fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Rum & Choco

από Beer and Bar Magazine
2,3K προβολές

Υπάρχει κάτι στο ρούμι και τη σοκολάτα, τα οποία όταν συνδυάζονται ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Ίσως είναι η γεύση από το ζαχαροκάλαμο, που βγαίνει στο παλαιωμένο ρούμι. Ίσως είναι οι ελαφριές οξύτητες του φρέσκου κόκκου κακάο, που δένουν εναρμονισμένα με τα γλυκά αρώματα από ένα ρούμι.

Στη Βενεζουέλα οι άνθρωποι το γνωρίζουν καλά αυτό. Για αυτόν τον λόγο αφήνουν το Diplomatico Reserva Exclusiva να παραμείνει σε βαρέλια για περίπου 12 χρόνια. Στο βαρέλι ολοκληρώνονται τα αρώματα του ρούμι, με την καραμέλα και τους ξηρούς καρπούς να κυριαρχούν. Τα πολύπλοκα στοιχεία που δημιουργούνται από την παλαίωση, σε συνδυασμό με την πρώτη ύλη (ζαχαροκάλαμο), είναι αυτά που εναρμονίζουν τόσο καλά το ρούμι με τη σοκολάτα.

Στη σοκολάτα, από την άλλη, θα βρούμε μια ελαφριά γλυκύτητα, αλλά και οξύτητα, κάτι το οποίο βοηθάει στο συνδυασμό της με το Diplomatico Reserva Exclusiva.

Ο χώρος για πειραματισμούς όμως δεν σταματάει εδώ… Μπορείτε να προσθέσετε σε μια σοκολάτα φρέσκα βατόμουρα και αλάτι, εάν θέλετε έναν πιο ελαφρύ και απρόσμενο συνδυασμό. Αλλιώς για ένα καθαρό επιδόρπιο επιλέξτε μια σοκολάτα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς για να ταιριάξει μοναδικά με το Diplomatico Reserva Exclusiva!

Αποκλειστική Διανομή  The Sky Spirits Company

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.