περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Mai Tai

από Χρήστος Αξαρλής
2,8K προβολές

To Mai Tai δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1944 όταν δύο φίλοι του Trader Vic από την Ταϊτή, η Carrie και ο Ham Guild, επισκέφτηκαν το Trader Vic’s στο Oakland. Εκεί ο Victor J. Bergeron (ήδη γνωστός ως Trader Vic) ανέμιξε τζαμαϊκανό ρούμι, χυμό lime, λικέρ πορτοκάλι από την Ολλανδία, σιρόπι ζάχαρης (rock candy syrup) και σιρόπια αμυγδάλου (orgeat). Με το που το δοκίμασε η Carrie αναφώνησε “Mai Tai-Roa Aé” που σημαίνει εξωπραγματικό.

cocktail sketch-mai tai

Mai Tai

Μερίδες: 1 Προετοιμασία:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Βαθμός 3.8/5
( 4 ψήφους )

ΥΛΙΚΑ

30ml φρέσκος χυμός μοσχολέμονο
15ml λικέρ πορτοκάλι (Pierre Ferrand Dry Curacao)
5ml orgeat (σιρόπι αμυγδάλου)
5ml rock candy syrup (σιρόπι ζάχαρης 2:1)*
30ml σκούρο Τζαμαϊκανό ρούμι (Plantation Xaymaca)
30ml παλαιωμένο ρούμι από τη Μαρτινίκα (Saint James Ambre)
Δυόσμος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε δυνατά με τριμμένο πάγο και αδειάζουμε σε Old Fashioned ποτήρι χωρίς να σουρώσουμε. Προσθέτουμε μία κούπα lime και γαρνίρουμε με κορυφή δυόσμου.

Εργαλεία & Μέθοδος

Εργαλεία: Shaker
Μέθοδος: Flash Shake (Shake με τριμμένο πάγο που διαρκεί το μέγιστο 5 δευτερόλεπτα)
Ποτήρι: Old Fashioned
Γαρνιτούρα: Κορυφή δυόσμου και κούπα από ½ μοσχολέμονο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

*2 μέρη ζάχαρης και 1 μέρος νερό

Did You Make This Recipe?
How you went with our recipes? Tag us on Instagram at @beerandbarmag.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.