«Την Τρίτη στις 20.00 θα παρουσιάσουμε τον νέο μας κατάλογο και θα ήθελα πολύ να έρθεις» ήταν το μήνυμα που έλαβα πριν λίγες ημέρες από τον Νίκο Σωτηρόπουλο, και φυσικά δεν γινόταν να αρνηθώ.
Είχα από καιρό δει στα κοινωνικά δίκτυα την ομάδα που πλέον πλαισίωνε το CV Distiller και συζητούσα ότι θέλω να πάω. Έτσι την Τρίτη 9 Απριλίου πέρασα ξανά, μετά από καιρό, τις πόρτες του για να δω γνώριμες φυσιογνωμίες, αλλά και να γευτώ το νέο κατάλογο που είχαν δημιουργήσει.Σχεδόν στην πόρτα με υποδέχτηκε ο Νίκος με μια μεγάλη αγκαλιά καθώς είχαμε καιρό να βρεθούμε ενώ στη συνέχεια με υποδέχθηκαν ο Ηλίας Στεργιόπουλος και ο Ηλίας Τσιαβλής, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη τη βραδιά πίσω από το μπαρ του CV. Εκτός από τους τρεις τους, η ομάδα και εμπνευστές του νέου καταλόγου είναι και οι Βαγγέλης Κούσουλας, Γιάννης Μουλάς και Έκτωρ Παλιεράκης.
Το CV Distiller αποτελεί για περισσότερα από δέκα χρόνια σταθερή αξία στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Σε κεντρικό σημείο της πόλης, χωρίς όμως τη βοή του κέντρου, περιτριγυρισμένο από εκλεκτά εστιατόρια, αποτελεί πάντα ένα bar στο οποίο θα πας για να απολαύσεις το ποτό και την έξοδο σου.
Γνωστό τόσο για την εξαιρετική και μεγάλη γκάμα του στα ουίσκι, το εμβληματικό κελάρι του, αλλά και για την αγάπη του σε οτιδήποτε κλασικό. Σε αυτά τα κλασικά βασίστηκε και η ομάδα του bar στο νέο της κατάλογο. Με έμπνευση από τη μουσική, τις τέχνες και τον κινηματογράφο επιμελήθηκαν μια λίστα με cocktails, η οποία βασίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες, ξεκινώντας από τα highballs συνεχίζοντας στα aromatics και κλείνοντας με τα sours. Φυσικά από τη λίστα δεν λείπουν επιλογές οίνων και ζύθων, όπως και η ποικιλία αποσταγμάτων, η οποία εκτείνεται σε όλη την «πλάτη» του μπαρ.
Αφού έριξα μια ματιά στον κατάλογο αφέθηκα στα έμπειρα χέρια της ομάδας του CV να με οδηγήσουν όπως εκείνοι έκριναν σωστό ανάμεσα στα cocktails του. Ξεκίνησα λοιπόν με ένα “Eire” από την κατηγορία highballs. Δροσιστικό και ανάλαφρο με έντονο το αμύγδαλο από τη σόδα, χωρίς όμως να ενοχλεί στην συνολική γευστική εμπειρία, μια εξαιρετική αρχή. Ταυτόχρονα η παρέα μου δοκίμαζε το “Falernum Swizzle” από την κατηγορία sours, με ρούμι, Campari, φαλέρνουμ, ανανά και εστραγκόν.
Γευστικό, ξεδιψαστικό και εξωτικό ταυτόχρονα, πινόταν ευχάριστα και αρκετά γρήγορα ανοίγοντας το δρόμο για το επόμενο. Στην κατηγορία των Sours μείναμε για αρκετή ώρα δοκιμάζοντας σχεδόν όλες τις προτεινόμενες επιλογές. Η επόμενη δική μου επιλογή ήταν το “Bees Knees” με τζιν, κρόκο Κοζάνης, εσπεριδοειδή, μέλι και γιασεμί. Αρωματικό εξαιρετικά ισορροπημένο με το saffron να έχει ενσωματωθεί πολύ όμορφα με τα υπόλοιπα υλικά. Μένοντας στην κατηγορία το “Muscat Smash” ήταν αυτό που διαδέχτηκε το “Falernum Swizzle”, με τζιν, απόσταγμα σταφυλιού, τσίπουρο από μοσχάτο Αμβούργου, στην προκειμένη περίπτωση, λευκό σταφύλι, ματζουράνα και μοσχολέμονο. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή υλικών, όμορφα συνδυασμένη και εκτελεσμένη στο cocktail.
Κλείσαμε τη βραδιά μας, εγώ με ένα ακόμη sour το “Charlie Chaplin”, ομολογουμένως δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερο τρόπο, ενώ η παρέα μου επέλεξε το “ Saratoga” από την κατηγορία των Aromatics. Η τελευταία μάλιστα επιλογή της “Saratoga” έγινε με αφορμή την ιστορία και εικονογράφηση της στον κατάλογο. Όπως ακριβώς την περιμέναμε, αρωματική και μπαχαρένια με γλυκές νότες τόσο από το βερμούτ και το Vinsanto, όσο και από το Rye Whiskey που είχε ως βάση.
Μπορείτε να συνοδεύσετε το πότο σας με κάποια από τις επιλογές bar food που θα βρείτε στο σχετικό κατάλογο, ενώ αν έχετε απορία τι ταιριάζει με το ποτό σας μη διστάσετε να ρωτήσετε τους προαναφερόμενους κυρίους.
Με το νέο κατάλογο του CV Distiller δεν θα δοκιμάσετε μόνο γευστικά cocktails με ιδιαίτερα και εξαιρετικής ποιότητας υλικά, αλλά θα μάθετε και στοιχεία της ιστορίας τους. Μια επίσκεψη ή και περισσότερες σίγουρα θα σας ανταμείψουν.