Το French 35, μια δική του συνταγή, είναι ένας συνδυασμός μεταξύ spritz και French 75. Χρησιμοποιεί Aperol και Campari συμπυκνωμένα, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις τους κάνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί. Προσθέτει επίσης σαμπάνια σε μορφή σιροπιού και αρωματίζει τον πάγο με περγαμόντο.
Ο Mirko Turconi, γεννήθηκε το 1976 και έχει 20 χρόνια εμπειρίας ως barman. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει εργαστεί σε διάσημα cocktail bars του Μιλάνου όπως τα Mag Cafè, Backdoor43 και το The Milanese speakeasy 1930. Έχει αναδειχθεί καλύτερος Ιταλός bartender κατά τη διάρκεια του World Class 2017 της Diageo. Για τρία χρόνια, μέχρι το 2019, υπήρξε bar manager στο Piano 35 στο Τορίνο. Από τότε έχει εργαστεί ως consultant και εκπαιδευτής ενώ έχει συν-γράψει το “On the rocks”, ένα βιβλίο για τα πιο σημαντικό υλικό στα bar, τον πάγο. Είναι Brand Ambassador στην εταιρεία Fine Spirits Italia.
Aperol/Campari reduction
Για να κάνουμε τη συμπύκνωση στα αποστάγματα (Aperol/Campari Reduction) ακολουθούμε την εξής συνταγή:
Σε ένα σκεύος βάζουμε τρία μέρη (π.χ. 3 λίτρα) από το Aperol και ένα μέρος από το Campari. Τα βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους κατά 2/3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν κι τα τοποθετούμε σε φιάλη.
Σιρόπι σαμπάνιας
Ζεσταίνουμε τη σαμπάνια –χωρίς να ξεπεράσουμε τους 50 °C– για να μην έχει ανθρακικό. Για κάθε 100 γρ σαμπάνιας προσθέτουμε 165 γρ ζάχαρης. Αφήνουμε να λιώσει, ακολούθως να κρυώσει και τέλος αποθηκεύουμε σε φιάλη.
ΥΛΙΚΑ
40ml τζιν
20ml Aperol/Campari reduction
20ml Biancosarti
15ml σιρόπι σαμπάνιας
10ml λικέρ σμέουρο
40ml σόδα
πάγος αρωματισμένος με περγαμόντο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Εργαλεία & Μέθοδος
Εργαλεία: Bar spoon
Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Old Fashioned
Γαρνιτούρα: φύλλα από δάφνη
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη σόδα και τον πάγο. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι Old Fashioned και προσθέτουμε τη σόδα. Γαρνίρουμε με δύο φύλλα από δάφνη.