fbpx

Frankie (Ν. Ερυθραία)

από Zoi Evangelia Papafotiou
86 προβολές

Το ολοκαίνουργιο Frankie της Ερυθραίας είναι μια αυθεντική ιταλική τρατορία με αέρα Νέας Υόρκης. Ένα all day εστιατόριο από τον όμιλο Nice n Easy, κομψό και λιτό, σαν αυτά όπου σύχναζε ο ίδιος ο Frank Sinatra στα 70’s. O σεφ Παναγιώτης Μωυσής έχει δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο στην ιταλική μαγειρική παράδοση με γερές δόσεις ελληνικότητας. Πιάτα απλά και νόστιμα, με έμφαση στις βιολογικές πρώτες ύλες μικρών παραγωγών.

Ξεκινήσαμε με τη «δική» τους χωριάτικη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον κατάλογο. Μία σαλάτα όπου η πικάντικη φέτα ταιριάζει πολύ καλά με γλυκά ντοματίνια, δροσερά σπαγγέτι αγγουριού, κάπαρη και χαρουπένιο ντάκο. Συνεχίσαμε με ένα εμβληματικό ορεκτικό των Ιταλών, το Vitello Tonnato. Πλούσια κρεάτινη γεύση τρυφερού και ολόφρεσκου μοσχαριού γάλακτος και οξύτητες σάλτσας από τόνο, αντζούγιες και χειροποίητη μαγιονέζα σε ευχάριστη ισορροπία. Ακολούθησαν χειροποίητα ραβιόλι γεμιστά με κρέμα αστακού. Υποδειγματικά βρασμένα, με τη ρουστίκ γεύση της σάλτσας θαλασσινών να αναδεικνύεται από μικρές-σωστές δόσεις αυγοτάραχου και λεμονιού σε πέρλες. Από τις Pinza Roma, μία δική τους εκδοχή της πίτσας, φτιαγμένη από ζύμη μακράς ωρίμανσης, προτιμήσαμε την mozzarella di bufala. Ψημένη σε ξυλόφουρνο, ιδιαίτερα τραγανή, με βουτυράτη μοτσαρέλα, εκλεκτό προσούτο, ντομάτα, φύλλα βασιλικού και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Frankie μόνο και μόνο για να την απολαύσει.

Pinsa at Frankie N. Erythraia

Pinza Roma © Frankie

Μετά από πρόταση του εξαιρετικά ενημερωμένου σέρβις του Frankie, συνδυάσαμε το φαγητό μας με κοκτέιλ. Η στιβαρή γεύση του παλαιωμένου Negroni, ταίριαξε με τα πιάτα μας. Το ίδιο και το Italian Roots, ένα ανάλαφρο και δροσερό Spritz με λικέρ Root’s Diktamo και σόδα με γκρέιπφρουτ. Η μεγάλη λίστα ελληνικών και ιταλικών κρασιών, που είναι χωρισμένη σε υποκατηγορίες (housewine, organic, crispy, spicy, aromatic, full body rich) με τρόπο που διευκολύνει γνώστες και μη, ανταποκρίνεται εξίσου επάξια στο μενού. To λευκό Chardonnay-Gewurztraminer 4 λίμνες από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ή το ρόζε Μελίαστο (Αγιωργίτικο-Μοσχοφίλερο) από το Κτήμα Σπυρόπουλος, για παράδειγμα, μπορούν να συνοδεύσουν την πίτσα, τα ζυμαρικά κ.α. Το ίδιο και οι μπύρες του καταλόγου που είναι στην πλειοψηφία τους ελληνικές, όπως οι Flaros, Clepsydra και Voreia Stout.

Στα επιδόρπια ξεχώρισε το εναλλακτικά παρουσιασμένο cheesecake, με την αφράτη τυρένια κρέμα, τα αραχνοΰφαντα μπισκότα και τα φρέσκα κόκκινα φρούτα. Το τιραμισού ήρθε σε εντυπωσιακή παραλλαγή: κλεισμένο σε μία σοκολατένια σφαίρα πάνω σε κραμπλ καφέ. Η gianduja ήταν βελούδινη με πλούσια γεύση φουντουκιού, ίσως όμως χρειαζόταν κάτι πιο δυνατό για να την αναδείξει από το ήπιο γευστικά σορμπέ μάνγκο που είχε στο πλάι της.

Κόστος
€25,00-35,00/άτομο
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Κυριακή 09:00 - 01:00 
Διεύθυνση - Επικοινωνία
Χαρίλαου Τρικούπη 125,
14671 Νέα Ερυθραία, Ελλάδα
+302108003851
frankierestaurant.gr
Instagram
Facebook
Zoi Papafotiou
Zoi Evangelia Papafotiou

Zoe studied Media and Culture at Panteion University and since then she is sharing her interest in gastronomy culture at every opportunity. Newspapers, magazines, special editions, books, sites, social media, family dinners, friendly invitations etc. In short, when she does not write she cooks and when she does not cook she writes for food, drinks and other pleasures of life.

Σχετικά Άρθρα