fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Classic Margarita

από Νικολά Ραδίσης
3,4K προβολές

Η λέξη Margarita ακούγεται στα ελληνικά όπως το ομώνυμο λουλούδι. Οι ρίζες δεν είναι 100% εξακριβωμένες, μπορεί να ανήκει στην κατηγορία ποτών Daisy’s, με την τεκίλα για κύριο συστατικό της. Πρόγονος της Margarita θεωρείται και το Picador, η πρώτη όμως παρουσίαση της είναι στο περιοδικό Esquire, το 1953. Ανήκει στην κατηγορία των Sour Cocktails. Είναι γνωστή για το αλάτι που έχει στο χείλος της και τη σφήνα μοσχολέμονο. Θα την βρούμε σε διάφορα ποτήρια ανάλογα με τη μόδα ή με τις επιλογές κάθε επιχείρησης.

Η συνήθης αναλογία για το cocktail μας, είναι 2:1:1, οπότε μπορείτε να πειραματιστείτε σύμφωνα με τη χωρητικότητα του ποτηριού σας.

classic margarita cocktail

Classic Margarita

Μερίδες: 1 Προετοιμασία:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Βαθμός 5.0/5
( 1 ψήφους )

ΥΛΙΚΑ

50ml Blanco Tequila
25ml φρέσκο χυμό μοσχολέμονο
25ml Triple Sec

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Γαρνίρουμε το κρύο ποτήρι coupette ή martini, στο χείλος του αρχικά μουσκεύοντας το με lime και ακολούθως με αλάτι. Βάζουμε όλα μας τα υλικά στο shaker, με πάγο και χτυπάμε. Σουρώνουμε στο ποτήρι και προσθέτουμε μια σφήνα μοσχολέμονου στο στόμιο.

Εργαλεία & Μέθοδος

Εργαλεία: Shaker, Strainer, Rimmer
Μέθοδος: Shake
Ποτήρι: Coupette, Martini
Γαρνιτούρα: Σφήνα μοσχολέμονο, αλάτι

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Υπάρχουν τα ποτήρια Margarita, εμείς προτείνουμε όμως πιο κοινά ποτήρια. Η Margarita έχει σερβιριστεί και σε ποτήρι Old Fashioned, με πάγο, ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές της.

Did You Make This Recipe?
How you went with our recipes? Tag us on Instagram at @beerandbarmag.

Η εκτέλεση της συνταγής έγινε από τον Κωνσταντίνο Χατζιαβά, bartender στο Recipe Bar

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.