fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Νέα και ιδιαίτερα προϊόντα που κυκλοφόρησαν το 2023

5 πολύ ιδιαίτερα προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσετε!

από Beer and Bar Magazine
593 προβολές

Το 2023 γνωρίσαμε πολλά νέα προϊόντα αφού η κανονικότητα έχει επανέλθει αν και η δημιουργικότητα ποτέ δεν σταμάτησε. Ανάμεσα στα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε σε ενημερωμένες κάβες υπάρχουν και τα ακόλουθα. Είτε ελληνικά είτε εισαγωγής τα παρακάτω αποτελούν προτάσεις για το καλωσόρισμα του νέου έτους για μια κεφάτη και γευστική χρονιά.

Glenglassaugh Portsoy

Τύπος: Single Malt Whisky
Φιάλη: 700ml
ABV: 49.1%
Τιμή: ≅ €73,00
Πληροφορίες: www.glenglassaugh.com

Υπάρχει ένα μέρος όπου η γη συναντά τη θάλασσα. Εκεί οι αισθήσεις ξυπνούν και ο γλυκός αέρας ανακατεύεται με τα αρώματα της. Στο Glenglassaugh, αξιοποιούν τα στοιχεία του περιβάλλοντός, τα οποία συγκεντρώνουν με σκοπό να δημιουργήσουν εξαιρετικά, παράκτια, single malt ουίσκι. Σε κάθε μια από τις τρεις διαφορετικές εκφράσεις τους, Glenglassaugh 12 Years Old, Sandend και Portsoy, μπορείτε να βρείτε στοιχεία που διαμορφώνονται από τη στεριά και τη θάλασσα συνθέτοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό αλλά εξίσου εντυπωσιακό γευστικό προφίλ. Το Portsoy, πήρε το όνομα του από το γειτονικό χωριό, το οποίο κι ενέπνευσε τη θαλασσινή και τυρφώδης γεύση του συγκεκριμένου single malt. Ωριμασμένο σε βαρέλια από sherry, bourbon και port, στο στόμα εντοπίζουμε σοκολάτα, σόγια, καπνιστό μάνγκο αλλά και νότες από θαλασσινό αλάτι και φύκια. Το Glenglassaugh Portsoy με την πάροδο του χρόνου ωριμάζει, ισορροπώντας αρμονικά και ενδυναμώνοντας τον πλούσιο και γεμάτο χαρακτήρα του.

Jura Rum Cask Finish

Τύπος: Rum Cask Finish Whisky
Φιάλη: 700ml
ABV: 40%
Τιμή: ≅ €45,00
Πληροφορίες:  www.jurawhisky.com

Οι εμφιαλώσεις Jura Cask Editions γιορτάζουν τη σύνδεση μεταξύ της γης και του αποστάγματος. Έτσι αποφάσισαν να συνδυάσουν ξεχωριστές τοπικές γεύσεις από επιλεγμένα βαρέλια από όλο τον κόσμο με τη βύνη του δικού τους νησιού. Το Jura Rum Cask Finish διαθέτει γλυκά αρώματα από τροπικά φρούτα και εσπεριδοειδή. Είναι γευστικά απαλό, προσφέρει γεύσεις γλυκιάς βανίλιας, καραμέλας, καρύδας και πικάντικες τροπικές νότες εξερευνώντας με αυτόν τον τρόπο τη μαγική Καραϊβική. Αποτελεί πιο νέα προσθήκη στην οικογένεια των Jura ενώ στη χώρα μας βρίσκεται μόλις μερικούς μήνες.

Tamboo Angostura

Τύπος: Spiced Spirit
Φιάλη: 700ml
ABV: 40%
Τιμή: ≅ €27,41
Πληροφορίες: www.angostura.com

Το Angostura Tamboo είναι ένα νέο εκλεκτό χρυσαφένιο Spiced Spirit με έντονα αρώματα από κάρδαμο, γαρύφαλλο και κανέλα. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τα ​χειροποίητα όργανα μπαμπού που δημιούργησαν το soundtrack του Καρναβαλιού στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο της Καραϊβικής. Διαθέτει κεχριμπαρένιο χρώμα, πλούσια πικάντικα αρώματα από βανίλια και γλυκά μπαχαρικά. Η γεύση του κινείται σε γλυκό μοτίβο με τόνους βανίλιας και γλυκιάς ζύμης οι οποίοι συνδυάζονται με νότες μοσχοκάρυδου και καπνιστού κάρδαμου.

Το Angostura Tamboo Spiced Spirit αποτελεί το απόσταγμα ενός λαού του οποίου το πάθος και η δημιουργικότητα εκδηλώνονται στην αγάπη για τη ζωή και στην τάση να γιορτάζει, προσκαλώντας και εμάς να κάνουμε το ίδιο!

So, do you Tamboo?

Unicorn 2021

Τύπος: Οίνος
Φιάλη: 750ml
ABV: 14%
Τιμή: ≅ €70,00
Πληροφορίες: www.musesestate.com

Το Μούχταρο “Unicorn” προέρχεται από έναν από τους παλαιότερους αμπελώνες με αμπόλιαστα αμπέλια φυτεμένα από την πρώτη γενιά της οικογένειας του Κτήματος Μουσών. Τα σταφύλια τρυγούνται μόνο σε εξαιρετικές χρονιές και εμφιαλώνονται σε μικρή ποσότητα. Ο πολύπλευρος και στιβαρός χαρακτήρας του “Unicorn” ταιριάζει αρμονικά με μια σειρά από γαστρονομικές απολαύσεις. Το πλούσιο προφίλ του είναι δομημένο, ενώ η φύση του το κάνει εξαιρετικό σύντροφο σε κόκκινα κρέατα στη σχάρα, αρνί κοκκινιστό και αλμυρά μαγειρευτά. Συνιστάται για μακρά ωρίμανση, πέραν των 10 ετών. Διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Μια αληθινή σπανιότητα, σχεδόν μυθική, σα μονόκερως.

Vamma Vermouth

Τύπος: Βερμούτ
Φιάλη: 750ml
ABV: 16.5%
Τιμή: ≅ €23,00
Πληροφορίες: www.theskyspirits

Ένα διαφορετικό βερμούτ από όλα τα υπόλοιπα με άκρως ελληνικό χαρακτήρα. Πριν χρόνια ο Ιπποκράτης ήταν εκείνος που εμβάπτισε το κρασί με βότανα, δημιουργώντας έτσι ένα μικρό γιατρικό για τους ασθενείς του. Το μείγμα των βοτάνων είναι δύσκολο να το γνωρίζει κάποιος με βεβαιότητα όμως η σύνθεση του θα βοηθούσε το πεπτικό σύστημα σαν ένα σημερινό χωνευτικό, digestive. Πίσω από αυτή τη σκέψη δημιουργήθηκε το Vamma.  Ένα βερμούτ με έντονο χαρακτήρα, πικρά και γλυκά στοιχεία, άνθη, οξύτητες και μεγάλη πολυπλοκότητα.

Οι ανθικές του νότες και οι οξύτητες των φρέσκων κρασιών δίνουν μία τελείως διαφορετική βάση για να «μπλέξουν» τα μπαχαρικά και τα βότανα. Φρέσκο σαββατιανό με μοσχάτο, δημιουργούν τα θεμέλια, για να μπει η αψιθιά με την κινίνη και ο κόλιανδρος με την λεβάντα. Στη συνέχεια το φασκόμηλο με το κρητικό χαρούπι συμπληρώνουν το γευστικό προφίλ, δημιουργώντας ένα βερμούτ ανθικό, πικρό αλλά συνάμα και γλυκό, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Οι προτάσεις απόλαυσης πολλές, Vermouth & Tonic, κλασικό Martinez ή ένα White Negroni και φυσικά σκέτο με πάγο.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.