fbpx

ΑΛΗ Stout

από Beer & Bar Magazine
420 προβολές
ΑΛΗ Stout φιάλη

Όταν ξεκίνησε η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης ΑΛΗ την παραγωγή της ΑΛΗ Stout θεωρώ ήταν ένα στοίχημα για την ελληνική αγορά. Το κοινό που αναζητούσε ελληνική stout υπήρχε, μπύρες δεν είχαμε όμως αφού οι περισσότερες ήταν Lager και IPA. Η ΑΛΗ Stout ξεκίνησε σε περιορισμένη παραγωγή ως «Χειμωνιάτικη» και ακολούθως εντάχθηκε στην ετήσια παραγωγή της μικροζυθοποιίας κάθε χειμώνα.

Η ετικέτα της ΑΛΗ Stout ακολουθεί το μοτίβο των υπόλοιπων της μικροζυθοποιίας, με κατεύθυνση προφανώς στα πιο σκούρα και καφέ χρώματα που παραπέμπουν στο αποτέλεσμα εντός της φιάλης, με το πορτοκαλί να ταιριάζει εξαιρετικά.

Στο ποτήρι η ΑΛΗ Stout μας δίνει έναν καφέ πηχτό με μακρά διάρκεια αφρό, σκούρο καφέ χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες που πλησιάζει το μαύρο. Σίγουρα δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε διαυγή, αν και φιλτραρισμένη. Στη μύτη η καβουρδισμένη βύνη παραπέμπει σε μπισκότο, κέικ, νότες σοκολάτας και ψημένους ξηρούς καρπούς. Στο στόμα τα ανθρακικό είναι αισθητό. Ήπια πικρή, με γεύσεις σοκολάτας και καφέ, νότες ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων όπως σταφίδα, καστανή ζάχαρη και την αίσθηση καπνιστής βύνης στο βάθος. Ελάχιστη μεταλλικότητα. Ελαφρύ προς μέτριο το σώμα. Ήπιας έντασης, ξηρή επίγευση με γεύση πικρής σοκολάτας.

Θα πρότεινα την ΑΛΗ Stout για bar και εστιατόριο μια που πρόκειται για μια stout με προοπτικές για εξαιρετικούς συνδυασμούς με το φαγητό από bbq ως και timarisu. Σερβίρεται σε pint, mug ή και οίνου για να συνδυαστούν τα αρώματα με φαγητό. Απολαύστε την στους 10ΟC για να απλωθεί όλη η αρωματική και γευστική της βεντάλια στο ποτήρι σας. Η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης ΑΛΗ, διαθέτει την μπύρα μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, στα 5,8% abv και 30 IBU’s. Το 2018 διακρίθηκε στα Greek Beer Awards στην κατηγορία Stout/Porter με χάλκινο βραβείο.

Πληροφορίες
Κατηγορία: Αφροζύμωτη | Stout
Χώρα: Ελλάδα
Παραγωγός: Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης ΑΛΗ
Διακινητής (GR): -
Χρώμα: Σκούρο καφέ
IBU: 30
Αλκοόλ: 5,8% abv
Θερμοκρασία: 10oC
Ποτήρι: Pint
Φιάλη: 330ml | Longneck
Κόστος (EU): €2,10- €2,60

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 14 (αγοράστε το τεύχος)

Author

  • Nicola is the publisher of Beer & Bar Magazine. He worked as a bartender before founding BeerBartender and publishing the magazine. Today he is consulting businesses, giving lectures about beer, judging beers in world competitions and writing about beer and spirits.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.