Σε κάθε ταξίδι μέλημα των περισσότερων από εμάς εκτός από το να γνωρίσουμε την πόλη που επισκεπτόμαστε είναι να γευτούμε και διαφόρων ειδών τοπικά προϊόντα. Αυτή η ανάγκη λοιπόν ήταν που οδήγησε τα βήματα μας –μεταξύ άλλων– και στο tap room της ιταλικής μικροζυθοποιίας Birrificio Italiano στο Μιλάνο.
Η μικροζυθοποιία ξεκίνησε τη λειτουργία και την παραγωγή φρέσκων ζύθων το 1996 στο Lurago Marinone μαζί με την πρώτη brewpub της από τους Agostino και Stefano Arioli. H ζυθοποιία μπορεί να μετακόμισε στο Limido Comasco αλλά το πρώτο bar παραμένει στο Lurago ενώ το δεύτερο άνοιξε τις πόρτες του στο Μιλάνο το 2017.
Λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον κεντρικό σταθμό του Μιλάνο, ανάμεσα σε ψηλά επιβλητικά κτήρια και τα τρένα που ενώνουν όλη την Ιταλία σε έναν μοντέρνο, ευέλικτο, πολυλειτουργικό και γοητευτικό χώρο σχεδιασμένο από το DWA Design Studio, με μεγάλες τζαμαρίες και βαριές βελούδινες κουρτίνες να τον απομονώνουν, στεγάζεται το δεύτερο μπαρ της Birrificio Italiano.
Η διακόσμηση μίνιμαλ, με απλά ξύλινα τραπέζια σε μοντέρνο σχεδιασμό και μια μακριά μπάρα όπου μπορείς να δεις όλες τις επιλογές ζύθων να απλώνονται μπροστά σου τόσο στις βρύσες όσο και στον πίνακα πίσω από αυτές. Την εντύπωση στο χώρο κλέβει το παλιό ξύλινο ψυγείο με τις διπλές γυάλινες πόρτες αλλά και τα δύο led φωτιστικά, τα οποία προσδίδουν μια διαφορετική νότα. Στη Birrificio Italiano μπορείτε να απολαύσετε 10 διαφορετικές ετικέτες της ζυθοποιίας οι οποίες είναι διαθέσιμες στα taps και μια επιπλέον φιλοξενούμενη, η οποία αλλάζει συχνά. Ενώ τους draught ζύθους έρχεται να συμπληρώσει μια εξίσου μεγάλη γκάμα από φιάλες τόσο της μικροζυθοποιίας όσο και άλλων ιταλικών μικροζυθοποιείων. Τη λίστα συμπληρώνουν μερικά αποστάγματα.
Η επιχείρηση προσφέρει ορισμένες επιλογές σε φαγητό οι οποίες όπως είναι αναμενόμενο κινούνται στην ιταλική φιλοσοφία με διαφορετικά είδη από αλλαντικά και τυριά τα οποία συνοδεύονται από χειροποίητες πίκλες. Δοκιμάστε και τους κεφτέδες με διάφορες βοτανικές συνοδευτικές σάλτσες.
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις μπύρες με φρέσκο λυκίσκο ή κάποια από τις sour ή grape ales, οι οποίες αποτελούν μια ανερχόμενη τάση τόσο στην Ιταλία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ακολουθήστε την επιχείρηση και στα κοινωνικά δίκτυα καθώς συχνά διοργανώνει διαφόρων ειδών ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις από limited edition ζύθους, γευσιγνωσίες, μέχρι μουσικά events.
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή: 17:30-23:30 Τετάρτη-Σάββατο: 09:00-00:30 Κυριακή: 09:00-01:00 Διεύθυνση - Επικοινωνία Via Ferrante Aporti 12, 20125 Μιλάνο +350238310351 Facebook, Instagram
Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 19 (αγοράστε το τεύχος)