περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Οι Luca Cinalli και Gabriele Manfredi προσκεκλημένοι του Noel bar, στην Αθήνα!

από Nearchos 'Novakos' Gkikas
1,8K προβολές
Luca Cinalli

Την περασμένη εβδομάδα το Noel Bar στην Αθήνα, φιλοξένησε δύο από τα κορυφαία ονόματα του bartending σήμερα, τους Luca Cinalli και Gabriele Manfredi. Την Τετάρτη, σερβίροντας κάποια από τα ιδιαίτερα cocktails από την πορεία τους στο Nightjar και το Oriole και την Πέμπτη, σε ένα διαφορετικό masterclass για bartenders και όχι μόνο.

Η ζεστή φιλοξενία από το προσωπικό του Noel έντυσε ιδανικά το σεμινάριο που στο πρώτο του μισό είχε τη μορφή ανοιχτής ομιλίας, κάτι το οποίο ήταν εξαιρετική ιδέα. Οι παρευρισκόμενοι επεσήμαναν τα θέματα που θα ήθελαν να συζητηθούν, τα οποία και αναλύθηκαν εκτενώς.

Μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκαν ήταν η φιλοσοφία, η ουσία και η οικονομική ανάλυση του γαρνιρίσματος, το απόθεμα, ο πάγος, το κεφάλαιο προετοιμασία και άλλα ενδιαφέροντα. Αρκετές καινοτομίες αλλά και απλοί μέθοδοι για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών όπως για παράδειγμα η αφύγρανση υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή ενός σιροπιού και έπειτα η πουδροποίηση τους για χρήση ως γαρνίρισμα ή σε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα rim.

Σε ερώτηση που έθεσα προσωπικά στον Luca Cinalli σχετικά με την οικονομική κρίση και πώς θα αποφάσιζε να κινηθεί σε θέματα κοστολόγησης και δημιουργίας μενού, αν γνώριζε πως το πελατολόγιο του δοκιμάζεται οικονομικά όπως στη χώρα μας, η αρχική του απάντηση μας «μάγκωσε» λίγο απαντώντας ”I don’t see any crisis”. Δικαιολογημένο βέβαια ένας επισκέπτης στη χώρα μας, να μην έχει ολοκληρωμένη εικόνα της πραγματικότητάς. Αφού πήρε τα διαπιστευτήρια του από ολόκληρο το κοινό σχετικά με την ύπαρξη του προβλήματος, ο Luca Cinalli δήλωσε: «Αρχικά θα συγκέντρωνα όλους τους επιχειρηματίες για να συζητήσουμε και έπειτα να αποφασίσουμε από κοινού την πορεία που θα ακολουθούσαμε σε κατάσταση οικονομικής κρίσης.» Αναφέρθηκε πως θα λάμβανε υπόψη του τα πάντα σχετικά με την επιχείρηση, τα στελέχη της, τις ύλες της και οποιαδήποτε ακόμα λεπτομέρεια έπρεπε να ληφθεί υπόψη, έχοντας στο μυαλό την βιωσιμότητα της επιχείρησης και κατ’ επέκταση την πληρότητα της με ευχαριστημένο κόσμο.

Gabriele Manfredi

Gabriele Manfredi at Noel bar © Yiannis Spathas, BeerBartender

Στη συνέχεια έγινε μια λεπτομερέστατη ανάλυση της αρχιτεκτονικής του Oriole και έξυπνους τρόπους για να εξοικονομηθεί χώρος και χρόνος στην παραγωγική διαδικασία. Τα stations, οι αποστάσεις στους διαδρόμους, τα ψυγεία, όλα είναι τοποθετημένα και τροποποιημένα προς όφελος του εργαζόμενου σε κάθε πόστο, ώστε να διευκολύνει και να επιταχύνει την παραγωγή και την εξυπηρέτηση. Ένα πραγματικά όμορφο project που όλοι οι συνάδελφοι θαυμάσαμε.

Στο τέλος, για πολλούς το καλύτερο και πιο άμεσο κομμάτι, δοκιμάσαμε συνταγές του ιδιαίτερου αυτού διδύμου. Γνωστά υλικά, επεξεργασμένα με ιδιαίτερες τεχνικές προξένησαν πολλές απορίες. Το κοινό υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τα ιδιαίτερα σκεύη καθώς και τα ποτήρια που κατασκευάζονται αποκλειστικά για το Oriole bar.

Εν κατακλείδι, το πιο μεγάλο όφελος από τέτοιες παρουσιάσεις, κατευθείαν από τη σκηνή του Λονδίνου, ήταν το πώς να σκεφτόμαστε «έξω από το κουτί» και όχι οι συνταγές αυτούσιες. Οι δύο ομιλητές με την πορεία τους, έχουν αναδείξει μια γαστρονομική πτυχή του bartending και η φιλοσοφία τους μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για κάθε συνάδελφο. Ήταν ένα ουσιαστικό και εποικοδομητικό σεμινάριο, χρήσιμο για όλους.

Thank you, Noel!

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.