fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Επανεκκίνηση & πρεμιέρα με 8.000 επισκέπτες για το BCB 2021

από Beer and Bar Magazine
960 προβολές

Μετά από ένα αναγκαστικό διάλειμμα που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, το BCB πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου, ο τόπος συνάντησης για τη διεθνή βιομηχανία των bars, ο χώρος για τις επιχειρήσεις ή απλά τα “Bartenders Christmas”.

Η αίσθηση που κυριαρχούσε έκανε ξεκάθαρο ένα πράγμα: «Ήταν καλό για ολόκληρη τη βιομηχανία». Η επανεκκίνηση του show και το ντεμπούτο του στο Berlin Expo Center City, στέφθηκαν και τα δύο με επιτυχία καθώς εκθέτες και επισκέπτες πίστεψαν στο Bar Convent Berlin. Η διευθύντρια του BCB Petra Lassahn, δήλωσε ικανοποιημένη με το τριήμερο show: « Οι ευχαριστίες μας πηγαίνουν σε όλους εκείνους που αναμείχθηκαν στην εκδήλωση. Παλέψαμε σκληρά και πολύ για την πραγματοποίηση του BCB2021 και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με την επιτυχία του. Στόχος μας ήταν να ενδυναμώσουμε τη βιομηχανία μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο και να εκκινήσει ξανά ο κλάδος, κάτι που καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Περίπου 8.000 επισκέπτες ταξίδεψαν και βρέθηκαν στην έκθεση ώστε να ζήσουν το BCB στο ολοκαίνουριο «σπίτι» του, στο Berlin ExpoCenter City.»

H βιομηχανία είναι ενωμένη

Το BCB είναι παραδοσιακά ένα διεθνές show και το 2021 δεν μπορούσε να διαφέρει, καθώς η διοργάνωση για ακόμη μια χρονιά κατάφερε να φέρει κοντά ανθρώπους των bars σε μια τοποθεσία. Στην έκθεση βρέθηκαν επισκέπτες από 58 χώρες. Εκτός από τη Γερμανία πλήθος κόσμου ήρθε από Πολωνία, Δανία, Βέλγιο, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και άλλες. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της φιλοξενίας, ο ενθουσιασμός στις αίθουσες της έκθεση ήταν απτός. Η βιομηχανία είναι έτοιμη και ικανή να επιχειρήσει, κάτι που έγινε σαφές με όλα νέα προϊόντα και τα νέα bar concepts που παρουσιάστηκαν.

Εκθέτες από 22 χώρες

210 εκθέτες παρουσίασαν περίπου 1.000 προϊόντα με τα αποστάγματα και τα fillers να είναι ανάμεσα στα πιο σημαντικά. Οι ποικιλίες gins ήταν πολλές, ακολουθούμενες από liqueurs, bitters, aperitifs, rums, vodkas και vermouths. Επιπλέον, η φετινή διοργάνωση είδε τις μικρότερες και νεότερες μάρκες να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από ποτέ.

Top bartenders στα stages

Το πρόγραμμα παρουσίασης δεν επικεντρώθηκε μόνο σε μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τη βιομηχανία των bars, αλλά παρείχε επίσης πρακτικές γνώσεις για τους bartenders. Για άλλη μια χρονιά, ο Angus Winchester ήταν υπεύθυνος για την επιμέλεια του προγράμματος, το οποίο θα παραμείνει διαθέσιμο στο διαδίκτυο ακόμη και μετά το τέλος του BCB. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είχαμε θεωρητικές ομιλίες και παρουσιάσεις με πρακτικές εφαρμογές, για κρίσιμα ζητήματα όπως η βιωσιμότητα και αποκτήσαμε καλύτερη εικόνα για κοινότητες όπως το LGBTQIA+ καθώς και για την κατανόηση του κλάδου των bars και το γεγονός ότι αυτό που είναι κοινή λογική δεν είναι πάντα και πρακτικό».

Το BCB επέτρεψε την προβολή πολυάριθμων τάσεων από τη σκηνή των σεμιναρίων του, συμπεριλαμβανομένων των “low and no”, μιας τάσης που είδε πολλά νέα προϊόντα. Ο συνδυασμός φαγητών καθώς και ο συνδυασμός ποτού και φαγητού ήταν ένας άλλος τομέας εστίασης. Η αειφορία στη λειτουργία των μπαρ ήταν επίσης ένα μεγάλο θέμα, στο επίκεντρο μεταξύ άλλων ήταν η ανακύκλωση των τροφίμων και υλικών.

BCB και τα bars του Βερολίνου

Ακόμη και μετά την έκθεση, μερικά από τα πιο μοντέρνα μπαρ του Βερολίνου φιλοξένησαν διάφορες εκδηλώσεις όπου επισκέπτες, εκθέτες και μέσα ενημέρωσης μπορούσαν να συγκεντρωθούν και να μοιραστούν απόψεις. Κορυφαίοι bartenders από όλη την Ευρώπη ήταν έτοιμοι να επιδείξουν τις τελευταίες δημιουργίες τους. H Petra Lassahn δήλωσε: «Συνολικά, το BCB 2021 ήταν μια επιτυχία. Αυτές οι τρεις μέρες και τα πολλά χαρούμενα πρόσωπα που είδα ήταν το αποκορύφωμα της χρονιάς για μένα. Ανυπομονούμε ήδη για το 2022».

Το επόμενο BCB θα πραγματοποιηθεί από τις 10-12 Οκτωβρίου 2022 στο Berlin ExpoCenter City (Messe Berlin)

Σημείωση: Οι αριθμοί επισκεπτών, εκθετών και χώρων του BCB καθορίζονται και πιστοποιούνται σύμφωνα με τους ενιαίους ορισμούς του FKM – Society for Voluntary Control of Trade Fair and Exhibition Figures

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.