fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Το BCB δημιουργεί ένα Hot Spot αφιερωμένο στην αγαύη σε συνεργασία με το Barro Negro  

Το πρώτο BCB Hot Spot για το 2023 έχει οριστικοποιηθεί!

από Beer and Bar Magazine
272 προβολές

Η τεκίλα και το μεζκάλ είναι μια σημαντική τάση αυτή τη στιγμή στην αγορά, σε σημείο που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα μενού σε κάποιο μπαρ χωρίς αυτά. Το BCB φέτος θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αγαύης και στις πολλές δυνατότητες που αυτή προσφέρει στη δημιουργία εξαιρετικών cocktails. Σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό και σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ομάδα του Barro Negro Athens θα δημιουργηθεί το φετινό BCB Agave Embassy.

Τον Οκτώβριο και για τρεις ολόκληρες ημέρες το “BCB Agave Embassy” θα επικεντρωθεί εξολοκλήρου στα αποστάγματα αγαύης και τα cocktails με βάση αυτά. Η ομάδα του Barro Negro Athens θα ταξιδέψει από την ελληνική πρωτεύουσα στο Βερολίνο με σκοπό να παρουσιάσει τις δημιουργίες και τον χώρο της μυώντας μας ταυτόχρονα στις γεύσεις και την ιστορία της τεκίλα και του μεζκάλ. Η ενέργεια θα υποστηριχθεί από εκθέτες του BCB που θα παρέχουν ποικιλία προϊόντων αγαύης και πολλών ακόμη.

Στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας θα βρίσκεται και η εκπαίδευση, καθώς παράλληλα με το μπαρ θα δημιουργηθεί ένας ξεχωριστός χώρος ο οποίος θα είναι αφιερωμένος σε σεμινάρια, γευσιγνωσίες και masterclasses σε ένα πρόγραμμα που θα αναπτύξει η ομάδα του Barro Negro Athens από κοινού με το BCB και τον συνεργάτη τους “Club Cantina”.

Το Barro Negro Athens είναι το πρώτο μπαρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην τεκίλα και το μεζκάλ στην Αθήνα το οποίο γεννήθηκε μέσα από το πάθος δύο φίλων για το Μεξικό και τα αποστάγματα αγαύης. Από το 2019, ο Γιώργος Καβακλής και ο Στέλιος Παπαδόπουλος λειτουργούν το μπαρ τους μαζί την με ενθουσιώδη ομάδα τους, κάνοντας το να ανέλθει στις πιο πολυπόθητες κατατάξεις βραβείων στην παγκόσμια βιομηχανία ποτών.

Η Lisa Gerhards μίλησε για λογαριασμό του BCB με τον Στέλιο Παπαδόπουλο αναφορικά με το επικείμενο project και μας μεταφέρει όσα είπαν:

Στέλιο, είσαι ο πρώτος μη Μεξικανός που έλαβε τον τίτλο του “Tequila Connoisseur”. Τι πιστεύεις ότι κάνει τα αποστάγματα αγαύης να αποτελούν τάση αυτή τη στιγμή; 

Σίγουρα η δεξιοτεχνία που συνοδεύει όλα αποστάγματα αγαύης. Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι στο Μεξικό φροντίζουν τα φυτά της αγαύης και ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε γύρω από αυτό κατά τη διάρκεια των αιώνων είναι κάτι μοναδικό. Χρειάζονται 7 έως 20 ή ακόμη και 25 χρόνια για να αναπτυχθεί η αγαύη, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται φροντίδα και εξαιρετική προσοχή ώστε να έχει ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι αρχίζουν επιτέλους να συνειδητοποιούν ότι αυτά τα αποστάγματα έχουν μια εξαιρετικά συναρπαστική ιστορία, αλλά και μια κληρονομιά ταιριάζει με την σύγχρονη και ποικιλόμορφη κουλτούρα κατανάλωσης. Όταν επιλέγετε αποστάγματα αγαύης, στην πραγματικότητα απολαμβάνετε τη κουλτούρα του Μεξικό στο ποτήρι σας.

Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στη κουλτούρα του Μεξικό;

Η ιδέα για το μπαρ μας προέρχεται από πολλά ταξίδια στο Μεξικό. Εκτός από τις δικές μας προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες, όταν συνεργαστήκαμε, ο Γιώργος και εγώ ταξιδεύαμε με σκοπό να δούμε διαφορετικά αποστακτήρια, να ανακαλύψουμε και να προμηθευτούμε νέα και ξεχωριστά προϊόντα για τον χώρο μας, ανακαλύπτοντας σπάνιες εκδόσεις αποσταγμάτων που είναι δύσκολο να βρούμε εκτός του Μεξικό. Πάντα μας ιντριγκάρει η χώρα, οι άνθρωποι και η ποικιλομορφία της αγαύης. Αυτό ήταν που θέλαμε να κάνουμε με το Barro Negro Athens να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα για να αλλάξουμε τις λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από την τεκίλα και το mezcal.

Πολλοί συνδέουν το Μεξικό με σφηνάκια τεκίλας, κάκτους και ανθρώπους με σομπρέρο και μαριάτσι – τόσο κλισέ. Αυτό που πολλοί καταναλωτές δυστυχώς δεν γνωρίζουν είναι πόσο ποικιλόμορφη, δυναμική, σύγχρονη και υπέροχη είναι η συγκεκριμένη χώρα. Διαθέτει επίσης μια καταπληκτική σκηνή όσο αναφορά τη γαστρονομία και τα cocktails η οποία δεν υστερεί σε τίποτα από άλλες. Οι άνθρωποι επίσης είναι τόσο συναρπαστικοί και αποπνέουν απίστευτη ενέργεια, εξειδίκευση και πάθος. Αυτά είναι που προσπαθούμε να αναδείξουμε στο Barro Negro Athens. Το Μεξικό δεν είναι αυτό που πιστεύουν πολλοί, είναι μοντέρνο, σέξι, ζωηρό. Η σκηνή των bars της Λατινικής Αμερικής γενικά και του Μεξικό ειδικότερα βρίσκεται σε άνοδο αυτή τη στιγμή και υπάρχουν πολλά υπέροχα νέα μπαρ και επαγγελματίες που μπορούν να εμπνεύσουν.

Τι να περιμένουν οι επισκέπτες του “BCB Agave Embassy by Barro Negro Athens”; 

Στο BCB θα επιδιώξουμε να μεταδώσουμε τη φιλοσοφία του Barro Negro Athen και να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν τα cocktails μας και να αγκαλιάσουν την το μήνυμα μας σε ένα αυθεντικό και ζωντανό περιβάλλον. Ολόκληρο το μπαρ μας είναι εμπνευσμένο από το Μεξικό, είτε είναι οι δρόμοι, τα vibes είτε τα χρώματα. Θέλουμε να μεταφέρουμε αυτό το ιδιαίτερο στυλ και αίσθηση και στο Βερολίνο αποσκοπώντας να το ζήσουμε με όλες τις αισθήσεις.

Στόχος μας όμως δεν είναι να επικεντρωθούμε μόνο στην παροχή εξαιρετικών ποτών, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα ανάμειξης των αποσταγμάτων αγαύης, αλλά να μοιραστούμε και τις γνώσεις μας. Για αυτό το σκοπό, στον ειδικό χώρο που θα δημιουργηθεί κοντά στο Agave bar θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με masterclasses και σεμινάρια σχετικά με τα αποστάγματα αγαύης το οποίο διαμορφώνεται αυτήν τη στιγμή σε συνεργασία με το BCB και το “Club Cantina”.

Επιθυμία του BCB Agave Embassy by Barro Negro Athens είναι να εμπνεύσει και να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Ανυπομονούμε να βρεθούμε στο BCB και να έρθουμε κοντά με όλους τους επισκέπτες που θα θελήσουν να μοιραστούν μια στιγμή ή ένα cocktail μαζί μας.

Πως θα παρουσιαστείτε ως ομάδα στο BCB; 

Στο BCB θα είμαστε σχεδόν με ολόκληρη την ομάδα του μπαρ μας. Έχουμε κίνητρο και θα δουλέψουμε σκληρά για να παρουσιάσουμε αυτά που πρεσβεύουμε εμείς και το Barro Negro Athens με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Έχουμε μια απίστευτη ομάδα νέων, ενημερωμένων και εργατικών ανθρώπων που αδημονούν να γίνουν μέλη του BCB. Όλοι ανυπομονούμε για αυτή την πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία που πρόκειται να ζήσουμε στο Βερολίνο.

barro negro athens sign

© Barro Negro

Ποιο είναι το κίνητρό σας πίσω από τη συνεργασία με το BCB;

Πιστεύω ότι το BCB αποτελούσε πάντα το ιδανικό μέρος για δικτύωση, ανταλλαγή ιδεών με συναδέλφους και φίλους, γνωριμία με νέα προϊόντα και να δούμε τις τάσεις για τη χρονιά που έρχεται. Το BCB είναι ένας θεσμός και ένα πολύ σημαντικό γεγονός για όλους εμάς που δραστηριοποιούμαστε στον κλάδο των ποτών.

Η αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε τους bartenders, τους επαγγελματίες αλλά και τη βιομηχανία συνολικά,  αναδεικνύοντας τη δύναμη των αποσταγμάτων αγαύης. Το να είμαστε στο BCB με τον Barro Negro Athens είναι σημαντικό για εμάς αλλά και για την επίτευξη όλων των παραπάνω. Πιστεύω ακράδαντα ότι το BCB είναι η καλύτερη πλατφόρμα για να παρουσιάσουμε στη διεθνή βιομηχανία των bars τον εαυτό μας αλλά και αυτό που πρεσβεύουμε.

Πρώτη δημοσίευση: Bar Convent Berlin
Κείμενο: Lisa Gerhards
Απόδοση κειμένου: Beer & Bar Magazine

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.