fbpx

White Walker Limited Edition

από
997 προβολές
White Walker bottle

Ποιά είναι η συγκίνηση που μπορεί να προσφέρει ο τελευταίος κύκλος της αγαπημένης σειράς Game of Thrones; Σε αυτό δεν μπορώ σίγουρα να απαντήσω. Μπορώ όμως να αναφερθώ στο whisky με το λευκό περπατητή, το White Walker, φυσικά της οικογένειας Johnnie Walker.

Ξεκινώ με την εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση της φιάλης που ασφαλώς παραπέμπει σε έναν Johnnie ‘White’ Walker. Γαλάζια μάτια, λευκό παγωμένο περιβάλλον, πανοπλία, το αναμενόμενο για έναν του είδους του. Δυνατή παρουσία του Game of Thrones, η οποία ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο όταν εμφανιστεί το μήνυμα στο πλαϊνό μέρος της φιάλης “Winter is here”. Επιτέλους (;) ήρθε, αφού το μήνυμα που ακούγεται στη σειρά από τον πρώτο κύκλο είναι “Winter is coming”. Για να αποκαλυφθεί το μήνυμα πρέπει απλά να κρυώσετε τη φιάλη. Καλή ιδέα, αλλά πόσο επηρεάζει αυτό το ουίσκι, όταν γνωρίζουμε ότι ένα πιο κρύο απόσταγμα ή ποτό θα χάσει το μεγαλύτερο ποσοστό των αρωμάτων και γεύσεων του; Από την άλλη όμως υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το ποτό σου το απολαμβάνεις περισσότερο με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς. Σε όποια ομάδα και αν κατατάσσετε τον εαυτό σας, εγώ το White Walker το δοκίμασα αρχικά εκτός ψυγείου, όπως όλα τα whiskies και ακολούθως κρύο, πάντα neat.

Δημιουργία του George Harper και της ομάδας των expert blenders της Johnnie Walker. Ο δημιουργός του whisky δήλωσε: «Τα whiskies από το Clynelish έχουν περάσει μεγάλους σε διάρκεια σκωτσέζικους χειμώνες, οι οποίοι στην πραγματικότητα δε διαφέρουν και τόσο από τις μακρές περιόδους παγωνιάς που βιώνουν τα μέλη της “Night’s Watch” που βρίσκονται βόρεια του «Τείχους». Για τον λόγο αυτό, το Clynelish ήταν το ιδανικότερο σημείο για να ξεκινήσει η δημιουργία αυτού του μοναδικού whisky.»

To White Walker Limited Edition με καρδιά από Cardhu και Clynesh, φέρνει όντως νότες από καραμελωμένη ζάχαρη, βανίλια, φρέσκα κόκκινα μούρα και οπωροφόρα δέντρα. Θα προσέθετα ότι αναδύθηκαν κάποια μπαχαρικά όπως η κανέλα. Γλυκόπιοτο, με ζεστή και μακρά πικάντικη επίγευση. Συγκριτικά, μεταξύ των θερμοκρασιών υπάρχουν διαφορές, όπως στη μύτη (butterscotch) και στο στόμα (ελάχιστα πιο φυτικό το ζεστό). Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ένα whisky που εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε και δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από αυτές. Εκτός από neat, μπορείτε να το απολαύσετε σε high ball με ginger ale ή σόδα και σε μια παραλλαγή του Old Fashioned με γαρνιτούρα δενδρολίβανο. Δείτε εδώ τις συνταγές.

Στην Ελλάδα, ξεκίνησε να κυκλοφορεί τέλος Οκτωβρίου. Για μένα όμως η ιδανική εποχή είναι παρέα με ένα νέο επεισόδιο της σειράς Game of Thrones. Αν δεν αντέχετε μέχρι τον Απρίλιο, βάλτε σε επανάληψη έναν από τους προηγούμενους, καλέστε τους φίλους σας και μοιραστείτε την εμπειρία.

Πληροφορίες
Κατηγορία: Blended Whisky | Blended Scotch
Χώρα: Σκωτία | Lowlands
Παραγωγός: Johnnie Walker
Διακινητής (GR): Diageo
Chill Filtered: Ναι
Αλκοόλ: 41,7% abv
Φιάλη: 700ml
Κόστος (GR): €37,00- €41,70

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.