fbpx

Britain’s Beer Revolution

από Nicola Radisis
41 προβολές

Οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και δημοσιογράφοι ζύθου Roger Protz και Adrian Tierney-Jones, μας περιγράφουν στο τελευταίο τους βιβλίο με τίτλο “Britain’s Beer Revolution” τις αλλαγές του κλάδου της ζυθοποιίας κατά τον 21ο αιώνα. Πόσο έχει μεγαλώσει και εξελιχθεί. Τεχνικές παλιές και νέες. Ξεχασμένες πρώτες ύλες έρχονται ξανά στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα ακόμη πιο γευστικές μπύρες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βιβλίο αναφέρεται σε όλους τους ζύθους του Ηνωμένου Βασιλείου, που παράγονται από παραδοσιακές ζυθοποιίες μέχρι πιο νέες μικροζυθοποιίες. Ένα ταξίδι στον κόσμο της Βρετανικής ζυθοποιίας με αναφορά όχι μόνο σε ζυθοποιία και μπύρες, αλλά και σε παραγωγούς πρώτων υλών όπως λυκίσκων και δημητριακών. Οι συγγραφείς δίνουν στο βιβλίο τους ιδιαίτερη σημασία και στους ανθρώπους που ασχολούνται με την παραγωγή και όχι μόνο με το τελικό προϊόν. Είναι χωρισμένο σε δέκα γεωγραφικές ενότητες, γεγονός που εξυπηρετεί όσους έχουν σκοπό να ταξιδέψουν. Περιλαμβάνει περίπου 50 ζυθοποιίες και κριτικές σε μπύρες τους. Ανάμεσα στις ζυθοποιίες υπάρχουν και αναφορές σε pubs.

Book inside

© Dimosthenis Papadopoulos, BeerBartender

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δουλειά η οποία συνοδεύεται από ωραίες και καθαρές φωτογραφίες. Το εξώφυλλο είναι πιο χοντρό από το σώμα όσο αφορά το χαρτί, δεν θεωρείται όμως σκληρού τύπου. Έξυπνα γραφιστικά για τις παραπομπές. Δεν είναι ένα βαρύ βιβλίο για ανάγνωση.

Ένα βιβλίο που αναφέρεται σε ζύθους που δύσκολα θα βρούμε εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα μας κινητοποιήσει να τους αναζητήσουμε διαδικτυακά ή στο επόμενο ταξίδι μας στη Βρετανία. Εύκολα γραμμένο, κατανοητό ακόμα σε όσους τα αγγλικά τους είναι σε βασικό επίπεδο και δεν γνωρίζουν ορολογία ζυθοποιίας.

Πληροφορίες
Συγγραφείς: Roger Protz & Adrian Tierney-Jones
Γλώσσα: Αγγλικά
Σελίδες: 288
Εκδόσεις: Campaign for Real Ale LTD
ISBN: 978-1852493219
Έτος Έκδοσης: 2014
Κόστος: ≈€18.00 | £15.00 (Amazon)
Url: shop.camra.org.uk
Facebook
Nicola Radisis
Nicola Radisis

Nicola Radisis is the Publisher of Beer & Bar Magazine. Former bartender and publican, he found BeerBartender in 2012. He works as a beer consultant, is an experienced public speaker, participates as a judge in beer and bartending competitions and writes articles about anything related to the industry. He is a member of the British Guild of Beer Writers.