fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

Eggnog

από Δημήτρης Ριμπόπουλος
2,8K προβολές © Dimosthenis Papadopoulos, BeerBartender

Ο χειμώνας είναι μια καλή αφορμή να μιλήσουμε για πιο «βαριές» γεύσεις που ταιριάζουν στις θερμοκρασίες του, όπως το Eggnog. Στο εξωτερικό έχει την τιμητική του τις μέρες αυτές. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε το λατρεύουν είτε το περιφρονούν, σπάνια υπάρχει μια μεσαία τάση.

Όλος ο κόσμος είναι αρκετά επιφυλακτικός από το πλούσιο και κρεμώδες ποτό των χειμερινών διακοπών, μια που κατά την περίοδο των Χριστουγέννων έχει την τιμητική του σε πολλές οικογενειακές συγκεντρώσεις στο εξωτερικό. Ο συνδυασμός των ωμών αυγών, του γάλακτος και της ζάχαρης μπορεί να φαίνεται παράξενο σε συνδυασμό με μια αλκοολική βάση, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλές νόστιμες επιλογές για να απολαύσουμε την περίοδο αυτή.

Οι περισσότεροι ιστορικοί του κλάδου συμφωνούν ότι το Eggnog ξεκίνησε κατά τα πρώτα μεσαιωνικά χρόνια της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά πέρα από αυτό υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με την προέλευση του, καθώς εκδοχές του υπήρχαν και σε άλλες χώρες όπως στην Αμερική όπου το Bourbon αντικαθιστά το κρασί. Στο Πουέρτο Ρίκο προστίθεται ρούμι και ονομάζεται Coquito και στο Μεξικό Rompop, στο Περού Biblia Con Pisco, όπου Pisco είναι το περουβιανό μπράντι και τέλος στη Γερμανία κάνουν την Biersoppeνa, ένα Eggnog με μπύρα.

Το όνομα Eggnog είναι κάτι το μυστήριο. Το “Nog” μπορεί να είναι μια αναφορά στα “Noggins”, τις ξύλινες κούπες που χρησιμοποιούσαν κάποτε για τα ποτά. Μπορεί επίσης να προέρχεται από μια λέξη του Norfolk (το Νόρφολκ είναι ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία) για δυνατές μπύρες Αle. Ο όρος εμφανίζεται στα ταξίδια του Isaac Weld μέσα από τα κράτη της Βόρειας Αμερικής και τις επαρχίες του Ανώτερου και Κατώτερου Καναδά κατά τα έτη 1795, 1796 και 1797.

Eggnog

Μερίδες: 4 Προετοιμασία:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Βαθμός 4.8/5
( 4 ψήφους )

ΥΛΙΚΑ

  • 12 αυγά
  • 240ml κρέμα γάλακτος
  • 120gr ζάχαρη άχνη
  • 240ml Brandy ή Metaxa
  • Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • Stick κανέλας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη και όλη την ποσότητα του αλκοόλ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την βελούδινη υφή. Στη συνέχεια σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μια μαρέγκα και συμπληρώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Τέλος ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας ελαφρά με μια απλή σπάτουλα. Σερβίρουμε σε ζεστές κούπες, με τριμμένο μοσχοκάρυδο και ένα stick κανέλας.

Εργαλεία & Μέθοδος

Εργαλεία: Μπολ, Mixer, Rimmer
Ποτήρι: Mugs
Γαρνιτούρα: Μοσχοκάρυδο, stick κανέλας

Did You Make This Recipe?
How you went with our recipes? Tag us on Instagram at @beerandbarmag.

Πρώτη δημοσίευση στα Ελληνικά: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 5

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.