Η λέξη Margarita ακούγεται στα ελληνικά όπως το ομώνυμο λουλούδι. Οι ρίζες δεν είναι 100% εξακριβωμένες, μπορεί να ανήκει στην κατηγορία ποτών Daisy’s, με την τεκίλα για κύριο συστατικό της. Πρόγονος της Margarita θεωρείται και το Picador, η πρώτη όμως παρουσίαση της είναι στο περιοδικό Esquire, το 1953. Ανήκει στην κατηγορία των Sour Cocktails. Είναι γνωστή για το αλάτι που έχει στο χείλος της και τη σφήνα μοσχολέμονο. Θα την βρούμε σε διάφορα ποτήρια ανάλογα με τη μόδα ή με τις επιλογές κάθε επιχείρησης.
Η συνήθης αναλογία για το cocktail μας, είναι 2:1:1, οπότε μπορείτε να πειραματιστείτε σύμφωνα με τη χωρητικότητα του ποτηριού σας.
ΥΛΙΚΑ
50ml Blanco Tequila
25ml φρέσκο χυμό μοσχολέμονο
25ml Triple Sec
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Γαρνίρουμε το κρύο ποτήρι coupette ή martini, στο χείλος του αρχικά μουσκεύοντας το με lime και ακολούθως με αλάτι. Βάζουμε όλα μας τα υλικά στο shaker, με πάγο και χτυπάμε. Σουρώνουμε στο ποτήρι και προσθέτουμε μια σφήνα μοσχολέμονου στο στόμιο.
Εργαλεία & Μέθοδος
Εργαλεία: Shaker, Strainer, Rimmer
Μέθοδος: Shake
Ποτήρι: Coupette, Martini
Γαρνιτούρα: Σφήνα μοσχολέμονο, αλάτι
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Υπάρχουν τα ποτήρια Margarita, εμείς προτείνουμε όμως πιο κοινά ποτήρια. Η Margarita έχει σερβιριστεί και σε ποτήρι Old Fashioned, με πάγο, ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές της.
Η εκτέλεση της συνταγής έγινε από τον Κωνσταντίνο Χατζιαβά, bartender στο Recipe Bar