Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκα στο κέντρο της Αθήνας και πέρασα από το αγαπημένο και γνωστό The 7 Jokers. Μπήκα μέσα να πω ένα γεια και η ερώτηση ήταν ποιος καλός άνεμος σε φέρνει; Η αλήθεια είναι ότι η ερώτηση μου φάνηκε κάπως γελοία όμως δεν ήταν καθόλου τυχαία αφού με αυτόν τον τρόπο η Γιούλη Κατσιμπάρδη μου έδωσε το hint για τον νέο τους κατάλογο.
Μετά από αρκετά χρόνια το The 7 Jokers αποφάσισε να σταματήσει τα «ζογκλερικά» με το νούμερο 7 στις cocktail lists του και πέρασε σε μια αέρινη η οποία περιέχει αρκετά best sellers και ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις. Ο νέος κατάλογος, ο οποίος είναι διαθέσιμος σχεδόν ένα μήνα φέρει την υπογραφή των Γιούλη Κατσιμπάρδη και Βαγγέλη Νικολετόπουλο. Το «Ανεμολόγιο» ή “Windmill” είναι μια ωδή στους αέριδες και κάθε συνταγή βασίζεται σε κάποιο συστατικό, το οποίο έχει καταβολή τη πηγή του ανέμου. Ωστόσο η έμπνευση ξεκινά από τη μορφή του καταλόγου, η οποία παραπέμπει σε πυξίδα και συνεχίζει στα cocktails, τα οποία, σωστά μαντέψατε, διαθέτουν όλα ονόματα από ανέμους.
Η λίστα αποτελείται από 15 διαφορετικές επιλογές δύο εκ των οποίων αντιστοιχούν στην κατηγορία των Low & No. Ενώ τρία από αυτά αποτελούν, όπως ανέφερα, best sellers προηγούμενων καταλόγων τα: Maistros, Sirokos και Garbis. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, με τη λίστα να είναι άκρως δελεαστική για να την παραγγείλει ο οποιοσδήποτε ολόκληρη. Παρέα με τη Γιούλη και το Βαγγέλη ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με άνεμο Νοτιοδυτικό, τον γνωστό Liva. Ένα cocktail, το οποίο αποτελεί φόρο τιμής του 7 Jokers στην κλασική και αγαπημένη Pina Colada. Clarified (διαυγής), εκδοχή του ιστορικού cocktail, με blend από διαφορετικά ρούμι, γεμάτο γεύση στο οποίο γίνεται αισθητό ως μια διαφορετική «τσαχπινία» το Fernet Branca, αλλά και το κεφίρ, προδίνοντας του μια λεπτή οξύτητα, η οποία ισορροπεί άρτια με τη γλύκα του ανανά.
Ο Livas μας «έσπρωξε» στον Messi, ο οποίος προσγειώθηκε μπροστά μας σαν ένα dry martini σε highball. Διαυγές, κάπως αλμυρό με πικάντικα στοιχεία που προκύπτουν από την άλμη, με εξαιρετική ανθράκωση. Δροσιστικό, αρωματικό και ελαφρώς πικρό. Ωραία νότα η γαρνιτούρα κρίταμο.
Ακολούθως «μας πήρε και μας σήκωσε» ο Evros, μια παραλλαγή του Negroni με μεζκάλ και Campari εμβαπτισμένο σε καφέ και ένα blend από διαφορετικά βερμούτ. Η απόλυτη ισορροπία μεταξύ του καπνιστού μεζκάλ και του καφέ. Σερβίρεται με ζελέ πορτοκάλι, το οποίο προτείνεται να καταναλωθεί πριν την πρώτη γουλιά. Σερβίρεται δε με τρία μπαλάκια (σφαίρες) πάγου, διότι έτσι αρέσει στη Γιούλη.
Το Pounentes, ή Μάκης ένα αποτυχημένο αστείο, ήταν το επόμενο cocktail που γευτήκαμε. Γλυκόξινο με βάση το τσίπουρο με το «δέρμα» από μούρα, το οποίο το συνοδεύει ως βρώσιμη γαρνιτούρα να προσδίδει ωραία γευστική όξινη εναλλαγή.
Από την εξαιρετική λίστα των «ανεμοδαρμένων» Γιούλη και του Βαγγέλη, προσωπικά ξεχώρισα το Ostria. Με τζιν, μαστίχα, μέλι, μοσχολέμονο και έλαιο βασιλικού αυτή είναι μια ελληνική εκδοχή του δημοφιλούς Southside, η οποία θα μπορούσε να είναι ένα ποτό που θα απολάμβανα κάθε φορά που επισκέπτομαι το The 7 Jokers. Δοκιμάστε το!
Κλείνοντας την αέρινη εμπειρία πήγαμε σε πιο «κρύο» με τον Vorio ένα βοτανικό twist του λευκού Negroni, τζιν, λικέρ λεβάντας, βερμούτ κάνουν παρέα σε έναν παγοκύβο και όλα αυτά σκεπάζονται από έναν λευκό αφρό Campari. Εξαιρετική υφή, πικρό και σίγουρα ελκυστικό για τους φίλους του Bianco Negroni.
Μην ξεχάσετε να φάτε τις γαρνιτούρες που παρασκευάζονται στο bar και δοκιμάστε το ψωμάκι με τυρί κρέμα, σολομό και αγγουράκι τουρσί, επίσης δικής τους παραγωγής.
Εύχομαι να απολαύσετε αυτή την εμπειρία, που προσφέρουν η Γιούλη και ο Βαγγέλης και ένα ούριος άνεμος να σας ωθήσει σε μια από τις καρέκλες του bar.