Το μοχίτο, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα cocktail πολλών από εμάς. Το συναντάμε σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, με διαφοερετικά φρούτα, με ή χωρίς αλκοόλ αλλά και πιο “πιπεράτο” όπως η συνταγή που ακολουθεί με την προσθήλη πιπερόριζας.
ΥΛΙΚΑ
- 60ml Flor de Caña 4
- 15ml Monin ginger sugar
- 8 φύλλα δυόσμου
- χυμό από 1 μοσχολέμονο
- Ginger Beer
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Εργαλεία & Μέθοδος
Εργαλεία: Muddler, bar spoon
Μέθοδος: Muddle, Build up
Ποτήρι: Collins
Γαρνιτούρα: Κορυφη δυόσμου
Κόβουμε μισό μοσχολέμονο σε τρια κομμάτια και τα προσθέτουμε στο ποτήρι μας. Συνεχίζουμε με το σιρόπι, πιέζουμε ελαφρώς, βάζουμε λίγο πάγο στο ποτήρι, προσθέτουμε το ρούμι μας και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με ginger beer και γαρνίρουμε
Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 17 (αγοράστε το τεύχος)