fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

Kuzina, Θησείο

από Ζωή-Ευαγγελία Παπαφωτίου
3,5K προβολές

Θέα, θέα, θέα! Αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα του εστιατορίου Kuzina, είναι η τοποθεσία του. Στο κέντρο του Θησείου με το Ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη να φαίνονται σε πρώτο πλάνο από την ατμοσφαιρική ταράτσα του, αλλά και από τα τραπέζια που είναι στημένα επάνω στην Αδριανού.

Με πρωταγωνιστές τις φρέσκες πρώτες ύλες κάθε εποχής ο σεφ Άρης Τσανακλίδης κινείται σε σύγχρονα ελληνικά γαστρονομικά μονοπάτια, συνδυάζοντας την παράδοση, τη δημιουργικότητα αλλά και κάποιες διεθνείς επιρροές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Εμπνευσμένες δημιουργίες που θα απογειώσουν όλες τις αισθήσεις σας! Inspired creations that will explode all of your senses! #Kuzina #athensrestaurants #finedining #gastronomy #kuzinarestaurant

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kuzina (@kuzina.gr) στις

Οι λουκουμάδες με μους φέτας που δοκιμάσαμε ήταν τραγανοί απ’ έξω και βελούδινοι εσωτερικά. Τη βουτυράτη και πικάντικη γεύση του τυριού ισορροπούσε ωραία η γλυκόξινη σάλτσα ροδιού. Η σαλάτα με σπανάκι, βαλεριάνα, σταφύλι, κολοκυθόσπορο, πεπόνι, πετιμέζι και βαλσαμικό ξίδι ήταν ολόφρεσκη και δροσερή, με τα ζουμερά φρούτα και τα τραγανά λαχανικά σε ευχάριστη εναλλαγή γεύσεων και υφών στον ουρανίσκο. Ακολούθησε φιλέτο σφυρίδας, με λαχανικά ατμού, χόρτα εποχής και λαδολέμονο. Υποδειγματικά ψημένο, το ψάρι ήταν τρυφερό και είχε κρατήσει όλη την υγρασία του ενώ τα λαχανικά ήταν νόστιμα και είχαν διατηρήσει ολοζώντανα τα χρώματά τους. Για τη συνέχεια κάτι λίγο πιο εξωτικό: σολομός με λαχανικά, ρύζι ατμού και ponzu sauce. Την πληθωρική γεύση του ψαριού αναδείκνυε εξαιρετικά η αρωματικά όξινη σάλτσα από φύκια, λεμόνι yuzu και ξίδι ρυζιού. Από τα επιδόρπια δοκιμάσαμε ένα «εναλλακτικό» μιλφέιγ με φλωρεντίνες, κρέμα καταλάνα και καραμελωμένα νεκταρίνια. Τα τραγανά αμύγδαλα, η βελούδινη κρέμα και τα φρούτα συνδυάζονταν ωραία, ίσως έλειπε όμως μια επιπλέον οξύτητα να «κατεβάσει» λίγο τη συνολική γλύκα.

Η μεγάλη και ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών του εστιατορίου Kuzina, υμνεί στην κυριολεξία τον ελληνικό αμπελώνα αφού περιέχει πάνω από 70 ετικέτες από όλη τη χώρα. Viognier του Γεροβασιλείου από τη Θεσσαλονίκη, Vino di Sasso (Ρομπόλα) από το κτήμα Σκλάβου στην Κεφαλονιά, Ένστικτο (Syrah, Κοτσιφάλι, Λιάτικο)-Silva Δασκαλάκη από την Κρήτη, Μοτίβο (Cabernet Sauvignon, Syrah)-κτήμα Γκλίναβου από την Ήπειρο, είναι μόνο μερικές από τις ετικέτες που περιέχει. Μαζί τους ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα και μπύρες, επίσης εγχώριας παραγωγής όπως Πιτσιλαδή, πνεύμα Παρπαρούση και οι Voreia Wit, Crazy και Red Donkey από τη Σαντορίνη, όπως και η εξαιρετική και δυνατή Septem Lava. Από τις πιο mainstream επιλογές η εζα Lager από την Αταλάντη.

Το σύνολο συμπληρώνει μια μικρή αλλά ευρηματική λίστα κοκτέιλ του Kuzina, με επιλογές που θα μπορούσαν κάλλιστα να ανοίξουν ένα γεύμα ή ακόμα και να συνοδεύσουν ισορροπημένα το μενού. Ξεκινήσαμε με το Garden of Eve, ένα κοκτέιλ με βάση το τζιν συνδυασμένο με πράσινο μήλο, δυόσμο, λεμόνι και πιπερόριζα. Ανάλαφρο με διακριτική σπιρτάδα, ιδανική εισαγωγή στις γεύσεις που ακολούθησαν ενώ συνδυάσαμε τα πιάτα μας με ένα μπουκάλι Πέτρινες Πλαγιές (Chardonnay, Μαλαγουζιά/ΠΓΕ Πελοπόννησος) του κτήματος Παλυβού, δροσερό και αρωματικό ήταν ό,τι έπρεπε.

Κόστος
€35,00-45,00/άτομο
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Κυριακή 13:00 - 00:00
Διεύθυνση - Επικοινωνία 
Ανδριανού 9
Θησείο, Αττική
+302103240133
www.kuzina.gr
Facebook, Instagram

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 12 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

Ari Sanakli 05/08/2020 - 14:50

We thank you for your article Aris Tsanaklidis

Απάντηση

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.