fbpx

The bar world of tomorrow από το SIP

To νέο trade advocacy της Pernod Ricard με σκοπό: Share • Inspire • Pioneer

από
7.8k προβολές

Η Pernod Ricard παρουσίασε για πρώτη φορά στην κοινότητα των bartenders την παγκόσμια-trade advocacy πλατφόρμα “SIP”, ενεργοποιώντας το “The Bar World of Tomorrow”, ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωσιμότητας που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το anti-waste bartending duo Trash Tiki και Sustainable Restaurant Association.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Athens Bar Show η Pernod Ricard παρουσίασε για πρώτη φορά στην κοινότητα των bartenders την παγκόσμια-trade advocacy πλατφόρμα “SIP”, ενεργοποιώντας το “The Bar World of Tomorrow”, ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωσιμότητας που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το anti-waste bartending duo Trash Tiki και Sustainable Restaurant Association.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι επισκέπτες της έκθεσης που πέρασαν από το καταπράσινο, φιλικό προς το περιβάλλον περίπτερο 212 του “The Bar World of Tomorrow”, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη φιλοσοφία της βιωσιμότητας και της υπευθυνότητας, από τη χρήση φρέσκων συστατικών έως το υπεύθυνο σερβίρισμα αλκοολούχων ποτών και τη διαχείριση απορριμμάτων. Όλη η φιλοσοφία που παρουσιάστηκε ήταν ευθυγραμμισμένη με τους «Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» ή “Sustainable Development Goals” (SDG’s). Μιας φιλοσοφίας που βασίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες (συστατικά, εξυπηρέτηση, μπαρ και προσωπικό) και αξιολογεί τον καθένα από αυτούς μέσω του μοντέλου των 5R’s: Rethink, Reduce, Reuse, Recycle και Respect. Μεταφέροντας στην πράξη τις παραπάνω αρχές οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν cocktails βασισμένα σε αυτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κοκτέιλ Spotted του Γιώργου Καβακλή στο οποίο γίνεται χρήση υπολειμμάτων από φρούτα όπως το πράσινο μήλο.

H Kelsey Ramage, Co-founder του Trash Tiki, βρέθηκε επίσης στη χώρα μας για τη συγκεκριμένη ενέργεια και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της με τίτλο “Sustainability=Money Saving”, έθιξε θέματα που μας αφορούν όλους. Θέματα όχι μόνο για το πως θα κάνουμε την επιχείρηση μας πιο φιλική προς το περιβάλλον αλλά πως θα μπορέσουμε ταυτόχρονα να εξοικονομήσουμε χρήματα, δίνοντας πρακτικές λύσεις και προτάσεις για όσα ανέφερε.

Η παρουσίαση της δράσης “The Bar World of Tomorrow” αποτελεί μόνο την αρχή όσων πρόκειται να ακολουθήσουν καθώς μετά το Athens Bar Show, αφού δύο ακόμη εκδηλώσεις με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθούν μέσα στην ερχόμενη χρονιά για τα μέλη της κοινότητας. Το περιεχόμενο του SIP εμπλουτίζεται σχεδόν καθημερινά με online tutorials, άρθρα και lifestyle παρουσιάσεις με σκοπό να προωθούνται οι φιλοσοφίες του, η ανταλλαγή απόψεων, η επιμόρφωση και κυρίως η πρόθεσή του να φέρει κοντά όλους όσους ασχολούνται με τον κλάδο της εστίασης μέσα από τους βασικούς πυλώνες των: Share · Inspire · Pioneer.

Μέσα στην εύκολα προσβάσιμη πλατφόρμα υπάρχει ήδη αρκετό υλικό με επίκαιρη θεματολογία που σας περιμένει να το ανακαλύψετε κάνοντας απλά την εγγραφή σας. Βίντεο με τους Βασίλη Κυρίτση, συνιδιοκτήτη του “Line Athens” και Μπάμπη Καϊδαλίδη, ιδρυτή του “Athens Bar Show” αλλά και το Sip Talk της Sandrae Lawrence, εκδότριας και editor του “Cocktail Lovers” βρίσκονται online, ενώ σύντομα θα δούμε ακόμη περισσότερους εκπροσώπους τόσο από την εγχώρια όσο και από τη διεθνή σκηνή.

Το SIP φιλοδοξεί το επόμενο διάστημα να καταφέρει να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερο υλικό, να φέρει στο προσκήνιο ανθρώπους και τις εμπειρίες τους ενώνοντας κάτω από την ομπρέλα του όλους εκείνους που επιδιώκουν να αλλάξουν τον κόσμο των bars διαταράσσοντας αυτά που ξέραμε και χτίζοντας τον από την αρχή!

Εσύ θα μείνεις εκτός;

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.