fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

Zombie

από Χρήστος Αξαρλής
4,2K προβολές © Giannis Spathas

To Zombie ήταν για περίπου 10 χρόνια το πιο διάσημο cocktail της Tiki κουλτούρας (μέχρι τη στιγμή που δημιουργήθηκε το Mai Tai) και ενώ δεν ήταν το πρώτο cocktail στο οποίο έγινε ανάμιξη περισσότερων από δύο ρούμια, ήταν το cocktail που το έκανε mainstream. Η συνταγή παρέμεινε για πολλές δεκαετίες ένα κρυφό μυστικό και για αυτόν το λόγο μπορεί κανείς να βρει πολυάριθμες παραλλαγές με το ίδιο όνομα. Εξαιτίας της έρευνας του έκανε ο διάσημος Beachbum Berry από το 1994 έως και το 2006 πλέον γνωρίζουμε την αυθεντική συνταγή την οποία σας παρουσιάζουμε εδώ.

Εξαιτίας των ρουμιών που χρησιμοποιούνται στις παραλλαγές, πολλές επιχειρήσεις συνιστούν την κατανάλωση ενός Zombie cocktail.

Zombie Cocktail

Zombie

Μερίδες: 1 Προετοιμασία:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Βαθμός 4.0/5
( 4 ψήφους )

ΥΛΙΚΑ

  • 20ml φρέσκος χυμός μοσχολέμονου
  • 15ml Don’s Mix*
  • 15ml Falernum
  • 45ml χρυσό ρούμι από το Πουέρτο Ρίκο (Bacardi Oro)
  • 45ml χρυσό ρούμι από τη Τζαμάικα (Rum Barr Gold)
  • 30ml 151-proof rum (Plantation OFTD)
  • 1 δόση Angostura Aromatic Bitters
  • 6 σταγόνες Αψέντι
  • 5ml γρεναδίνη ή σιρόπι ρόδι
  • 175ml τριμμένος πάγος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο blender (τον πάγο τελευταίο) και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε σε ποτήρι Collins και απογεμίζουμε με πάγο. Γαρνίρουμε με κορυφή δυόσμου.

Εργαλεία & Μέθοδος

Εργαλεία: Blender
Μέθοδος: Flash blend (Blend με τριμμένο πάγο για λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα)
Ποτήρι: Collins, Tiki
Γαρνιτούρα: Κορυφή δυόσμου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

*Don’s Mix: Ίσα μέρη σιροπιού κανέλας με χυμό κίτρινου grapefruit

Did You Make This Recipe?
How you went with our recipes? Tag us on Instagram at @beerandbarmag.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.