Το Bar Convent Berlin κλείνει φέτος 12 χρόνια (διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007) επιτυχίας και διάκρισης ως ενός εκ των κορυφαίων bar shows του κόσμου – κατά πολλούς το πρώτο στην Ευρώπη- προσφέροντας γνώσεις, παρουσιάζοντας νέα προϊόντα και καθορίζοντας πολλές φορές τάσεις για τα επόμενα έτη. Από το 2018 έχει εντάξει στο δυναμικό του τον Angus Winchester στη θέση του επικεφαλής της εκπαίδευσης, ανανεώνοντας την προσέγγιση της διοργάνωσης στις παρουσιάσεις και τα σεμινάρια. Η συνεργασία διατηρείται και φέτος, δημιουργώντας ένα μοναδικό πρόγραμμα για το Bar Convent Berlin.
Δύο παρουσιάσεις για ελληνικό απόσταγμα
Το Bar Convent Berlin, θα είναι και φέτος τρεις ημέρες, από Δευτέρα 7 ως και Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, οπότε τα σεμινάρια θα είναι ακόμα περισσότερα. Επιλογή της διοργάνωσης γίνεται ανάμεσα στις αιτήσεις των συμμετοχών για τις διάφορες αίθουσες παρουσιάσεων. Ο Angus Winchester δημιουργεί σχολαστικά το πρόγραμμα ώστε να είναι ένας συνδυασμός έμπειρων και νέων προσώπων, με κλασικά θέματα και φρέσκες ιδέες και ομιλίες. Τη φετινή χρονιά θυμηθείτε να περάσετε από τις δυο παρουσιάσεις για ελληνικά αποστάγματα, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο συμμετοχής και προβολής των ελληνικών αποσταγμάτων μέσω του Enterprise Greece και του Σ.Ε.Α.Ο.Π.. Μπορεί να γνωρίζετε όλα όσα θα αναφερθούν από τους Δημήτρη Κιάκο, Θάνο Προυνάρο και Θοδωρή Πύριλλο, έχει όμως σημασία να δείξουμε ότι οι Έλληνες στηρίζουμε τα δικά μας προϊόντα, όσο και αν μαγευόμαστε από ξένα όπως το ουίσκι και το ρούμι.
Έλληνες Εκθέτες
Στο Bar Convent Berlin 2019 θα συμμετέχουν οι ακόλουθες ελληνικές επιχειρήσεις:
- Three Cents 3-A09
- Ποτοποιΐα Κ. Ψυχής & Υιοί 4-A12
- Tentoura Castro – Γ. Π. Χάχαλης 4-B29
- Enterprise Greece & Σ.Ε.Α.Ο.Π. 8-D02
Μην παραλείψετε να στηρίξετε τις ελληνικές παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια του BCB
Το ρούμι έχει την τιμητική του
Για όσες και όσους λατρεύουν το ρούμι, το Bar Convent Berlin σε συνεργασία με τον γνωστό μας Ian Burrell aka The Rum Ambassador, θα παρουσιάσουν το “House of Rum”, ένα χώρο ειδικά αφιερωμένο μόνο στο ρούμι στο Kühlhaus. «Το ρούμι δεν είναι απλά ένα ποτό, αλλά ένας τρόπος ζωής» σύμφωνα με τον Ian Burrell, ο οποίος συνεχίζει «Το ρούμι παράγεται σε διάφορες χώρες του κόσμου με ποικίλους περιορισμούς και νόμους. Πιστεύω ακράδαντα πως όπως και στο ουίσκι έτσι και στο ρούμι, πρέπει να γνωρίζουμε που και με ποιο τρόπο παράγεται. Όταν ένα ουίσκι αναφέρει “Scotch” στην ετικέτα του γνωρίζουμε ότι έχει παραχθεί σύμφωνα με τους σκωτσέζικους κανονισμούς. Αντίστοιχα αν ένα ρούμι αναφέρει “Jamaica” στην ετικέτα θα πρέπει να έχει παραχθεί σύμφωνα με τους νόμους της Τζαμάικα. Απολαύστε όποιο θέλετε, αρκεί να ξέρετε τι πίνετε!». Μας καλεί να επισκεφθούμε το “House of Rum” για να δούμε τα τελευταία trends, όπως παλαιωμένα ρούμια σε βαρέλια οίνου, ανεξάρτητους και μη εμφιαλωτές και spiced rums μεταξύ άλλων.
Τιμώμενη χώρα στο φετινό Bar Convent Berlin θα είναι ο Μαυρίκιος. Η σύνδεση με το “House of Rum” στο Kühlhaus είναι δεδομένη. Επισκεφθείτε τους Grays & Co, L’exil Ltee C/O Rhumerie De Chamarel, Litchquor, House of Lords, The Oxenham Craft Distillery, The Rhumerie Des Mascareignes και The Stirling Export House.
Καφές και ζύθος στα ένθετα του BCB
Το Bar Convent Berlin έχει τη δική του ενότητα καφέ. Επισκεφθείτε το Coffee Convent, για να ενημερωθείτε για τις τάσεις του καφέ στα bars. Ο καφές θεωρείται ένα αναπτυσσόμενο προϊόν το οποίο «κατακτά» όλο και περισσότερο τα bars. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τον χώρο ζύθου. Το Brew Berlin θα είναι εκεί για έναν ακόμα χρόνο, για να μεταφέρει όλα όσα είναι απαραίτητα σε bartenders και επιχειρήσεις, όσο αφορά τη ζυθοποιία με συμμετοχές από όλο τον κόσμο.
Είσοδος στο BCB
Εισιτήρια για το Bar Convent Berlin είναι διαθέσιμα από το διαδίκτυο στα €40 για μία μέρα. Όσοι θέλουν να κλείσουν για περισσότερες μέρες υπάρχει εκπτωτικό πακέτο. Περίπου 14.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο να αναμένονται στα Station Berlin και Kühlhaus, που φιλοξενείται η διοργάνωση. Προσοχή! Μην αμελήσετε να κλείσετε τα εισιτήρια σας άμεσα και σύμφωνα με το πρόγραμμα ομιλιών που σας ενδιαφέρει. Αν γίνουν sold-out δεν εγγυάται κανείς ότι θα καταφέρετε να βρείτε στην είσοδο, αφού η πολιτική για τα εισιτήρια είναι αυστηρή.
Πρώτη δημοσίευση στα Ελληνικά: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 10