fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Bartenders Xmas!

από Nicola Radisis
1,4K προβολές Bar Convent Berlin

Με το παραπάνω moto είναι γνωστό το Bar Convent Berlin, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην γερμανική πρωτεύουσα τον Οκτώβριο. To Bar Convent Berlin είναι η μεγαλύτερη συνάντηση για προϊόντα bar στην Ευρώπη, με μεγάλες πιθανότητες να γίνει μαζί με το BCB, “B” για Brooklyn στην Νέα Υόρκη η πιο πλήρης και δικτυωμένη έκθεση στον κόσμο. Για το Bar Convent Brooklyn θα μιλήσουμε άλλη φορά

Έχουν περάσει 10 χρόνια από την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε το πρώτο Bar Convent Berlin. Μικρό στην αρχή, ελπιδοφόρο και με πολλά νέα από τον χώρο. Ελάχιστοι εκθέτες πολλά σεμινάρια, ικανοποιητική προσέλευση. Τα χρόνια πέρασαν και το BCB έχει γίνει ένα από τα ετήσια ραντεβού των bartenders, FnB’s, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων bar, εστιατορίων και ξενοδοχείων. Πολλοί δημοσιογράφοι και νέοι bartenders αναζητούν πληροφορίες για προϊόντα και έρχονται σε επαφή με νέα αλλά και παλιότερα, δικτυώνονται με εταιρείες και ανθρώπους που δύσκολα θα γνώριζαν. Σημαντικό για το Bar Convent Berlin είναι ότι όλα αυτά γίνονται ώστε πολλές εταιρείες να βρουν συνεργάτες για την διακίνηση των προϊόντων τους. Απόσταγμα, μπύρα, καφές, κρασιά, λικέρ, σιρόπια, αναψυκτικά αλλά και εξοπλισμός, όλα έχουν ένα χώρο που μπορούμε να τα βρούμε.

Station Berlin yard

© Bar Convent Berlin

Μέχρι και πέρσι όποιοι επισκεπτόμασταν το Bar Convent Berlin είχαμε δυο μέρες στην διάθεση μας για να αναζητήσουμε, να δοκιμάσουμε προϊόντα και να παρακολουθήσουμε σεμινάρια. Από φέτος (2018) θα έχουμε πλέον τρεις μέρες. Πέρσι άλλαξε ο τρόπος αγοράς εισιτηρίου, γεγονός που στέρησε την είσοδο σε αρκετό κόσμο. Έπρεπε όμως να ληφθεί ένα μέτρο καθώς η επισκεψιμότητα αυξάνεται κάθε χρόνο. Το 2017 επισκέφθηκαν το BCB 12.217 επαγγελματίες εκ των οποίων το 46% ήταν από το εξωτερικό. Σε μια έκταση 22.000 τμ στο Station Berlin 366 εκθέτες παρουσίασαν περισσότερα από 1.100 διαφορετικά brands. Σημαντικό για όσους επισκεπτόμαστε μια διοργάνωση όπως το BCB είναι να έχουμε και εικόνα που απευθύνεται η καθεμιά. Το BCB σύμφωνα με τα στατιστικά, ενδιαφέρει ο κλάδος του bar ο οποίος είναι και ο κυρίαρχος όντας οι μισοί επισκέπτες. Η πλειοψηφία των επισκεπτών θα το επισκέπτονταν ξανά στο μέλλον και θα το πρότειναν και σε άλλους.

Η συμμετοχή παγκόσμιων brands δεν δυσκολεύει την παρουσία ελληνικών. Η χώρα μας συμμετέχει τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς. Το 2017 συμμετείχαν οι 3Cents, Concepts, EVA Distillery, ενώ το ενδιαφέρον για το 2018 δείχνει αρκετά ψηλά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Bar Convent Berlin Main Hall

© Bar Convent Berlin

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που μπορεί να συναντήσει κανείς στο Bar Convent Berlin είναι μεγάλες μορφές του bar, της ζυθοποιίας αλλά και γενικά του χώρου. Σεμινάρια και παρουσιάσεις πραγματοποιούνται παράλληλα με την ΄έκθεση σε αρκετούς χώρους. Το BCB ήταν γνωστό για το καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα του. Είναι γνωστό ότι πολλές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη βασισμένες στο πρόγραμμα αυτό. Από φέτος επικεφαλής του επιμορφωτικού μέρους αναλαμβάνει ο γνωστός από τα 30 χρόνια εμπειρίας του στον κλάδο, Angus Winchester, οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Το BCB είναι κατά το γνώμη μου το  de facto ευρωπαϊκό Bar Show και το ότι είμαι μέρος του ως επικεφαλής της επιμορφωτικής ομάδας είναι ένα σημαντικό σημείο στην ως τώρα καριέρα μου, συνάμα είναι τιμητικό καθώς ήμουν πάντα παρών και μεγάλος υποστηρικτής του Bar Convent Berlin». Η επιλογή του Angus Winchester ως επικεφαλής αποδεικνύει την σημασία που δίνουν οι διοργανωτές στις παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες το έκαναν τόσο δημοφιλές, δίνοντας τους νέα οπτική και μεγαλύτερη ώθηση.

Angus Wichenster

Ο Angus Winchester είναι ο νέος επικεφαλής του επιμορφωτικού μέρους του Bar Convent Berlin © David Hartungtasting | Kitchen Magazine

Το Bar Convent Berlin είναι τα «Χριστούγεννα των Bartenders» γιατί όλος ο κόσμος χαίρεται την συμμετοχή του. Αδημονεί να βρεθεί με παλιούς φίλους, να κάνει νέους, να δοκιμάσει νέα προϊόντα, να αφουγκραστεί τις μελλοντικές τάσεις, να ακούσει συμβουλές και να επιμορφωθεί λίγο περισσότερο. Στο Bar Convent Berlin κάθε εταιρεία έχει αν όχι ολόκληρο το portfolio της το μεγαλύτερο μέρος του. Δεν διστάζει να το προσφέρει και να συζητήσει για αυτό όσο και να είναι η τελική του τιμή. Το Bar Convent Berlin είναι να το επισκεφθούμε όσοι έχουμε στο παρελθόν. Είναι ένα ταξίδι, ένα ραντεβού που πρέπει να βρίσκεται στο bucket list κάθε bartender, όχι μόνο Έλληνα. Αξίζει την εμπειρία, αξίζει το ταξίδι. Τα Χριστούγεννα έρχονται νωρίτερα για το bar και αυτά είναι 8-10 Οκτωβρίου 2018, στο Βερολίνο.

8-10 October 2018
Bar Convent Berlin
Station Berlin
Luckenwalder Straße 4-6
10963 Berlin, Germany
www.barconventberlin.com
Facebook
Drinking beer at Bar Convent Berlin

© Bar Convent Berlin

 

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.