fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Το Gin Grace των «Τριών Χάριτων»

από Beer and Bar Magazine
8,8K προβολές © Vangelis Patsialos

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα εκτός από τα παραδοσιακά της αποστάγματα ασχολείται με την παραγωγή του δημοφιλούς τζιν. Από το 2017 η Ελλάδα γεύεται το Gin Grace, ένα προϊόν που κέρδισε γρήγορα τα εγχώρια μπαρ και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό απολαμβάνοντας και την εμπιστοσύνη πολλών επιχειρήσεων σε χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α.

Το Gin Grace θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα από τα κορυφαία τζιν της χώρας μας. Η παραγωγή του γίνεται στη Δροσιά Χαλκίδας από την Ποτοποιία Άβαντες και διακινείται από την LKC Premium Drinks.

Ο σπόρος για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος φυτεύτηκε σε μια εμπορική έκθεση όπου συναντήθηκαν οι Κατερίνα και Χαρά Κατσού με τη Λίλα Δημοπούλου. Οι τρεις του αντιλήφθηκαν άμεσα τους κοινούς στόχους και τις δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν λειτουργώντας συμπληρωματικά. Η Χαρά Κατσού είχε αφιερώσει σημαντικό χρόνο στην έρευνα και ανάπτυξη συνταγής για τζιν, κερδίζοντας χρόνο για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Το καλοκαίρι του 2016 ο πήχης μπήκε ψηλά, αφού οι συζητήσεις για τα στοιχεία που θα χάριζαν στο Gin Grace την σημερινή του ταυτότητα με 50 διαφορετικά βότανα, διαφορετικές αποστάξεις και blending, οδήγησαν σε ατελείωτες δοκιμές. Η συνταγή που έκανε τη διαφορά ήταν στα ποτήρια τους μερικούς μήνες μετά. Τον Μάρτιο του 2017 το Gin Grace λανσαρίστηκε και η ανταπόκριση του σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Για να καταλήξουν στη συνταγή, έγιναν πολυάριθμες δοκιμές. Κάθε φορά που η Χαρά αποφάσιζε να προσθέσει η να αφαιρέσει βοτανικά στοιχεία από την συνταγή ή να δοκιμάσει νέα τεχνική όπως την υδροατμοαπόσταξη, πρόκυπτε και καινούργιο δείγμα. Ο πειραματισμός μόνο με 50 βοτανικά στοιχεία, οδηγούσε κάθε φορά σε νέο αποτέλεσμα. Η διαδικασία για την ανάπτυξη του προϊόντος ήταν από τις πιο όμορφες εμπειρίες που έχουν ζήσει, αφού διασκέδασαν και έγιναν σοφότερες. Το ένστικτο αποτέλεσε ένα βασικό παράγοντα για κάθε τους απόφαση, από τη συνταγή ως και την επιλογή της τελικής ετικέτας. Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε επτά προτάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Όπως και με τις σχέσεις, το ίδιο συμβαίνει και με τα προϊόντα, κάποιες φορές είναι έρωτας με την πρώτη ματιά και απλά φαίνεται!

lila-chara-katerina

© Vangelis Patsialos

H ετικέτα του Gin Grace αναπαριστά τρεις κυρίες, τις «Τρεις Χάριτες» του τζιν. Η καθεμιά χάρισε την ψυχή, μέρος των γνώσεων και κομμάτι του χαρακτήρα της. Η Χαρά είναι η αποσταγματοποιός. Με σπουδές οινολογίας, έχει την στόφα και το ταλέντο distiller όπου σε άλλες χώρες θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες της σε μεγαλύτερο βαθμό. Η Κατερίνα είναι η ψυχή και η καρδιά της ποτοποιίας Άβαντες, με σπουδές οικονομικών και εμπειρία στον τραπεζικό τομέα. Είναι ο άνθρωπος που φροντίζει να είναι όλα στη θέση τους και να λειτουργούν. Ο συνδετικός ιστός που κρατάει τις «Τρεις Χάριτες» ενωμένες, δυνατές και δημιουργικές. Η Λίλα είναι υπεύθυνη για το branding και την προώθηση του προϊόντος. Με 25 χρόνια εμπειρία ως στέλεχος πολυεθνικών δημιούργησαν με τον John Cowden την LKC και προωθούν τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα την κουλτούρα των premium αποσταγμάτων.

Το Gin Grace είναι ένα προϊόν που καθημερινά κάνει περήφανες τις «Τρεις Χάριτες». Η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους είναι όταν έρχονται σε επαφή με καταναλωτές ή επαγγελματίες που δοκιμάζουν το προϊόν για πρώτη φορά. Η έκπληξη και ο ενθουσιασμός που εισπράττουν αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση. Αυτή η ικανοποίηση μαζί με το πνεύμα που τις θέλει συνεχώς σε δημιουργική δραστηριότητα, δεν αφήνει περίοδο δίχως σχέδια και ιδέες στο τραπέζι των συζητήσεων. Η παρούσα κατάσταση προσέφερε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για δημιουργία με κατεύθυνση την παραγωγή μιας οικογένειας αποσταγμάτων, ακολουθώντας το αρχικό όραμα.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός
three graces distilling logo
Three Graces Distilling
Αρχ. Χρυσάνθου 5 & Στρ. Πετρίτη,
Δροσιά Τ.Κ. 14572
www.lkc-drinks.com
info@lkc-drinks.com
+302108136669
Facebook, Instagram

Βραβεία και διακρίσεις

San Francisco World Spirits Competition 2020

Silver medal in World Spirit Competition

Luxury Spirits Masters 2019

Master Award in Ultra- Premium Gin category

Gin Guide Awards

Winner 2018 in distilled Gin category

International Competition IWSC 2018

Gold medal in Packaging & Design category
Silver medal in Gin & Tonic category
Silver medal in London Dry category

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.