fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

Άκρως ενδιαφέρον το BCB 2023

Δημιούργησε προσδοκίες για το επόμενο

από Δανάη Μαργαριτίδη
222 προβολές

Για τρεις ημέρες η γερμανική πρωτεύουσα ήταν για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο. Από 9 έως 11 Οκτωβρίου, το Bar Convent Berlin άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε ξανά εταιρείες αποσταγμάτων από όλο τoν κόσμο, συναρπαστικά προϊόντα καθώς και bartenders που ταξίδεψαν από χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο BCB και το οποίο μπορούσε να καλύψει σχεδόν κάθε πτυχή του κλάδου.

Το BCB – επίσης γνωστό στον κλάδο ως «Τα Χριστούγεννα των bartenders» – ανταποκρίθηκε και φέτος στο «παρατσούκλι» του. Για τρεις ημέρες περίπου 15.000 επισκέπτες από 91 χώρες δοκίμασαν ποτά υψηλής ποιότητας, έκαναν συναντήσεις και επωφελήθηκαν από το ποικίλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους εκθεσιακούς χώρους. «Κάθε χρόνο είναι απίστευτα ωραίο να βλέπουμε πόσο απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας να έρχονται στο BCB ξανά και ξανά. Το BCB είναι ένα μέρος όπου η βιομηχανία εστιάζει στον εαυτό της και κάνει την κοινότητά της καλύτερη – για τον εαυτό της και προς όφελος των επισκεπτών της», δήλωσε η Petra Lassahn, Διευθύντρια του BCB. Συνολικά 544 εκθέτες συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.

Το φετινό BCB έλαμψε μέσα από το πλούσιο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα καθώς και από τα διάφορα Hot Spots, τα οποία δελέασαν επίσης το κοινό. Το Agave Embassy Hotspot αποτέλεσε μια πραγματική ευκαιρία οι παραβρισκόμενοι να παρακολουθήσουν από κοντά την τάση των αποσταγμάτων αγαύης. Η ομάδα του Barro Negro Athens και του “Club Cantina” δημιούργησαν από κοινού ένα εκτεταμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το “Agave Camp”, όπου μέσα από σεμινάρια φρόντισε σε παρουσιάσει τη φιλοσοφία των αποσταγμάτων αγαύης και το γεγονός πως αυτά αποτελούν μέρος της βιομηχανίας των bars. Μια επίσης εξαιρετική ομάδα, αυτή του “The Cambridge Public House” από το Παρίσι, ήταν εκείνη που δημιούργησε υπέροχα ποτά στο Low & No Bar και απέδειξε πως οι γευστικές στιγμές δεν χρειάζεται πάντα να περιέχουν αποστάγματα κανονικής ή υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι η τάση του Low & No Trend γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Πολλές ήταν όμως και οι νέες κυκλοφορίες καθώς αρκετοί ήταν οι εκθέτες οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τη συμμετοχή τους στο BCB ώστε να παρουσιάσουν νέα προϊόντα. Εκτός από τα πολλά αποστάγματα αγαύης, τα οποία όπως είναι λογικό είχαν την τιμητική τους, τα βλέμματα στράφηκαν και στα προϊόντα από την Ασία, όπως τα sake και baijiu.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε και ο νικητής του βραβείου Mixology στην κατηγορία “New Spirit of the Year 2024” το “Discarded Banana Peel Rum” από την William Grant & Sons, το οποίο ήταν επίσης διαθέσιμο για δοκιμή στο περίπτερο της εταιρείας, και πρόκειται για ένα φρουτώδες, γλυκό ρούμι που περιέχει μια βάση από ρούμι Καραϊβικής πριν αναμειχθεί με ένα εκχύλισμα από φλούδες μπανάνας. Φήμες λένε ότι έχει γεύση σαν υγρό μπανανόψωμο, αλλά θα σας αφήσουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας!

Οι μέρες που πέρασαν και ο απόηχος του φετινού BCB δημιούργησαν ήδη ένα βουητό προσμονής για την επόμενη χρονιά, όταν θα ανταμώσουμε ξανά από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2024.

*Περισσότερα και πιο αναλυτικά στο επόμενο τεύχος του Beer & Bar Magazine

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.