fbpx

Kaiser Pilsner

από
11k προβολές
φιάλη kaiser pilsner

Είναι από τις πιο γνωστές μπύρες στον ελλαδικό χώρο. Η Kaiser Pilsner είναι για χρόνια η πρώτη επιλογή όσων θέλουν μια πικρή ξανθιά να συνοδεύσει το φαγητό τους ή να την απολαύσουν σε στιγμές χαλάρωσης. Είναι μία από τις πιο κλασικές επιλογές όσο αφορά την κατηγορία των pilsner. Πικρή, με ανθρακικό και χρυσόξανθη. Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ και να ισχυριστώ ότι έχω ολοκληρώσει, η Kaiser Pilsner είναι όμως μία ετικέτα που μπορεί κανείς να γράψει και να πει πολλά.

Το 1976 λανσαρίστηκε μία νέα ετικέτα από την τότε ζυθοποιία που είχε ιδρυθεί στην Ελλάδα το 1968, την Henninger Hellas SA. Σήμερα η Kaiser Pilsner παράγεται με την άδεια και την τεχνική επίβλεψη της Henninger Bräu AG Frankfurt am Main, από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά της, βάση της γερμανικής παράδοσης παραγωγής pils. Από την πρώτη της παρουσία στην τηλεόραση το 1979 ως και σήμερα, η Kaiser Pilsner προσπαθεί και καταφέρνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Πολλές από τις τηλεοπτικές της καμπάνιες έχουν αφήσει εποχή, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που σε αυτές πρωταγωνιστούσαν αστέρες της εποχής. Μην ξεχνάμε και το σλόγκαν: «Μπύρα ή Kaiser»!

Να σημειώσω πως ο συνδυασμός μαύρου και χρυσού στην ετικέτα της, όπως και σε όλες τις καμπάνιες της, της έχουν δώσει τα χαρακτηριστικά εκείνα, ώστε κάθε φορά που βλέπουμε τον αντίστοιχο χρωματικό συνδυασμό –σε άλλα προϊόντα ή και σε ζύθους– η σκέψη μας να παραπέμπει σε εκείνη.

Η Kaiser Pilsner σερβίρεται σε ποτήρι, κρύα και όχι παγωμένη, ώστε να μας δώσει την χαρακτηριστική πικράδα της pils και το ανθρακικό που τις κάνει ξεχωριστές. Αν την καταναλώσουμε από φιάλη εκτός του ότι η απόλαυση δεν θα είναι ολοκληρωμένη, κινδυνεύουμε να πιούμε και λίγο από το αλουμινόχαρτο του λαιμού. Στο ποτήρι μας δίνει λευκό αφρό μέτριας προς μακράς διάρκειας, χρυσόξανθο, διαυγές σώμα με τις φυσαλίδες να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Το πρώτο άρωμα που έρχεται στην μύτη είναι η καβουρδισμένη ξανθιά βύνη, γλυκά αρώματα και ακολουθούν νότες φρούτων, αρώματα λυκίσκου και φυτών. Στο στόμα είναι πικρή και ελαφρώς ξηρή. Νιώθουμε τον λυκίσκο καθώς η γλυκύτητα είναι περιορισμένη, το ανθρακικό γεμίζει το στόμα. Το σώμα είναι ελαφρύ. Η επίγευση είναι κοντή και πικρή.

Θα μου άρεσε να έχει πιο μακρά επίγευση και λίγο πιο έντονη την πικράδα της. Επίσης θα ήθελα όσοι δοκιμάζουν Kaiser Pilsner να την ταιριάζουν και με φαγητά που ενισχύουν την γεύση της. όπως πλατό αλλαντικών και τυριών, πιάτα με κουρκούτι ή πανάδες, βλέπε καλαμαράκια τηγανιτά ή σνίτσελ. Φυσικά μία μπύρα που ταιριάζει σε κάθε περίσταση και χώρο από bar μέχρι εστιατόριο.

Η Kaiser Pilsner διακρίθηκε το 2019 και το 2020 με το αργυρό βραβείο στην κατηγορία των Pilsner των Greek Beer Awards. Κυκλοφορεί σε φιάλη και κουτάκι 330ml και 500ml, βαρέλι keg 30lt και βαρέλι 20lt τεχνολογίας Draught Master.

Πληροφορίες
Κατηγορία: Βυθοζύμωτη | Pilsner
Χώρα: Ελλάδα
Παραγωγός: Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Διακινητής (GR): -
Χρώμα: Χρυσό
IBU: 31
Αλκοόλ: 5% abv
Θερμοκρασία: 4-6oC
Ποτήρι: Pils, Pint
Φιάλη: 330ml
Κόστος (GR): €1,10- €1,20

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.