fbpx

Abbey – Kitchen Bar (Πάτρα)

από Nicola Radisis
103 προβολές
Abbey Kitchen Bar

Βόλτα στην Πάτρα αυτή τη φορά. Ο νέος δρόμος έχει κάνει ασφαλέστερη τη διαδρομή και ταυτόχρονα μείωσε την απόσταση και το χρόνο που χρειάζεται το ταξίδι για την αχαϊκή πρωτεύουσα, από την Αθήνα επιτρέποντας πλέον συχνότερη επίσκεψη για να απολαύσουμε τα «κρυμμένα» διαμάντια της μεγάλης φοιτητούπολης.

Όταν άκουσα για το “Abbey – Kitchen Bar” σκεφτόμουν ένα bar με κάποια απλά συνοδευτικά φαγητού. Η δουλειά της Chef Διονυσίας Αργυρίδη επιβεβαιώνει όσα αναφέρω για διαμάντια. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές brunch αλλά και vegetarian προτάσεις. Θα σας προτείνω επιγραμματικά όσα δοκίμασα και τα θεωρώ “must eat”: Σαλάτα με κινόα με ισορροπημένη οξύτητα, Γιουβέτσι μοσχάρι που μελώνει εξαιρετικά, Burger με κεμπάπ πολίτικο και για επιδόρπιο ψημένη κρέμα πορτοκαλιού. Αν είστε δυο άτομα δοκιμάστε τη «Σούβλα». Όλα ταιριάζουν εξαιρετικά με μπύρα και οίνο. Η λίστα μπύρας στηρίζει τα τοπικά brands με ΔΙΩΝΗ και ΚΥΚΑΩ, την αναβιωμένη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία πατρινής παράδοσης «ΜΑΜΟΣ» και μπύρες εισαγωγής όπως την Lager της Estrella, μαζί με άλλες κλασικές.

Για τα ποτά και cocktails θα σχολιάσω πως έχουν θέσει υψηλά τον πήχη. Ο Ιερώνυμος, ο Αργύρης και όσοι βρίσκονται πίσω από το bar κάθε μέρα και νύχτα, προσφέροντας γεμάτες εμπειρίες στους επισκέπτες τους. Στα υπέρ του, οι πάντα χαμογελαστές εργαζόμενες στο service, οι οποίες είναι φιλικές, εξυπηρετικές και ενημερωμένες για φαγητό και ποτό.

Με την πρώτη ματιά διακρίνεις ότι πρόκειται για ένα cozy περιβάλλον που κυριαρχούν τα σκούρα χρώματα και το ξύλο. Το bar επεκτείνεται στον εξωτερικό χώρο. Ο εσωτερικός, κύριος χώρος θυμίζει αντίστοιχα της Αθήνας και του εξωτερικού. Το πόστο του καφέ είναι χώρια από του bar. Ανεβαίνοντας τις σκάλες υπάρχει ένα πιο «ιδιωτικό» bar με τρία τραπέζια -παλιότερα υπήρχε ένα μοναστηριακού τύπου- με «θέα» από την κουπαστή ολόκληρο τον εσωτερικό ισόγειο χώρο.

Το “Abbey – Kitchen Bar” είναι μια all day επιχείρηση που από το 2012, έχει θέσει ψηλά τον πήχη στην περιφέρεια και αποτελεί παράδειγμα για πολλές αντίστοιχες επιχειρήσεις ως προς το προϊόν και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Κυριακή 07:00 - 04:00
Διεύθυνση - Επικοινωνία
Υψηλών Αλωνίων 26
26224 Πάτρα, Ελλάδα
+302610362549
Facebook
Nicola Radisis
Nicola Radisis

Nicola Radisis is the Publisher of Beer & Bar Magazine. Former bartender and publican, he found BeerBartender in 2012. He works as a beer consultant, is an experienced public speaker, participates as a judge in beer and bartending competitions and writes articles about anything related to the industry. He is a member of the British Guild of Beer Writers.

Σχετικά Άρθρα