fbpx

French 35

Twist on spritz από τον Mirko Turconi

από Maurizio Maerstrelli
921 προβολές

Το French 35, μια δική του συνταγή, είναι ένας συνδυασμός μεταξύ spritz και French 75. Χρησιμοποιεί Aperol και Campari συμπυκνωμένα, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις τους κάνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί. Προσθέτει επίσης σαμπάνια σε μορφή σιροπιού και αρωματίζει τον πάγο με περγαμόντο.

Ο Mirko Turconi, γεννήθηκε το 1976 και έχει 20 χρόνια εμπειρίας ως barman. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει εργαστεί σε διάσημα cocktail bars του Μιλάνου όπως τα Mag Cafè, Backdoor43 και το The Milanese speakeasy 1930. Έχει αναδειχθεί καλύτερος Ιταλός bartender κατά τη διάρκεια του World Class 2017 της Diageo. Για τρία χρόνια, μέχρι το 2019, υπήρξε bar manager στο Piano 35 στο Τορίνο. Από τότε έχει εργαστεί ως consultant και εκπαιδευτής ενώ έχει συν-γράψει το “On the rocks”, ένα βιβλίο για τα πιο σημαντικό υλικό στα bar, τον πάγο. Είναι Brand Ambassador στην εταιρεία Fine Spirits Italia.

Aperol/Campari reduction

Για να κάνουμε τη συμπύκνωση στα αποστάγματα (Aperol/Campari Reduction) ακολουθούμε την εξής συνταγή:

Σε ένα σκεύος βάζουμε τρία μέρη (π.χ. 3 λίτρα) από το Aperol και ένα μέρος από το Campari. Τα βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους κατά 2/3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν κι τα τοποθετούμε σε φιάλη.

Σιρόπι σαμπάνιας

Ζεσταίνουμε τη σαμπάνια –χωρίς να ξεπεράσουμε τους 50 °C– για να μην έχει ανθρακικό. Για κάθε 100 γρ σαμπάνιας προσθέτουμε 165 γρ ζάχαρης. Αφήνουμε να λιώσει, ακολούθως να κρυώσει και τέλος αποθηκεύουμε σε φιάλη.

French 35

Μερίδες: 1 Προετοιμασία:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Βαθμός 4.7/5
( 3 ψήφους )

ΥΛΙΚΑ

  • 40ml τζιν
  • 20ml Aperol/Campari reduction
  • 20ml Biancosarti
  • 15ml σιρόπι σαμπάνιας
  • 10ml λικέρ σμέουρο
  • 40ml σόδα
  • πάγος αρωματισμένος με περγαμόντο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Εργαλεία & Μέθοδος

Εργαλεία: Bar spoon
Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Old Fashioned
Γαρνιτούρα: φύλλα από δάφνη

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη σόδα και τον πάγο. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι Old Fashioned και προσθέτουμε τη σόδα. Γαρνίρουμε με δύο φύλλα από δάφνη.

Did You Make This Recipe?
How you went with our recipes? Tag us on Instagram at @beerandbarmag.

Author

  • Maurizio Maestrelli is a writer and journalist on beer, drinks, and bars. His latest book was about speakeasy bars. He has been a judge at international beer competitions and is also a co-founder of Milan Beer Week

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.