fbpx

Άγγελος Μπάφας

από Dimitris Rimpopoulos
79 προβολές

O Άγγελος Μπάφας γεννήθηκε στην Δράμα το 1990. Απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ξεκίνησε την ενασχόληση του με την εστίαση την χρυσή χρονιά του 2004, από πολύ junior πόστα. Διαβάζοντας και ταξιδεύοντας προσπαθεί να εξελιχθεί επαγγελματικά αναζητώντας συνεχώς νέες προκλήσεις.

Είναι δημιουργός του blog PlanBars.gr.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Ξεκίνησα στον χώρο της εστίασης το 2004 και από το 2009 «πήδηξα» πίσω από το bar.

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Για την δημιουργικότητα και την καινοτομία.

  • Τι κάνει την δουλειά σου συναρπαστική;

Οι πελάτες.

  • Πρωί ή νύχτα;

Βράδυ.

  • Bar σε ξενοδοχείο ή επιχείρηση;

Επιχείρηση.

  • Πόλη ή νησί;

Πόλη. Με τσιμέντο. Μπόλικο.

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Σκανδιναβία.

  • Αγαπημένο απόσταγμα / υλικό / cocktail

Ρούμι / bitters / Sazerac

  • Αγαπημένη μπύρα

I.P.A (Voreia).

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο

Build και η Multi-jigger μου.

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Νέα Ζηλανδία.

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Σχεδόν ποτέ δεν είχε.

  • Ποια είναι η κατάσταση του bartending στην χώρα μας σήμερα;

Το bartending στην Ελλάδα έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Είναι θετικό ότι πλέον ο κόσμος το βλέπει σαν επάγγελμα και όχι σαν «φοιτητοδουλειά».

  • Διαβάζεις σχετικά με τον χώρο;

Διαβάζω μανιωδώς και site και περιοδικά και βιβλία. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το “Curious Bartender” του Tristan Stephenson

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα έναν διαγωνισμό bartending»;

Σημαίνει δικαίωση των κόπων (ειδικά αν πρόκειται για επαρχία) και πρέπει να σημαίνει ευκαιρία για βελτίωση, αναγνώριση και ανέλιξη.

  • Μηχανή / Αυτοκίνητο / Μέσα Μαζικής Κυκλοφορίας. Πως επιλέγεις να κυκλοφορείς;

Μέσα μαζικής μεταφοράς.

  • Που θα μας πήγαινες για ποτό;

Μιλώντας για βόρεια Ελλάδα και επαρχία δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο πέρα από το “Spitaki Cocktail Bar” στα Ιωάννινα.

  • Την μπύρα σου την πίνεις…..;

Στην κατάλληλη θερμοκρασία και στο κατάλληλο ποτήρι (ανάλογα την μπύρα).

 

Paraty & Loft

Πίνδου 8, Λαδάδικα-Θεσσαλονίκη

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine-Τεύχος 5
Dimitris Rimpopoulos
Dimitris Rimpopoulos

Dimitris Rimpopoulos, is a bartender from Athens. He worked at several bars in Athens and Hotel-bars on islands (Mykonos, Paros etc). He collaborates with BeerBartender at BeerLab and Beer & Bar Magazine.

Σχετικά Άρθρα