Το “The Bartender’s Manual” είναι ένα βιβλίο που πρέπει να συμπεριληφθεί στη συλλογή κάθε bartender! Ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα ακόμα κι αν είστε λάτρης του ποτού. Ο Harry Johnson έγραψε αυτό το βιβλίο το 1882. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι οι μεταγενέστεροι συγγραφείς το συμπεριέλαβαν στη βιβλιογραφία τους.
Αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία του bartending και όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου οφείλουν να διαβάσουν για τις πρώτες παρασκευές ποτών, τους τρόπους να οργανώσουν ένα μπαρ και τις παρατηρήσεις του. Επιπλέον, η ιστορία είναι ο «χάρτης» του παρόντος. Πιστεύω ότι αυτό το βιβλίο είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ μπροστά από την περίοδο που έχει συγγραφεί και γίνεται ένα πολύτιμο εργαλείο στη βιβλιοθήκη ακόμα και των σημερινών επαγγελματιών.
Προφανώς δεν υπάρχουν φωτογραφίες αλλά, σκίτσα και πολλές συνταγές. Αισθάνεστε σαν να έχετε μεταφερθεί στην εποχή του και να καταλαβαίνετε τον τρόπο με τον οποίο έχουν διαμορφωθεί οι κλασικές συνταγές. Συγκρίνετε τις σημερινές ανέσεις με τα βασικά και τις ελλείψεις του τέλους του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Το “The Bartender’s Manual” είναι ένα βιβλίο που θα πρέπει να είναι σε κάθε σχολή bartending ως αναφορά και προαπαιτούμενη ανάγνωση για κάθε νέο bartender. Εύγε, στην εταιρεία Mixellany Limited για την επανέκδοση του!