fbpx

Ελπίδα Αντωνοπούλου

από Danae Margaritidi
441 προβολές

Με την Ελπίδα Αντωνοπούλου γνωριστήκαμε ένα καλοκαίρι στο «εξωτικό» Barro Negro όπου και εργάζεται! Ο επικοινωνιακός και ευχάριστος χαρακτήρας της θα σε κερδίσει αμέσως. Προσωπικά ίσως τη συμπάθησα τόσο γρήγορα γιατί έχει γενέθλια την ίδια ημέρα με τη μαμά μου. Ξεκίνησε την καριέρα της από το Spoiled στη Δάφνη όπου η εργατικότητα και η μεθοδικότητα της ξεχώρισαν και την έβαλαν πίσω από το μπαρ το οποίο πλέον αποτελεί σημαντικό κομμάτι τόσο δικό της όσο και δικό μας απολαμβάνοντας τα ποτά της.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Ξεκίνησα να δουλεύω στα 20

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Δεν ξεκίνησε συνειδητά απλά προέκυψε και είπα γιατί να μην το δοκιμάσω; Μου πήρε πολύ λίγο χρόνο για να καταλάβω πως αυτό θέλω να ακολουθήσω στη ζωή μου

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Η δημιουργικότητα, η συνεχής κι ατελείωτη γνώση που λαμβάνεις, η επικοινωνία με τον κόσμο

  • Πόλη ή νησί;

Μόνο πόλη! Νησί το καλοκαίρι

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail;

Τζιν, μοσχολέμονα, Last Word

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Shake και μεζούρα!

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Πολλοί, αλλά σίγουρα Μεξικό κι Αργεντινή!

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Ναι και όχι! Είναι αρκετά λεπτές οι ισορροπίες αλλά αν έχεις αντίληψη κι σωστό χειρισμό όλα μπορούν να κυλήσουν ομαλά κι όμορφα για όλους!

  • Ποια είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Είμαι ενθουσιασμένη γιατί το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, καθημερινά εξελίσσεται κι σίγουρα δεν υστερούμε σε τίποτα σε σχέση με την βιομηχανία των bars του εξωτερικού

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Αρχικά θέλω αλλά και οφείλω να διαβάζω για τον κλάδο. Bέβαια αυτή τη στιγμή έχω αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στην αγαύη

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Σημαίνει αναγνώριση κι ανταμοιβή για τη δουλειά, τον κόπο και τον χρόνο που κατέβαλες αλλά ταυτόχρονα μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα αν δεν το χειριστείς και εκμεταλλευτείς κατάλληλα!

  • Τι ή και ποιος/α μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Η φύση της ίδιας της δουλειάς σε παρασύρει, σε εμπνέει δεν σε αφήνει ήσυχο. Εμένα σίγουρα με εμπνέουν και κάποιοι άνθρωποι!

  • Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Γνώση, ευγένεια, πειθαρχία και αντίληψη πάνω από όλα!

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Δεν αποκλείω τίποτα προς το παρόν όμως bartender!

  • Πού θα μας πήγαινες για ποτό;

Θα σας πήγαινα σε κάθε μπαρ της Αθήνας που δουλεύουν άνθρωποι που εκτιμώ, σέβομαι και ξέρω ότι θα περάσω όμορφα με αυτούς πίσω από το bar. Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι και λίγοι!

  • Σου λέμε ότι μπορείς να διαλέξεις δύο celebrities (μπορεί να είναι και bar figures) και να πιείς ένα ποτό μαζί τους, ποιους επιλέγεις;

Freddie Mercury και Lenny Kravitz, αφού δεν γίνεται με τον Freddie έστω με τον Lenny παρακαλώ!!

  • Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε για ‘σένα;

Λατρεύω το κρασί και το τραγούδι

  • Πες μας κάποιον τον οποίο θα ήθελες να κεράσεις ένα ποτό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης;

Θα ήθελα να κεράσω ένα ποτό ή μάλλον πολλά ποτά τον Γιώργο Καβακλή, ο οποίος είδε κάτι σε μένα και με έβαλε σε αυτόν τον κόσμο που με ενθουσιάζει κι ολοκληρώνει. Απλά θα πάρω κι την μητέρα μου μαζί για να μην παραπονιέται.

Instagram: elpida_antonopoulou

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 16 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.