fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Μπύρα ΑΛΩΣ

Με την υπογραφή του Πάνου Ιωαννίδη

από Beer and Bar Magazine
3,3K προβολές

Το όραμα του σεφ Πάνου Ιωαννίδη για μια μπύρα με τη δική του υπογραφή, τον οδήγησε το 2021 σε έναν ευλογημένο τόπο, γεμάτο ήχους, γεύσεις και αρώματα, στην άκρη του Αιγαίου: τη Χίο.

Σε αυτό το μαγικό νησί, στα εργαστήρια της Ζυθοποιίας Χίου, μετά από πολύμηνες δοκιμές πάνω στις ιδέες του σεφ, γεννήθηκε η συνταγή της μπύρας ΑΛΩΣ.

Η ΑΛΩΣ είναι το φαινόμενο που διαθλά το φως της σελήνης και τη συμπληρώνει, όπως συμπληρώνει η φρέσκια μπύρα τη γαστρονομία. Η Θεά Σελήνη, την οποία αντικρίζουμε και στην ετικέτα, συμβόλιζε στην αρχαιότητα την αρχή της δημιουργίας. Η δημιουργία μιας μπύρας η οποία να ταιριάζει με εκλεκτές γαστρονομικές επιλογές αποτελεί μια νέα πρόταση για την ελληνική αγορά.

Η ΑΛΩΣ είναι μια χειροποίητη, φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη Pale Ale, η οποία παράγεται με διαλεχτές βύνες και αρωματικούς λυκίσκους στα 7% abv. Πλούσιος αφρός με μακρά διάρκεια, θολό χρυσόξανθο χρώμα και με απαλές νότες μελιού, καραμέλας, σοκολάτας και βοτάνων και ισορροπημένη επίγευση να αποτελούν το ιδανικό μπουκέτο για συνδυασμό με ελληνικές συνταγές αλλά και γεύσεις από διεθνείς κουζίνες. Η επιμέλεια της από τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη εγγυάται την αρμονία μεταξύ φαγητού και μπύρας.

Με καθαρά γαστρονομική κατεύθυνση, η ΑΛΩΣ ταιριάζει σε εστιατόρια και μπαρ με προσεκτικά επιλεγμένες γευστικές προτάσεις, αλλά και σε κάθε σπίτι στο οποίο οι οικοδεσπότες αναζητούν μια μοναδική μπύρα για τους καλεσμένους τους.
Μπορείτε να την απολαύσετε κρύα στους 7-8°C, σε ποτήρι tulip ή snifter.

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 19 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.