fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

Ο Damien Guichard δίνει ραντεβού μαζί μας μέσω του Pouring Digital

από Danae Margaritidi
911 προβολές

O Damien Guichard, μεγάλωσε στη νότια Γαλλία, ενώ έζησε και μερικά χρόνια στην Αγγλία μέχρι να μετακομίσει στο Βερολίνο πριν οκτώ χρόνια. Σπούδασε μεταφραστής και για χρόνια ήθελε να γίνει δάσκαλος. Τελικά τον κέρδισε όμως το bartending το οποίο και εξασκεί ως πλήρη απασχόληση εδώ και 7 χρόνια. Τον κόσμο των bars τον γνώρισε στο Βερολίνο διαπιστώνοντας ότι είναι πολυ πιο δημιουργικός και ενδιαφέρον. Από τον Μάρτιο ο Damian είναι ο Ambassador του Bar Convent Berlin. Ας δούμε πιο αναλυτικά ποιος είναι ο ρόλος του μαζί με κάποιες επιπλέον πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση του BCB Pouring Digital.

Τι περιλαμβάνει ο ρόλος σου;

Μ’ αρέσει να βλέπω τον ρόλο μου σαν μια «μεταφραστική» εργασία. Βρίσκομαι εδώ για να διασφαλίσω την καλή επικοινωνία μεταξύ της κοινότητας των bars και του BCB. To Bar Convent Berlin ενδιαφέρεται να είναι παρόν σε ότι αφορά την κοινότητα αυτή. Ήταν σημαντικό να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μεταφέρει τις υπάρχουσες ανησυχίες, ευκαιρίες αλλά και θέματα από τα bars.

Θα έχεις έναν ενεργό ρόλο στη φετινή χρονιά του Bar Convent Berlin “Pouring Digital”;

Δυστυχώς δεν θα είναι τόσο ενεργός όσο είχε αρχικά προγραμματιστεί και πριν επιβληθούν οι περιορισμοί λόγω του Covid-19. Σίγουρα όμως μπορώ και είμαι χαρούμενος να βοηθήσω όπου χρειαστεί και να απαντήσω σε τυχόν απορίες και ερωτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος.

Σαν bartender ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στο διάστημα που ήταν κλειστά τα bars;

Προφανώς από οικονομικής άποψης δεν ήταν ιδανικά, όπως και το κομμάτι της κοινωνικής αποστασιοποίησης που ήταν δύσκολο. Όντας μέρος της ευρύτερης σκηνής του bartending που μας προσφέρει σιγουριά και ένα μεγάλο κομμάτι επικοινωνίας με τους πελάτες, τα οποία χάσαμε μόλις έκλεισαν τα bars, έπρεπε να αναρωτηθώ ποια είναι τα κίνητρα μου στη ζωή και να επανεξετάσω τις προτεραιότητές μου.

Ως bar manager ο οποίος εργάζεται σε ένα συγκεκριμένο project που περιλαμβάνει γεύσεις απογοητεύτηκες που φέτος δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γευτούμε, μυρίσουμε και να έρθουμε σε επαφή με νέα brands και προϊόντα με φυσική παρουσία; Καθώς οι γευσιγνωσίες είναι ένα βασικό κομμάτι του show, με ποιο τρόπο θα μπορούμε να το κάνουμε φέτος;

Φυσικά και είναι λίγο στενάχωρο να μην μπορείς να δοκιμάσεις τα χιλιάδες προϊόντα που θα υπήρχαν διαθέσιμα στη φυσική έκθεση. Παρόλα αυτά φέτος δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να παραγγείλει ένα από τα ιδιαίτερα γευσιγνωστικά κουτιά που υπάρχουν διαθέσιμα στην πλατφόρμα. Έτσι θα μπορέσει να ανακαλύψει νέα προϊόντα. Επιπλέον θα μπορεί να συνδεθεί στην πλατφόρμα της διοργάνωσης χωρίς κόστος όπου θα υπάρχει διαθέσιμο για παρακολούθηση online tasting.

Το Bar Convent Berlin είναι ένα σημείο συνάντησης για bartenders, επιχειρηματίες και εταιρείες, συναντώντας φίλους και συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Πώς μπορούν να κάνουν φέτος το ίδιο, χωρίς να χάσουν τα εκπαιδευτικά, ενημερωτικά και πιο διασκεδαστικά μέρη του;

Αυτό το έτος είναι λίγο διαφορετικό, αλλά είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που έχουμε συγκεντρώσει, με όλο το εκπαιδευτικό περιεχόμενο να είναι διαδικτυακό και επιλογές όπως η πλατφόρμα matchmaking ή τα γευσιγνωστικά κουτιά. Οι διαδικτυακοί επισκέπτες μας θα έχουν πολύ περιεχόμενο για να ανακαλύψουν. Φυσικά τίποτα ψηφιακό δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια πραγματική αγκαλιά ή τη συνηθισμένη ζεστασιά του BCB, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι έχουμε κάνει περισσότερα από το απλό ελάχιστο!

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να έχουν φυσική παρουσία στο BCB τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύετε ότι η ιδέα του BCB “Pouring Digital” θα ήταν ο λόγος για αυτούς τους ανθρώπους, να επισκεφθούν/παρακολουθήσουν την ειδική έκδοση της φετινής χρονιάς; Γιατί θα προτείνατε σε κάποιον να επισκεφτεί τη φετινή εκδήλωση BCB “Pouring Digital”; Θα ήταν δυνατόν να δημιουργήσετε μια νέα ευχάριστη και διασκεδαστική «βάση»; 

Φυσικά, όπως ανέφερα νωρίτερα, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συνήθη μαγεία της φυσικής έκθεσης. Ωστόσο, το BCB “Pouring digital” είναι σίγουρα ένας καλός τρόπος να ρίξετε μια ματιά σε αυτό που έχει να προσφέρει το φυσική show.  Ήταν επίσης μια καταπληκτική ευκαιρία για την ομάδα του BCB και για εμένα να εργαστούμε σε μια έκδοση αυτού που μπορεί δυνητικά να συνεχιστεί εκτός από τη φυσική έκθεση.

Δώστε μας τρία tips για την ειδική εκδοχή του φετινού Bar Convent Berlin. Τι δεν πρέπει να χάσουν όσοι την παρακολουθήσουν;

Δύσκολο να διαλέξω μόνο τρία! Είμαι όμως ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το εκπαιδευτικό περιεχόμενο το οποίο έχει οργανώσει ο Angus Winchester. Έρχεται πολύ «δυνατό» περιεχόμενο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ελληνικό απόσταγμα και πως θα το χρησιμοποιούσες σε μια συνταγή cocktail;

Προτιμώ την Μαστίχα. Επίσης πάντα μ’ άρεσαν οι γήινες γεύσεις. Κάποτε είχα φτιάξει ένα cocktail με Mezcal, lime, cordial και μαστίχα, ήταν πολύ γευστικό!

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.