fbpx

Med Liqueur, το νέο μεσογειακό λικέρ πορτοκάλι

Did you forget to take your Med?

από
134 προβολές

Σε έναν κόσμο γεμάτο Μαργαρίτες (diplis) εμείς αναζητάμε πάντα την καλύτερη.  Ποιοι είμαστε εμείς; Η ομάδα του Barro Negro Athens, που λατρεύουμε τα αποστάγματα αγαύης, εμείς που αφιερώσαμε όλη μας την ψυχή και το concept στο να προτείνουμε αυτό που ταπεινά και περιφραστικά (και κυρίως ταπεινά ε!) συνοψίζεται στην φράση: «Η καλύτερη Margarita της πόλης». Και αν δεν με πιστεύεις πως όλο αυτό έγινε ταπεινά, η δημιουργία του MED Liqueur ελπίζουμε να σε πείσει. Για εμάς βλέπεις το MED είναι το βασικό συστατικό για την δημιουργία της καλύτερης Margarita.

Η ιστορία μας με την Margarita

Πολλοί διεκδικούν την προέλευση της Margarita ή διαμορφώνουν τη δική τους ιστορία, αλλά δεν είμαστε εδώ για να το ερευνήσουμε… Ποιοι είμαστε άλλωστε; Είμαστε η ομάδα του Barro Negro Athens και είμαστε εδώ για να επανασυστήσουμε (έχοντας φυσικά φτιάξει μερικά εκατομμύρια από αυτές…) τη Margarita και τη γεύση αυτού του CrispyRefreshingDelicious (μία λέξη) cocktail, προσθέτοντας τη μοναδική μοντέρνα πινελιά που του αρμόζει!

Και που είναι το πρόβλημα θα μου πεις…

Πλέον πουθενά, όμως από ένα πρόβλημα ξεκίνησαν όλα. Γιατί όταν έχεις αφιερώσει την ζωή σου στην αναζήτηση της τέλειας Margarita όλο και κάπου σκουντουφλάς: Η Margarita είναι φαινομενικά ένα απλό cocktail, όμως όπως σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, έτσι και σε αυτήν… τα απλά είναι και τα πιο δύσκολα άλλωστε!

Ποτέ μία Margarita δεν ήταν ίδια με μια άλλη. Άλλη είχε πολύ αλκοόλ, άλλη ήταν τρομερά όξινη, άλλη ήταν φλατ. Αποτέλεσμα; Σπανίως μπορούσες να πιείς περισσότερες από μία…

To MED

Ένα άψογα ισορροπημένο λικέρ πορτοκαλιού, βασισμένο γευστικά στα σύγχρονα θέλω, φτιαγμένο με προηγμένη τεχνογνωσία και με μια συνταγή που ταιριάζει απόλυτα με οποιαδήποτε συνταγή cocktail ζητάει “λικέρ πορτοκαλιού” στα συστατικά του. Κοινώς… το MED εγγυάται άψογη Margarita, το τέλειο Mai Tai, το πιο sexy Cosmopolitan!

Το μοναδικό λικέρ πορτοκαλιού που γεννήθηκε αντλώντας έμπνευση από τα αποστάγματα αγαύης, αξιοποιώντας μερικές από τις μοναδικές πρώτες ύλες που μας χαρίζει η Ελλάδα και που οδηγεί στον απόλυτο συνδυασμό όλων όσων θέλουμε να χαρακτηρίζουν τα cocktail μας.

Το MED σε βάθος

Γιατί τι είναι η Margarita; Ένας συνδυασμός από Tequila, γλυκαντική ουσία και οξύτητα!

Για γλυκαντική ουσία αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την Π.Ο.Π. Μαστίχα Χίου: Ένα χαρακτηριστικό άρωμα Ελλάδας το οποίο αποστάζουμε με ευλάβεια.

Για οξύτητα, προμηθευτήκαμε τα πιο ζουμερά πορτοκάλια από την Λακωνία & γκρέιπφρουτ Κρήτης.

Το MED Liqueur παράγεται στο Ρέθυμνο, στο αποστακτήριο Τέκταμος με αποσταγματοποιό τον Ηλία Μελισσουργό, μέσω της διαδικασίας της κλασματικής απόσταξης σε χάλκινο άμβυκα.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα 2 ξεχωριστών αποστάξεων: Η πρώτη γίνεται στο δάκρυ της Μαστίχας και η δεύτερη στα εσπεριδοειδή, τα οποία πρώτα έχουμε ξεφλουδίσει ένα-ένα στο χέρι πολύ προσεκτικά ώστε να αντλήσουμε μόνο την φλούδα και τα έλαια και όχι τα πικρά στοιχεία.

Ακολουθεί το blend των δύο αποσταγμάτων, η προσθήκη ζάχαρης (ε, χωρίς ζάχαρη δεν θα ήταν λικέρ) και στη συνέχεια η εμφιάλωση στους 20 αλκοολικούς βαθμούς.

Αναζητήστε το MED στις περισσότερες μεγάλες κάβες σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.