυτό η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά… Probably!

Ολυμπιακή Ζυθοποιία λογότυπο
Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.
Ελαιών 59, Κηφισιά Τ.Κ. 14564
www.olympicbrewery.gr
info@olympicbrewery.gr
+302106675200

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 14 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.